BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

I tipo diabetą sukelia pienas?

Kas lemia I tipo diabetą?

Šį kartą pateiksiu įdomią ir kontraversišką nuomonę apie tai, kas lemia I tipo diabetą. Šio tipo diabetas atsiranda ankstyvame amžiuje, kai imuninė sistema sunaikina Islet of Langerhans kasos
ląsteles, kurios gamina insuliną. Dėl šios priežasties organizmas nebesugeba pasigaminti insulino ir dėl to reikalingos insulino injekcijos. I tipo diabetas yra daug retesnis (apie 5% visų diabeto atvejų) nei II, kuris plinta epidemiškai. Apie II tipo diabetą ir jo gydymą esu rašęs anksčiau. Taip pat siūlau paskaityti šį straipsnį apie tai, kaip diabetas gali būti pagydomas.

Knygoje ‘Fats that heal and fats that kill’ (Riebalai, kurie gydo, ir riebalai, kurie žudo) teigiama, kad pirmo tipo diabetas išsivysto dėl alergijos karvės pienui, kai nesuvirškinti pieno baltymai patenka į vaiko kraujotaką ir tada imuninė sistema, gamindama antikūnius, tuos nesuvirškintus pieno baltymus atakuoja. Bet antikūniai atakuoja ne tik pieno baltymus, bet ir kitus savus organizmo baltymus, ypač kasos ląsteles (islet of Langerhans ląsteless), nes šios ląstelės turi baltymų, kurie yra labai panašūs į pieno baltymus. Dėl šios priežasties nesuvirškintiems pieno baltymams sunaikinti pagaminti antikūniai atakuoja/naikina kasos ląsteles, kurios gamina insuliną ir taip labai greitai išsivysto I tipo diabetas. Niacinas (B3 vitaminas) sulėtina šį procesą, bet geriausia šį procesą visiškai sustabdyti nustojant vartoti pieną ir jo produktus. Arba reikia pagerinti pieno baltymų virškinimą (bet tai beveik neįmanoma vartojant pasterizuotą pieną, kuris dėl pasikeitusios struktūros tampa beveik nevirškinamu).

Nauja studija

Nesenai Švedijoje atlikta studija patvirtino, kad karvės  pienas yra I tipo diabeto rizikos faktorius. Tyriant dvynius, kurie turėjo genetinį polinkį į I tipo diabetą, buvo nustatyta, kad kai iš vaikams skirtu mišinių buvo pašalintas karvės piene esantis insulinas, antikūnių prieš insuliną gaminančias kasos ląsteles mažiau. Reikia, pažymėti, kad būtent organizmo gaminami antikūniai sunaikina insuliną gaminančias ląsteles ir taip išsivysto I tipo diabetas.

Kitos autoimuninės sistemos ligos

Panašią į pieno baltymų struktūrą turi ir mūsų skydliaukėje esantys baltymai (išsivysto Hašimoto liga (Hashimotto), nervų dangalas (jį sugriovus išsivysto išsėtinė sklerozė), inkstų kanalėliai (nefronai), kuriuos atakuojant antikūniams išsivysto Glomerulonefritas. Panašių baltymų turi ir kiti audiniai ir organai, kuriuos nuolat atakuojant imuninei sistemai išsivysto autoimuninės ligos ir ypač reumatoidinis artritas. Ir daugeliui ligonių nustojus vartoti pieną ir jo produktus reumatoidinio artrito simptomai labai palengvėja.

Kai ląstelės, atliekančios specifines funkcijas, yra visiškai sunaikinamos, jų atstatyti daugeliu atvejų tampa beveik neįmanoma. Todėl labai svarbu autoimunines reakcijas (atsaką) sustabdyti kuo anksčiau.

Omega 3 mažina alergines reakcijas

Nepakeičiamų riebalinių rūgščių, tokių kaip omega 3 (linų sėmenys, linų sėmenų aliejus, žuvų taukai, kanapių aliejus) vartojimas, stiprina pralaidžias žarnyno sieneles ir taip sumažina nesuvirškintų baltymų patekimą į kraujotaką ir išvengiama autoimuninės reakcijos (kartais autoimuninė reakcija gali prasidėti baltymui vos tik patekus į virškinamąjį traktą ar žarnyną.)

Nepakeičiamos riebalinės rūgštys (Linoleinė  ir alfa linoleninė riebalinės rūgštys, dar kitaip žinomos kaip omega 6 ir omega 3) galbūt net apsaugo kai kuriuos baltymus nuo autoimuninės sistemos atakų, nes jos yra susijusios su šiais baltymais.

Reikia eliminuoti alergenus

Labai svarbu eliminuoti alergijas (alergija gali būti ir labai nepastebima ir dažnai būna taip, kad jūs esate alergiškas tiems produktams, be kurių, jūsų nuomone, jūs negalėtumėte išgyventi) sukeliančius produktus. Dažniausiai alergijos kyla didelės struktūros baltymus turinčiam maistui - pienui ir jo produktams, sojai ir jos produktams, kviečiams (gluteino baltymas), riešutams.

Omega 3 sumažina insulino poreikį

Udo Erasmus, knygos ‘Fat that heals and fats that kills’ autorius teigia, kad omega 3 riebalinių rūgščių vartojimas sumažins insulino poreikį ir I ir II tipo diabetikams.

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy, BSc Nutrition

http://www.buksveikas.net/

Facebook


Straipsnis parengtas pagal:

Knygą
‘Fats that Heal and Fats that kill’ , Udo Erasmus(tarptautiniu
mastu pripažįstamas autoritetas, turinti Daktaro laipsnį – PhD
in Nutrition.

http://udoerasmus.com

Rodyk draugams

komentarai (45) | “I tipo diabetą sukelia pienas?”

  1.   regimantas rašo:

    Labai, patiko sis tavo straipsnis.
    Rasai labai idomiai ir manau jog si informacija(na ne tik is sio straipsnio, bet ir kitu) bent jau man gali praverst ateityje.
    Aciu :)

  2.   Almantas rašo:

    Idomi teorija del I diabeto kilmes:)
    Bet ziurima tik i pasekmes ir kaip ju isvengti arba susvelninti. Kitas dalykas, kodel vieni organizmai toleruoja piena, o kiti gi sugriuna net iki I tipo diabeto. Atsakymas slypi imunineje sistemoje, jei ji netvarkingai dirba, ir liga salia. Medicina negali pasiulyti priemoniu, pataisanciu sia padeti, todel apie tai ir nekalbama:). Nera prieinamu priemoniu atstatyti imuniteta ar ji pakoreguoti, manau sioje srityje dar nearti dirvonai ir jeigu bus atrasta priemone efektyviai veikti imuniteta, tokios ligos kaip I diabetas gal but bus bent jau suvaldytas plitimas.

  3.   andy rašo:

    Sutinku, kad imunine sistema vaidina labai svarbu vaidmeni alergiju buvimui ar nebuvimui.
    Kaip jau esu rases apie 70% imunines sitemos yra zarnyne ir gerosios bakteriojos cia vaidinam labai svarbu vaidmeni. Kai baktriju balancas del blogos mitybos, stresos ir antibiotiku pasikeicia bloguju naudai imunine sistema nusilpsta, taip pat isnykus gerosioms bakteriojoms zarnyno sieneles isreteja ir tampa pralaidzios. Tel sio priezasties nesuvirskinti ar nepilnai suvirskint pieno baltymai patenka i kraujotaka ir taip prasideda alergija.

    Taip pat alergija pienui priklauso ir nuo to kaip yra suvirskinams pienas. Daugelis zmoniu ir ypac vyresniu stokoja pieno cukru skaidancio enzimo laktazes ir taip buna alergija pieno cukrui - lakotozei. Ir todel suaugusiems sviezio pieno vartoti nereiktu.

    Jei nesuvirskinti ar ne pilnai suvirskint baltymai pro pralaidzias zarnyno sieneles pantenka i kraujotaka tai alergija pieno baltymams ir ypac kazeinui, kuris yra beveik tas pats kas klijai.

    Kaip jau ne karta esu sakes pasterizacija labai apsunkina pieno virskinima ir tai yra viena is preizasciu kodel tiek daug zmoniu turi alergija ar jautruma pienui.
    taip pat pieno baltymu virskinimui itakos turi skranddzio rugstis jei tos rugsties gaminama nepakankamai (ir rugsties gaminimas mazeja su amziumi ir tai yra greiciausiai kad organizmui ko nors truksta) tai pieno baltymai buna nesuvirskinami ar suvirskinami ne pilnai ir todel atsiranda alergijos ar netoleravimas.

    Yra manoma , kad pienas ir ypac pasterizuoti pieno produktai sukelia ar gali sukelti opini kolita ir kitas zarnino ligas.

  4.   Petras rašo:

    Niekam nemaniau, kad kvieciai gali buti blogai. Mano gal trecdali mitybos tikrai sudaro ivairios koses, tame tarpe ir kvietine. Negi kvieciai is tikruju taip blogai, gi atrodo paprastas augalas, ir kaip grudine kultura net sakyciau sveikas?

  5.   andy rašo:

    Kvieciai sukelia problemu del juose esancio gluteino - baltymo kurio daugelio organizmai sunkiai virskina ar toleruoja.
    Kadangi siandiena kvieciai turi daug daugiau gluteino ( nes tai geriau kepejams) nei pries keliasdesimt metu, tai ir alergiju kvieciams ir gluteinui labai padaugejo.
    Gluteino turi ir kai kurie kiti grudai, kaip avizos, mieziai, rugiai ir dar kai kurie kiti.Bet juose gluteino yra daug maziau tai jie dazniausiai problemu nesukelia iskyrus tuos atvejus kai yra stipri alergija gluteinui, tada reikia vengti visu produktu , kurie turi bent kiek gluteino.
    Yra tokia kvieciu rusis 'spelta' ji turi labai mazai gluteino.
    Velgi nesakau , kad butinai turi atsisakyti kvieciu, bet reiktu save pastebeti ar ju vartojimas sukelia kokiu nors simptomu kaip viduriu putimas, sunkumas po valgio, it t.t.
    Bet patarciau kviecius vartotiti saikingai ir geriau juos pakeisti kitomis kruopomis , kaip soru,quinoa(nesu tikras del lietuvisko pavadinimo), grikiai, rudi ryziai, avyzos.

    Kvieciu/gluteino alergija ir netolerancija daznai pasireiskia ivairiais isberimais, todel eliminavus glutieno ir pieno (dar vienas daznas alergenas) produktus oda pagrazeja isnyksta berimai.

  6.   Petras rašo:

    O jeigu nera berimu reiskia nera alergijos? Beje, ka manai apie manu kruopas?

  7.   susiweles rašo:

    I tipo diabetas yra daug retesnis(apie 5% visų dieabeto atvejų)
    Dėl šios priežasties nesuvirškintiems pieno baltymams sunaikinti pagaminti antikūniai atakuoja/naikina kasos ląsteles, kurios gamina insuliną ir taip labai greitai išsivysto I tipo diabetas. :)))

    a va dabar klausimas ar labai greitai diabetas ishsivysto ar tik 5% ?:)

  8.   susiweles rašo:

    gal norejei pasakyt labai greitai tiems 5% ?

  9.   andy rašo:

    Norejau pasakyti , kad I tipo diabeto (5% visu diabeto atveju) yra daug retesnis nei II (95% visu diabeto atveju).
    Kadangi I tipo diabetas issivysto ankstyvoje jaunysteje tai norejau pasakyti ,kad imunine sistema greitai sugriauna visas islet of Langerhans ląsteles ir taip issivysto I tipo diabetas. Greitai yra saliginis pasakymas ir tikslu laika sunku pasakyti.

  10.   andy rašo:

    Petrai, kartais alergijos simptomai gali buti ir nepastebimi. Bet alergijos simptomai dazniausiai vienaip ar kitaip pasireiskia.
    Dar yra tokia lengva alergijos forma , kaip netoleravimas, kai nera stipraus imuninio atsako (reakcijos, todel dauguma zmoniu turi tik netoleravima ir kadangi jo simptomai nera ryskus.
    Is netoleravimo gali issivystiti alergija.

    Geriausiai ir pigiausiai nusistatyti ar jums tas maistas tinka ar ne tai kokia 1-2 sav jo nevalgyti ir poto vel pradeti valgyti ir ziureti kaip organizmas reaguoja.
    Nemanau , kad verta piningus leisti brangiems maisto tinkamumo testams.

  11.   andy rašo:

    Del manu kruopu , tai jos labai panasios i baltus miltus ir geriau valgyti kitas kruopas kurios yra nerafinuotos.

  12.   Petras rašo:

    Andy, as irgi del manu kruopu taip manau, todel nevalgau, bet buvo zmoniu, kurie teige, kad jos labai sveika, tai tik pasitikslint norejau :)
    O ka manai del riesuti mirkymo vandenyje pries juos vartojant? Ar tai butina?

  13.   andy rašo:

    Riesutus pamirkyti vandenyje tikrai geriau, nes taip jie tampa rehydruoti (nes riesutai parduodami isdziovinti, sausi) lengviau virskinami. Nes riesustai yra labai koncentruotas maistas.

  14.   Sartorius rašo:

    Grudus, jei jie pastovi mitybos dalis, geriau daiginti, nei valgyti koses. Pirmiausiai, terminis apdorojimas nuzudo vitaminus ir pakeicia baltymu struktura. Kita vertus, sudaiginti grudai jau turi kita chemine struktura labai artima issivysciusiam augalui.

  15.   andy rašo:

    Daiginti galima ne tik grudus , bet ir kitas seklas kaip brokoli, sidikelius, alfalfa, saulegrazas. linu semenis. Tik reikia, kad seklos butu geros kokybes be jokiu chemikalu.

    IS kitos puses yra priestaringa nuomone del daigintu seklu, nes atseit daigintos seklos , iskaitant grudus, turi nuodingu medziagu, kurios apsaugo sekla ir vos pradedanti augti augala nuo kenkenkeju.

    Asmeniskai as saikingai valgau daigintas darzovius seklas , kaip brokoli, alfalfa, ridikeliu, bet vartoju saikingai , ne daugiau kaip 100g per diena.

  16.   Petras rašo:

    O ka manot apie obuoliu seklu valgyma? Jos kartokos, gal irgi yra kokiu medziagu, kurios apsaugo nuo kenkeju ir yra nesveika valgyti? Kazkur lyg girdejau, kad seklose yra labai naudingu medziagu :) Dabar nezinau kas tiesa, o kas melas, patarkit :)

  17.   andy rašo:

    Velgi negaliu 100% tvirtinti , kad tai tiesa ar bemalas, bet kiek zinau tai obuoliu seklas valgyti yra naudinga- turi jodo ir taip pat leatril (b17), kuris apsaugo ir kovoja su vezinem lastelem.
    Klaidinga yra manoma, kad leatril yra pavojingas ir nuodingas( amerikoje net kai kur uzdraustas, bet tai yra tik norint nuslopinti alternatyvius vezio gydymus).
    Gali buti , kad butent leatril ir laikoma ta 'nuodinga medziaga'

  18.   Petras rašo:

    Dekui, reiks placiau paciam apie tai bandyt pasidomet, nes gi gali but ir taip, kad valgau nuoda :)

  19.   andy rašo:

    leatril tai tikrai ne duodas, bet gali buti ir kitu nedziagu

  20.   Edgaras rašo:

    Aciu uz straipsni, tikrai idomu ir naudonga ;)

  21.   Petras rašo:

    Ziuriu cia labai veiksmas nurimes, turbut visi uzsieme savais darbais, kad tiek mazai diskusiju :) Jei kas pasiilgot idomios informacijos, paskaitunekit http://www.homosanitus.lt/ labai idomus saitas apie sveika mityba, gyvenimo buda ir pan. ir svarbiausiai pastoviai pildomas :) Man tai ziauriai patinka, kada tik turiu laiko visad paskaitau kanors :)

  22.   andy rašo:

    Na prasidejus studijoms, kurios beje yra idomios, rasysiti straipsniams pritruksta laiko, nes taip pat dar reikia ir dirbti , bet viena nauja straipsni artimiausiu metu tikrai tureciau parasyti.
    Dekui Petrui uz nuorodo.

  23.   Petras rašo:

    Man irgi studijos daug laiko atima, norisi ir specialybeje tobulet, o specialybe nelabai susijusi su sveika gyvensena, deja… :)

  24.   rita rašo:

    "Geriausiai ir pigiausiai nusistatyti ar jums tas maistas tinka ar ne tai kokia 1-2 sav jo nevalgyti ir poto vel pradeti valgyti ir ziureti kaip organizmas reaguoja".
    reikia suprasti, jei organizmas jo "reikalauja" - jis yra tinkmas?
    pvz, kas liečia pieno produktus: tarkim, po žygio, trunkančio 2 sav.,(gaunama mažai pieno produktų), organizmas ištisus keletą mėnesių "reikalauja" bet kokių pieno produktų didelėmis dozėmis (pirmomis dienomis gali būti keletas litrų pieno + varškė + sūriai + etc )

  25.   andy rašo:

    Nereikia maisiti jusu noru su tikrais organizmo poreikiais. O trumpalaikiai troskimai(cravings) tai kaip narkotikas ir dazniausiai trokstama to maisto kuriam yra alergina ar jautrumas, nes jo gavus smegenis gamino pasitenkinimo chemikalus (kaip domapina ir kitus), bet tai trunka tik trumpa laika ir veda i ilgalaikes neigiamas pasekmes. Taip kaip ir narkotikai - trumpalaikis malonumas ir ilgalaikis skausmas ir problemos.
    Pieno produktu nevartoju jau keleta metu ir man kazkaip ju neprireikia.
    O keletas litru pieno per diena tai man skamba kaip visiskas absurdas.

  26.   andy rašo:

    Cia nuoroda i video, kur teigiama , kad valgant 100% zalia maista net ir I tipo diabeta galima isgydyti
    http://uk.youtube.com/watch?v=JtvFpF-3B5Q&eurl=http://www.rawfor30days.com/ReversingDiabetes2.html

  27.   Rasa rašo:

    As pati sergu jau 2 metai sia liga, kolkas manau kad ji yra neisgydoma, tiesiog susitaikiau ir gyvenu normalu gyvenima, na gal siek tiek pakoregavau savo mitybos raciona, pasirinkau vitaminus skirtus diabetikams Diabetiker vitamine, kontoliuoju fizini aktyvuma, o siaip tai nera cia jau tokia baisi liga kaip kai kam atrodo, reikia tik valios susitaikyti su ja.

  28.   andy rašo:

    Rasa, gerai kad pakoregavote savo mityba, pradejoti sportuoti. Bet susitaikymas su esama padetimi yra klaidingas, yra labai norint beveik viska imanoma pakeisti ir atstatyti.

    O kai sakot , kad diabetas nera baisi liga, tai deja jus labai klystate. ZInoma pradzioje nieko baisaus, bet po daugelio metu zmones praranda galunes, praranda regejima. Taip pat del baltymu glykacijos susidaro kitos sveikatos problemos. Ir diabetikai zymiai dazniau serga sirdies ir kraujagysliu ligom.

    IR dauguma diabetiku mirsta ne nuo diabeto, o nuo jo sukeltu komplikaciju, kai sirdies smogio, insulto ir kt.
    Ir priedo aukstas insulino ligis kraujyje dar labiau pavojingas nei aukstas glukozes kiekis, nes insulinas skatina uzdegiminius procesus, kurie yra daugelio ligu priezasti.

  29.   Česlovas rašo:

    Kiek suprantu, čia kalba apie karvės pieną.

    Na, jei toks pienas būtų kaltas, visi būtume I grupės diabetikai.

    Esu įsitikinęs (žinau) kad yra daug ‘blogiečių’, išderinančių imuninę sistemą taip, kad net kyla autoimuninės reakcijos.

    Didžiausi (agresyviausi ir t.t.) blogiečiai - sunkieji metalai ir sintetiniai chemikalai.

    Panašiu būdu ’startavo’ mano Išsėtinė Sklerozė - maždaug metai po to kai buvau vakcinuotas ir padirbėjau labai užterštoje aplinkoje.

    Būkime sveiki

  30.   Sveikuolis rašo:

    Zinoma pienas nera vienintelis faktorius, ir visi tikrai diabetikais nebus. Labai priklauso nuo individo kaip i ta piena sureaguoja immunine sistema, taip pat labai svarbi zarnyno flora, ir deja dabar daugelio vaiku ta flora yra labai bloga. Tai yra del to kad mamos flora yra bloga ir ji per gimimo kanala perduoda tas bakterijas vaikui. O plius dar vakcinos, antibiotikai.

    DEl sunkiuju metalu tai sutinku jie yra pavojingi. Bet taip pat bent jau bandymuose su pelem, jei yra gera zarnino flora tik 1% gyvsidabrio petenka i organizmas, o jei flora yra prasta 90%.

    Ir kas del issetines sklerozes tai sunkieji metalai yra viena is priezasciu. Priedo labai svarbu omega 3 riebalines rugstys, todel reiktu pavartoti zuvu tauku ir linu semenu aliejaus. B12 reikalinga nervu dangalui myelinui sintetinti ir jo daznai truksta vyresnies, nes nebepagamina pakankamai taip vadinamo intrinsic fatoriaus, kuris reikalingas b12 pasisavinti, ir dar del sumazejusios skrandzio rugsties b12 neislaisvinamas nuo maiste esanciu baltymy ir del to taip pat nepasisavinams.
    Nepaisant to pirma reiktu pasidaryti testa ar jums jo istikruju truksta. Jei taip tai reikia varototiti dideles dozes, nes 1% pasisavinama ir be intrinsic fatoriaus. Arab galima leistis injekcijas arba varotiti sublingine forma ( pasisasvinam per poliezuvine liauka). Bet reikia varototi ne pigia cyanocobalamin forma or methyl cobalamin arba dihydroxycobalamin arba adenosyl cobalamin.

    Priedo reiktu letai salinti sunkuosiu metalus, tai galima padaryti varotojant , bentonite moli, geros kokibes vitamina C, ir kaip kurious kitus. Bet velgi reikia daryti atsargiai, nes jei daug gyvsidabrio bus ismesta i kraujotaka, tai galima dar blogiau pasidaryti. Ir buten buvo atveju kai bevalant gyvsidabri zmonems istiko issetine skleroze.

  31.   Sveikuolis rašo:

    Kadangi tai autoimunine liga, tai pieno produktu taip pat reiktu vengti, bent jau pasterizuoto. Dar reiktu vengti gluteino, kurio yra kvieciu miltu gaminiuose, duonoje, rugiuose ir avyzuose (avyzose maziau). Nes Butent issetine skleroze siejama su ‘tyliom alergjom’.

    Dar gerai Glutathionine, Acetyl-Carnitine.

  32.   Dance rašo:

    Laba
    Mano pirmas vaikelis netoleruoja laktozes nuo pat pirmu dienu. Maitinau savo pienu. Pirmas pienelis yra liesesnis ir jame daug laktozes, jis taip ir nesulaukdavo riebesnio pienuko raitydavosi is skausmo. Pradejus nutraukineti kai susimaisydavo abu viskas buvo gerai. Dabar jam trys metai jis negali valgyti liesu pieno produktu.
    Siuo metu laukiuosi antrojo. Vos tik pastojau as pradejau netoleruoti laktozes. Jeigu ir antrasis netoleruos taip pat, noreciau tam pasiruosti. Musu gastroenterologai siulo tik viena iseiti maitinti pieno misiniais, nes Lietuvoje nera fermento laktazes. Sau as galiu gauti taciau ja galima vartoti tik nuo 4 metu. Galbut jus zinote, is kur as galeciau parsisiusti kudikiui i Lietuva.
    Labai laukiu atsakymo

  33.   andy rašo:

    Noriu pasitikslinti, ar jums reikia laktazes fermento papildo vaikui.
    Cia yra vienas biocare firmos
    http://www.foodreactions.org/products/colic.html
    Antrame produkte yra daugiau kitokiu enzimu.

    Jei is ten nesius tai is cia man atrodo tikrai siuncia po visa EU
    http://www.bodykind.com/product.asp?CatID=211&ProdID=1816

    Bet tokiu atveju nustojus vaika maitinti pienu, jam karves pieno geriau neduoti

  34.   andy rašo:

    dar labai galimas daiktas, kad visos sios problemos yra del prastos zarnyno floros. Todel tiek jums tiek vaikui reikia vartoti geros kokybes probiotiku.

    Suaugusiems gana geras yra Dr.Jubb life coloid, kur yra 50 tuks skiritngu organizmu, enzimu, bet nezinau ar jis tinka maziems vaikams.
    Vaikui galima atidaryti kapsule ir apibarstyti apie kruti kur vaikas ciulpia.
    http://www.lifecolloid.com/
    Bet jis nemazai kainuoja,
    Kitas geras yra ir tinka visiems
    http://www.bluerockholistics.com/product/pro-ss.asp
    Jie siuncia apsaugineje pakuoteje.
    Pigesnis varjantas yra
    http://www.vitacost.com/Nutrition-Now-PB-8-Pro-Biotic-Acidophilus-for-Life

    Galite pasiziureti lietuvoje bet sudeti lignkite su blue rock holistic produktu,
    taip pat daznai buna, kad kol iki vaistines atkeliauja ir dar ten stovi daugelis tu bakteriju zuva, priedo dali sunaiina skrandzio rugstis.
    Geras probiotikas turetu pakeisti ismatu isvaida, nes geru ismatu bent puse sudaro bakterijos ( mire).

    labai sarbu, kad mamos flora butu gera, nes gimimo metu vaikas keliaudamas per gimdimo kanala prisirenka tu bakteriju is mamos su salyga jei ju ten yra. Jei mamos flora prasta tai prasta bus ir vaiko, o tada prasideda visos virskinimo problemos alergijos ir t.t.

  35.   Dance rašo:

    Aciu uz issamia informacija

  36.   antanis rašo:

    paskaitykite apie GNLD “ACIDOFILOUS”
    geresnio uz si probiotika pakol kas nera (sudetis geruju bakteriju!!!)

  37.   Andy rašo:

    Dar Andreas Moritz teigia, kad motinos cocoso riesutu pienas labai panasus i motinos ir tropiku juostos salyse jis naudojamas, kad del kokiu nors priezasciu motina negali maitinti vaiko krutimi.
    Bet perkant kokoso riesutu piena reikia ziureti, kad jis butu be konservantu ir kitu priedu.

  38.   andy rašo:

    CIa yra nuoroda i interview su zmogumi kuris zaliu maistu issigyde pirmo tipo diabeta.
    http://www.naturalnews.com/027011_diabetes_food_raw_food.html

  39.   karolis rašo:

    Ta pati raso colinsas China Study, nesuvirskinta piena imunine sistema suvokia kaip priesa ir paruosia jam antikuni, o tas priesas labai jau panasus i kasos lasteles. Imunine sistema nukopina ta dizaina nesuvirskinto pieno ir prigaminusi antikuniu atakuoja juos ir tame tarpe kasos lasteles.

  40.   Cinamono Nauda Sveikatai rašo:

    [...] I tipo diabetą sukelia pienas? [...]

  41.   Vaisių ir daržovių vartojimas ir stiprūs kaulai rašo:

    [...] I tipo diabetą sukelia pienas? [...]

  42.   virginija rašo:

    Andy,pirma karta skaitau jusu komentarus,o ar yra jusu puslapis,neimanoma is komentaru norint keisti mityba viska rasti, vienam labai sunku,tiek daug klaidu dariau,kur receptai,nuo ko pradeti,kur ieskoti?

  43.   Reda rašo:

    Norejau paklausti,kaip kefyras?Ar tinka sergant antros grupes diabetu?Mano vaikas 5 metu pieno nemegsta,bet kaip ir a,megsta kefyra.Mano cukrus jau ant ribos.

    Andy:

    Geriau jo nevartoti, ypac jei jums yra diabeto rizika.
    Del vaiko velgi idealiai geriau nenaudoti, bet jei labai norite tai kefyras yra vienas maziausiai zalingu pieno produktu, geriau butu tiesiog koki rugpieni is kaimisko pieno.

  44.   BABYTE rašo:

    DAUG NAUDINGU PATARIMU.ACIU

  45.   vita rašo:

    Laba diena. Norejau paklausti ar pienas is milteliu vaikams yra kenksmingas? Mes vartojame aptamil firmos.

    Andy:

    Na priklauso kaip jus ta kenksminguma vertinsite. Tokie pieno milteliai nera idealu, ir kai kuriems jei gali sukelti problemu (kaip I tipo diabetas, alergijos, dermatitas ir t.t.), bet kai kuriems bent jau diagnozuojamu ligu nuo tu milteliu nebus.
    Nezinau kiek jusu vaikui amziaus, bet idealiai vaikai bent iki 6menesiu turetu buti maitinami krutimi, po to galima maitinima krutimi testi bent jau iki metu (ar net dvieju), ivedant maista. Maitinimas krutimi yra bene geriausias dalykas ka jus galite padaryti savo vaiko sveikatos labui. TYrimai rodo, kad vaikai maitinti krutimi yra sveikesni, turi stipresni imunine sistema, maziau linke i virsvori ir po to suauge tokie vaikai turi mazesne ivairiu ligu rizika.

Rašyk komentarą