BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘alergijos’ kategorija

Žalia arbata apsaugo nuo gripo

2011-11-30

Gripo vakcinos neefektyvios ir pavojingos

Esu rašęs atskirame straipsnyje apie gripo vakcinos pavojingumą ir labai ribotą efektyvumą. Šiais metais Lancet moksliniame žurnale publikuota meta analizės studija taip pat parodė, kad trūksta įrodymų, kad gripo vakcinos yra efektyvios, ypač seniems žmonėms, kuriems tos vakcinos taip įkyriai ’stumiamos’. Apie vakcinas taip pat yra diskutuojama forume Būk sveikas.

Ką naudoti vietoje gripo vakcinų?

O dabar prie teigiamų dalykų: ką pasirinkti vietoje gripo vakcinos. Štai keletas studijų rodo, kad žalios arbatos ekstraktas ir joje esantys komponentai kaip polifenoliai (antioksidantų grupė), stiprina imuninę sistemą ir sumažina sezoninio gripo riziką.

Šioje studijoje tirta beveik 200 sveikatos priežiūros darbuotojų. Iš 100 vartojusių žalios arbatos ekstraktus buvo 4 gripo atvejai, o iš gavusių placebą (negavo žalios arbatos ekstrakto papildo) - 13 gripo atvejų. Šioje studijoje buvo specifiškai vartojama catechins (polifenolių grupė randama žalioje arbatoje) (378 mg/d) ir theanine (amino rūgštis randama žalioje arbatoje) (210 mg/d).

Čia dar viena studija, kur taip pat arbatos ekstrakto vartojimas pagerino imuninės sistemos veiklą, padidino T limfocitų kiekį, bei taip pat vartojusių buvo mažiau gripo atvejų ir mažiau gripo simptomų.

Čia studija su senais žmonėmis, kur vėl rezultatai rodo, kad su žalios arbatos ekstrakto turinčiu skysčiu skalaujant burną, sumažėjo gripo atvejų, palyginus su placebo grupe.

Visai neseniai pasirodžiusi studija su  japonų  mokyklinio amžiaus vaikais  (daugiau nei 2000 vaikų) parodė, kad geriant žalią arbatą sumažėja gripo rizika. Vaikai, kurie gerdavo po 1-5 puodelius žalios arbatos per savaitę, rečiau sirgo gripu. Padarius išsamesnę analizę paaiškėjo, kad gripo rizika buvo dar mažesnė toje grupėje, kuri vartojo 3-5 puodelius per savaitę.

Daugiau apie žalios arbatos naudingumą ir apsaugą nuo gripo galite pasiskaityti Natural news straipsnyje anglų kalba.

Kiek gydytojų girdėjo apie šias studijas?

Ir vėlgi kiek tradicinės medicinos gydytojų, imunologų girdėjo apie šias studijas?Įtariu, kad 99.9% negirdėjo ir toliau stumia gripo vakcinas, kurios, kaip rodo tyrimai, yra gana neefektyvios ir dar gali sukelti pašalinius efektus.

Dar galima naudoti vitaminą D, bent 2000 IU/tarptautinių vienetų, bet galima ir daugiau. Nepaisant to, vartojant tik dėl profilaktikos ir nedarant testo, geriau neviršyti 10000 IU per dieną.

Taip pat valgykite vaisių: apelsinų, kivi, obuolių (geriau ekologiški, nes įprasti labai purškiami), kad gautumėte pakankamai vitamino C. Dar valgykite fermentuotų produktų, tokių kaip rauginti kopūstai, bet tik ne parduotuvėje pirktą jogurtą. Ir, žinoma, venkite cukraus, saldumynų.

Žinoma, visų pirma reiktų pakeisti gyvenimo būdą - pradėti sveikai maitintis, sportuoti, grūdintis (gerai nusprausti po šaltu dušu, tik jei nepratę tai patarčiau pradėti nuo drungno vandens). Nes vien papildais ir žalia arbata pasikliauti tikrai nepatarčiau.

Atnaujinta

Kivi vaisiai sumažina slogos trukmę

Visais neseniai publikuota studija parodė,  kad valgant 4 kivi vaisius (palyginus su dviem bananais) per dieną sumažinama slogos trukmę. Tiesa, tyrimas buvo gana mažo masto su senais žmonėmis, nepaisant to kivi valgyti tikrai galite. Vartojant kivi slogs trukmė sumažėjo nuo 4.7 iki 0.8 dienos. Gerklės skausmo trukmė sumžėjo nuo 5.4 dienos iki dviejų dienų. Ir tai nenuostabu, nes kivi turi daug vitamino C (daugiau nei visiems gerai žinomi apelsinai), taip pat vitamino E, folato/folinės rūgšties, luteino.

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy, BSc Nutrition

http://www.buksveikas.net/

Facebook

Rodyk draugams

Sinusų plovimas namuose

2011-07-18

Sinusų problemos gali būti kai kurių ligų priežastis

Sinusitas yra nemaloni liga kai dėl sinusų ertmių uždegimo ir/ar suprastėjusio  nutekėjimo susikaupia gleivės. Suprastėjęs nutekėjimas gali būti dėl uždegimo ar alergijos. Sinusitas gali būti ūmus ir chroniškas. Ūmaus sinusito simptomai yra skausmas sinusų srityje, užgulta nosis. lėtinio sinusito simptonai yra ne tokie pastebimi. Nepaisnat to lėtinis sinusitas gali būti ne vienos ligos priežastis, ypač alergijų. Čia lietuviu kalba yra plačiau aprašytas sinusitas.

Kaip palengvinti sinusitą?

Sinusitą galima palengvinti ar net išgydyti sinusinių ertmių plovimas - ir tai lengvai padaryti galima namuose. Šią procedūrą jogai ir ajurvedos šalininkai naudoja daugelį metų. Tereikia specialaus Neti Pot (kanuoja apie £10/40LTL), geriau keramikinis nei plastikinis, arba net galima naudoti mažą arbatinuką, kurio snapelis tilptų į nosies šnervę. Į jį įpilti kūno temperatūros vandens (apie 36-37C), nors ji gali būti ir žemesnė, - čia reiktų paeksperimentuoti ir pažiūrėti, kokia temperatūra labiausiai patinka jūsų organizmui. Asmeniškai aš esu daręs net su kambario temperatūros vandeniu. Į tinkamos temperatūros vandenį reiktų įdėti truputį druskos, geriau jūros ar Himalajų(jeigu druskos kiekis per didelis, ji ima graužti gleivinę. 

Paprastai į pusę litro vandens - tai fiziologinio skysčio pakaitalas, dedamas arbatinis šaukštelis (5g) sodos ar jodo arba net savo šlapimo. Procedūrą geriausia atlikti prie kriauklės. Neti pot/arbatinuko snapelį įkišti i vieną nosies šnervę taip, kad vanduo neprabėgtų pro šonus. Tada truputį pasilenkti ir pakreipti galvą 45 laipsnių kampu į vieną pusę (arba daugiau) bei paversti Netti pot aukštyn taip, kad vanduo pradėtų bėgti į nosį.

Jis nubėgęs į sinusines ertmes ištekės pro kitą nosies skylę. Jeigu vanduo teka į burną, vadinasi, galvą per daug atlošėte atgal. Po keleto bandymų tikrai pavyks - ši procedūra yra saugi. Tada tą pačią procedūrą reiktų padaryti pro kitą šnervę, arba vieną dieną daryti pro vieną, kitą dieną - pro kitą.

Čia yra video, kuris, manau, padės jums suprasti kaip atlikti šią paprastą procedūrą. Esu pats keletą kartų daręs - nebuvo jokių problemų. Čia yra kitas lietuviškas šio metodo aprašymas Net ir moksliniai tyrimai rodo, kad tai saugus metodas.
Aš neišploviau jokių ten baisių dalykų, bet esu girdėjęs, kad žmonės išplauna visokio brudo, kuris galėjo atsirasti dėl užteršto oro ar kitų priežasčių. Profilaktiškai tai galima atlikti net kiekvieną dieną. Tai gali būti tas pats kaip dantų valymas ar liežuvio valymas, kurį taip pat labai lengvai galima nuvalyti su arbatiniu šaukšteliu ar nusipirkus specialų liežuvio valiklį. Liežuvį reiktų valyti ryte, ką tik atsikėlus ar bent prieš valgį.

Vienas iš paaiškinimų, kodėl sinusų plovimo procedūra palengvina sinusų problemas, yra tas, kad išplaunamos gleivės. Labiau mokslininis paaiškinimas - plovimas stimuliuoja mažus plaukelius sinusų ertmėje (cilia) ir taip pagreitinamas gleivių, kurios nuteka arba į nosį, arba į burną pašalinimas. Taip kartu pašalinamos bakterijos, alergenai ir kiti dirgikliai. Atlikus procedūrą reikia išpūsti nosį. Jei dalis vandens nutekėjo į burną, reikia jį išspjauti. Sinusinių ertmių plovimas daromas ir  ligoninėse, tiesa, su specialiu švirkštu, kuris kišamas pro nosį - tai nėra pati maloniausia procedūra.


Atnaujinta 2012-02-22

Sinusito gydymas ksilitoliu

Pasirodo, viena iš sinusito priežasčių (bent jau taip rodo kaip kurie moksliniai tyrimai) yra bakterijų suformuotos biofilm (panašiai kaip apnašos ant dantų), kurios baterijos suteikia apsauga. Ir vienas iš būdų kaip gydyti sinusitą yra  plauti sinus čia anksčiau aprašytu metodu, tik i vandeni idėti Ksilitolio cukraus, apie kuri esu rašęs atskirai. Tikslios dozės negaliu pasakyti, bet praėkite nuo  šaukštelio ir po to žiūrėkite ar yra ar kas nors keičiasi. Kitas būdas dar tiesiog lašinti ksilitolio tirpalą (vėlgi idėti į vandenį truputį ksilitolio, ištirpinti) į nosį.

Sinusų plovimas vaikišku šampūnu

Dar vienas būdas yra sinusus plautis su 1% Johnson&Johnson vaikams skirtu šampūnu, iš čia ne juokau, yra net studija publikuota. Paruošti, reikia paimti 99 ml vandens ir 1 ml šampūno. Tokią mažą dozę sunku atmatuoti, tad galite paimti 990 ml (arba visą litrą) ir į jį įdėkite du arbatinius šauktelius šampūno. Po to  naudokyte tiek kiek jums reikia o likusį išpilkyte ar naudokyte kitą karta, bet dėl saugumo geriau pasidaryti naują. Veikimo mechanizmas yra, kad šampūnas veikia kaip ’surfactantas’, kuris suardo mano minėtas biofilm. Bet įspėjų, kad jei šampūnas jums pradės dirginti nosies gleivinę, kaip tai atsitiko keliem tyrime dalyvavusiem pacientam, tai reikia nustoti plauti sinusus su šampūnu.

Jei kas naudosite tai parašykit ar jums padėjo, nes bus labai naudinga kitiems.

Atnaujinta 2013-01-13 Bromelainas

Dar sinusų problemoms gydyti gali būti naudingas Bromelainas, buvo naudojama 3000 mg per dieną, tris mėnesius.

Sinusų gydymas naudojant krienus

Dar vienas sinusų gydymo būdas yra su krienais čia yra plačiau aprašyta kaip naudoti krienus.

Nauja Roberto Mackevičiausi video apie slogos ir sinusito gydymą. Patariama kaip teisingai šnypšti.

Straipsnis paregntas pagal:

Nasal Saline Irrigation and Neti Pots

Neti pot for sinus health

Sinusitas, Infomed.lt
Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau. Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.
P.S.1
Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudinga
jūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiems
nusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy

http://www.buksveikas.net/

Facebook

Rodyk draugams

Vaistų vergai tampa naujais ligoniais

2011-04-12

Siūlau pažiūrėti šią gydotojo Sonkaus video. Jis ten pateikia labai gerą informaciją apie vakcinas, druską, vaistus ir kitus sveikatos dalykus. Taip pat persiųskite šį video kitiems, nes reikia, kad žmonėms atsivertų akys.

Gyd Stonkus patvirtina labai daug faktų, apie kuriuos esu kalbėjęs atskiruose straipsniuose bei komentaruose. Žinoma, dėl druskos jis turi visiškai kitokią nuomonę ir, gali būti, kad jis yra teisus. Nepaisant to, be proto jos vartoti nereiktų, ir taip pat reikia rinktis kokybišką.

Jei video neveikia, čia yra nuoroda į originalų  balsas.lt puslapį, kur video yra patalpinta.

Jie video neveikia, čia yra nuoroda į orgininalų  balsas.lt puslapį, kur video yra patalpinta.

Vaistų vergai tampa naujais ligoniais

Rodyk draugams

Astma: kas sukelia ir kas apsaugo?

2010-07-27

Šiandien vis daugiau žmonių ir ypač vaikų serga bronchine astma. Šiame straipsnyje bus analizuojama, kas sukelia astmą ir kas sumažina susirgimų riziką.

Antibiotikai

Tyrimai rodo, kad jei vaikai iki vienerių metų vartoja antibiotikus, tai padidina astmos riziką. Vartojant antibiotikus ne nuo kvėpavimo takų susirgimų, astmos rizika padvigubėja, o vartojant daugiau nei kartą, ir jei motina neturi astmos, tai rizika taip pat padidėja du kartus. Taip pat naudojant antibiotikus daugiau nei vieną kartą per pirmus gyvenimo metus ir namuose neturint šuns, astmos rizika taip pat padidėja du kartus.

Kad šuo namuose sumažina astmos riziką galima paaiškinti tuo, kad jis į namus atneša visokių mikrobų, kurie padeda suformuoti geresnį imunitetą ir taip išvengiama astmos, nes ji yra autoimuninė, uždegiminė liga. Kiti tyrimai taip pat rodo, kad šuns ar katės buvimas namuose sumažina astmos ir alergijų riziką vaikams.

Valikliai

Tyrimai rodo, kad įvairūs namuose naudojami valikliai taip pat padidina astmos riziką. Motinos, kurios per nėštumą ir po jo dažnai naudoja valiklius, padidina vaiko astmos riziką. Tyrime dalyvavo 13 tūkst. vaikų, kurie buvo sekami nuo gimimo iki 16 metų. Šis tyrimas parodė, kad vaikai, kurie susiduria su chemikalais ankstyvame amžiuje, 41 % daugiau suserga astma.


Padidėjusią riziką galima paaiškinti tuo, kad valikliai sumažina įvairių mikrobų, bakterijų kiekį aplinkoje ir jų trūkumas neleidžia tinkamai susiformuoti imuninei sistemai ir dėl to padidėja astmos rizika. Ši hipotezė yra žinoma kaip Higienos hipotezė.
Valikliuose esantys chemikalai taip pat gali padidinti astmos riziką, baliklis - natrio hypochloritas (NaClO). Čia reikia pažymėti, kad daugelis žmonių naudojamų chemikalų nėra gerai ištirti, ir, be to, labai retai kada tiriamos kelių chemikalų sąveikos.

Šiuos pavojingus valiklius galima pakeisti vandenilio peroksidu, soda, obuolių actu, citrinos rūgštimis ir kitomis natūraliomis priemonėms. Indus galima plauti karštu vandeniu. Yinkamai gaminant maistą bei vengiant kepto daug riebalų turinčio maisto indų plovimas nesukels problemų.

Plastikas - dar vienas astmos kaltininkas

Tyrimai su pelėmis rodo, kad BPA (bisphenol A), kuriis yra randamas įvairių tipų plastike, taip pat padidina astmos riziką. Todėl reiktų kiek galima vengti plastiko, nenaudoti plastikinių butelių, juos pakeisti plieno ar stikliniais buteliais . Taip pat reikia vengti skardinėse parduodamo maisto, nes jų paviršius turi BPA. Rreiktų kiek galima sumažinti įvairius plastikinius įpakavimus, valgyti kuo natūralesnį maistą, ir niekada nešildyti maisto plastikinėje pakuotėje, niekada nedėti tokiu pakuočių į mikro bangų krosnelę, nes pakaitinus BPA labai lengvai patenka į maistą.

Paracetamolis ir  kiti nuskausminamieji vaistai

Nuskausminamųjų vaistų - Acetaminophen, kuris geriau žinomas kaip Paracetamolis, vartojimas padidina astmos riziką tiek vaikams, tiek suaugusiems. Acetaminophen aktyvus ingredientas taip pat randamas Tylanolyje, Panadolyje, Anacine ir kituose vaistuose. Rizika didėja su doze.
Kita studija ( Nagel et al., 2010) parodė, kad suvalgant tris ar daugiau burgerių per savaitę padidėja rizika susirgti astma. Tačiau vėlgi reikia pažymėti, kad burgeriai yra nesveikas maistas ir tai nereiškia, kad vartojimas mažiau nei tris burgerius per savaitę yra saugus ir nekelia pavojaus sveikatai. Tokio brudo, kurio net maistu nesinori vadinti, iš viso nereikia leisti vaikams vartoti.

Užterštas oras ir pelėsiai

Dar vienas didelis rizikos veiksnys yra užterštas oras, todėl reikia gerai išvėdinti namus, ir, jei įmanoma, laikyti atvirą langą (jei negyvenama prie kelio ar bent jau langas nėra į kelio puse).
Namuose esantys pelėsiai taip pat padidina astmos riziką ir gali sukelti kitas ligas. Todėl jei namuose yra pelėsių, reikia juos išnaikinti.

Pieno produktai

Pieno ir pieno produktų vartojimas vaikams ir suaugusiems padidina astmos riziką bei paūmina ligos simptomus. Jei sergate astma, reikia būtinai vengti pieno produktų ir ypač pasterizuotų. Objektyvumo dėlei pasakysiu, kad kai kurie tyrimaiparodė, kad pieno produktų vartojimas sumažino astmos riziką, tačiau gerai žinoma, kad nemažai tokių studijų yra finansuojama iš pieno pramonės pinigų, ir jie dažnai gauna palankų rezultatą. Taip pat yra gerai žinoma, kad atsisakius pieno produktų, ypač pasterizuoto, astmos ir kitų ligų simptomai pagerėja.

Dar astmą gali sukelti vakcinos, bet tai labai plati ir atskira tema ir apie vakcinų žalą esu rašęs kituose straipsniuose. Štai vienas tyrimas parodė, kad stabligės (tetanus), pertusio (kokliušas) ir difterijos vakcinos 50% padidino alergijų riziką palyginus su tais vaikais, kurie šių vakcinų negavo.

Kas sumažina astmos riziką?

Ispanų mokslininkų tyrimai parodė, kad vaikai, kurie per dieną suvalgydavo daugiau nei 40 g vaisinių daržovių (pomidorai, cukinija, baklažanas) turėjo mažesnę riziką susirgti astma. Vaikai, kurie valgydavo 60 ar daugiau gramų žuvies per dieną taip pat turėjo mažesnę astmos riziką. Manoma, kad vaisinės daržovės ir žuvis sumažina uždegiminius procesus tuo pačiu sumažindami astmos riziką. Pomidorai taip pat turi likopeno (lycopen), kuris, kaip parodė kitas tyrimas, sumažina tikimybę susirgti astma ir palengvina jos simptomus. Likopenas taip pat mažina uždegiminius procesus.

Vaikai, kurių motinos per nėštumą valgė daugiausiai obuolių, turėjo mažiausią astmos riziką palyginus su tais, kurių motinos valgė mažiausiai obuolių. Obuoliai turi flavanoidų (antioksidantų tipas), kurie, kaip manoma, sumažina astmos riziką.

Kitas tyrimas taip pat parodė, kad motinos, kurios nėštumo metu vartoja žuvį (bent kartą per savaitę) sumažina vaiko egzemos riziką, palyginus su vaikais, kurių motinos žuvies iš viso nevartojo.

Kiti tyrimai rodo, kad per nėštumą vartojant ar gaunant su maistu vitaminų E ir D ir cinko, taip pat sumažėjo rizika susirgti astma.

Šis tyrimas nerado, kad kitų produktų (vaisių, daržovių, visų grūdų) vartojimas per nėštumą sumažintų vaiko astmos riziką , bet šių produktų vartojimas yra naudingas.

Bet kiti tyrimai rodo ( Nagel et al., 2010), kad vaisių ir daržovių bei žuvies vartojimas sumažina astmos riziką.

Dar vieno tyrimo autoriai  padarė išvadą, kad motinos dieta per nėštumą gali turėti didesnę įtaką sumažinant vaiko astmos riziką nei paties vaiko dieta ankstyvame amžiuje. Bet vėlgi tai nereiškia, kad vaiko dietą galima ignoruoti.

Maitinimas krūtimi - geriausia, ką jūs galite duoti savo vaikui

Labai svarbu vaiką maitinti krūtimi, nes tai bene geriausias dalykas, kurį galite duoti savo vaikui ir taip turėti įtakos jo sveikatai. Tyrimai rodo, kad maitinant krūtimi sumažėja astmos, vėžio, širdies ir kraujagyslių ligų, kvėpavimo takų infekcijų, viršsvorio rizika. Rekomenduojama vaiką išskirtinai maitinti motinos pienu 6 mėnesius ir po to įvedant maistą maitinimą krūtimi tęsti iki dviejų metų ar ilgiau.

Magnio vartojimas yra labai svarbus sumažinant astmos simptomus. Tyrimai (su suaugusiais astmatikais) rodo, kad 370 mg magnio per dieną palengvino astmos simptomus. Magnis padeda atpalaiduoti kvėpavimo takus ir taip jo vartojimas palengvina simptomus. Magnio turi žalios spalvos daržovės, riešutai, magnio ypač daug turi kanapių sėklos. Tiesa, magnio kiekis maiste priklauso nuo to, kokioje dirvoje maistas buvo augintas, ir gerai žinoma, kad dėl intensyvios žemdirbystės magnio kiekis dirvose labai sumažėjęs. Geras magnio šaltinis yra kanapių sėklos, jūros daržovės, kai kurie riešutai, taip pat lapinės daržovės (salotos ir kt.).
Vienas tyrimas parodė, kad kai visa šeima valgo kartu, vaiko astmos simptomai sumažėja. Tai paaiškinama tuo, kad vaikas patiria mažiau streso, nerimo. Ir gerai žinoma, kad esant stresui paūminėja astmos simptomai.

Riebalai

Daug riebalų turintis maistas taip pat sustiprina astmos simptomus, todėl astmatikams reikia riebalus vartoti saikingai ir tik geros kokybės. Tokie riebalai yra linų sėmenys ar jų aliejus, kanapių sėklos ir jų aliejus, riešutai, avokadas, geros kokybės aliejus. Ir žinoma, vengti blogų riebalų, tokių kaip margarinas, tepieji mišiniai, hidrogenizuoti riebalai, greitas maistas, rafinuoti aliejai.
Vitamino D trūkumas taip pat yra labai svarbus veiksnys. Todėl svarbu pavasarį ir vasarą pabūti saulėje tarp 10-14 val. be jokio kremo. Reikia pabūti apie 20 minučių. Bet vėlgi atsargiai, nenudegti. Dar galima vartoti papildus, kas kartais naudinga žiemą, bet geriau, kai organizmas saulės vitaminų pasigamina pats. Galima pasidaryti vitamino D testą (reikia, kad būtų 60-90 ng/mL.) Jei yra mažiau nei 30 ng/mL, tai jau žymus trūkumas. Tyrimai parodė, kad nemažai daliai žmonių trūksta vitamino D. Tiesa, yra manančių, kad žemas vitamino D kiekis kraujuje (25-hydroxy vitamin D arba 25-hydroxy cholecalciferol) yra uždegiminių procesų ir L-formos bakterijų pasekmė, o ne priežastis. Vėlgi priminsiu, kad 25-hydroxy vitamin D yra neaktyvi vitamino D forma organizme, kuri inkstuose yra paverčiama į 1,25 dihydroxy cholecalciferol.

Susiję straipsniai:

Organizmo Valymas Raudonųjų Burokėlių Sultimis

Kepenų ir tulžies pūslės plovimas išgydo daugelį ligų

Kaip žmonės yra apgaudinėjami ir nuodijami su chemo

Pienas - Sveikatos Šaltinis ar Ligų Sukėlėjas?

Alyvuogių aliejus ir kiti sveikatai naudingi riebalai

Omega 3 riebalinių rūgščių svarba

Hidrogenizuoti riebalai - legalus nuodas?

Oraganizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyra

Ar tikrai vakcinos saugios ir apsaugo nuo ligų? Antra dalis

Ar tikrai vakcinos saugios ir apsaugo nuo ligų?

Straipsnis parengtas pagal:

Antibiotic Use In Infants Linked To Asthma

Use Of Cleaning Products During Pregnancy Increases Risk Of Asthma In Young Children

Chatzi et al. Diet, wheeze and atophy in school children in Menorca, Spain.Pediatric Allergy and Immunology 18, pages 480 to 485.

Eating Apples And Fish During Pregnancy May Protect Against Childhood Asthma And Allergies

Willers SM, Devereux G, Craig LCA, et al. (2007)Maternal Food Consumption During Pregnancy and Asthma, Respiratory and Atopic Symptoms in 5-Year-Old Children Thorax, An International Journal of Respiratory Medicine

Bisphenol A linked to asthma - study

Kazaks et al. (2010) Effect of oral magnesium supplementation on measures of airway resistance and subjective assessment of asthma control and quality of life in men and women with mild to moderate asthma: a randomized placebo controlled trial Journal of Asthma 47(1):83-92.

Magnesium supplements may boost lung health for asthmatics

Common Painkiller Acetaminophen Linked to Asthma

Breast Is Best In Fight Against Childhood Asthma

Burger Diet Boosts Kids’ Asthma and Wheeze Risk, Study Finds

G. Nagel, G. Weinmayr, A. Kleiner, L. Garcia-Marcos, D. P. Strachan. Effect of diet on asthma and allergic sensitisation in the International Study on Allergies and Asthma in Childhood (ISAAC) Phase Two. Thorax, 2010; 65 (6): 516

Early Life Exposure To Cats May Reduce Risk Of Childhood Allergies And Asthma Symptoms


Family Mealtimes Help Children With Asthma Breathe Easier, Study Says

High-Fat Meals a No-No for Asthma Patients, Researchers Find

Brehm JM et al· (2010) Serum vitamin D levels and severe asthma exacerbations in the Childhood Asthma Management Program study., J Allergy Clin Immunol. 126(1):52-58.

Robert J. Freishtat, Sabah F. Iqbal, Dinesh K. Pillai, Catherine J. Klein, Leticia M. Ryan, Angela S. Benton, Stephen J. Teach. High Prevalence of Vitamin D Deficiency among Inner-City African American Youth with Asthma in Washington, DC. The Journal of Pediatrics, 2010; DOI: 10.1016/j.jpeds.2009.12.033

Hazlewood  et al. (2009) Dietary lycopene supplementation suppresses Th2 responses and lung eosinophilia in a mouse model of allergic asthmaLycopene may reduce risk of asthma: Study

Moldy Homes a Serious Risk for Severe Asthma Attacks in Some

Lycopen May Reduce Risk of Asthma: Study

Mother’s Exposure to Bisphenol A May Increase Children’s Chances of Asthma

Ruby Tiwar et al. Maternal Bisphenol A Exposure Promotes the Development of Experimental Asthma in Mouse Pups Environemtal Health Perspective 118(2), 273-7.

Pat Hoddinott et al. (2008) Breast feeding British Medical Journal 336:881-887

Mother’s Diet Can Affect Genes And Offspring’s Risk Of Allergic Asthma, Rodent Studies Suggest


Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy, BSc Nutrition

http://www.buksveikas.net/

Facebook


Rodyk draugams

Organizmo Valymas Raudonųjų Burokėlių Sultimis

2010-06-16

Šį kartą pateiksiu organizmo valymo metodą naudojant raudonųjų burokėlių sultis. Metodas yra pagal Robert von Sarbache, tai mityba besidomintis ir sveiką gyvenimo būdą propaguojantis žmogus, savo patarimais išgydęs daugelį žmonių. Originalų receptą anglų kalba galima rasti čia. Jis vadinasi Mini beet protocol. Burokėlių sultis geriausia gerti ryte, bet jei ryte nėra laiko, galima ir kitu metu. Jie jums yra vėžys ar kokia kita sunki liga, sultis reikia atlikti gerti kartus per dieną. Taip pat būtina valgyti daug šviežių daržovių ir bei naudoti caynne pipirą (jis labai aštrus, todėl atsargiai, pradėkite nuo mažų dozių, ypač jei padidėjęs skrandžio rūgštingumas). Šis metodas labai gerai valo kepenis ir gali būti kaip alternatyva kepenų plovimui, kurį ne kiekvienas išdrįsta atlikti. Kepenų plovimo protokolą galima rasti čia.

Burokėlių sulčių procedūra

Pirmiausia reikia išgerti stiklinę vandens su bent 1/3 arbatinio šaukštelio cinamono (cinamoną gerai išmaišyti vandenyje, nes jis sunkiai maišosi su vandeniu ir neišmaišius gali justis stiprus deginantis skonis). Robertas teigia, kad galima įdėti net du arbatinius šaukštelius cinamono, bet aš patarčiau, bent jau iš pradžių pradėti nuo mažų dozių, ir, taip pat naudoti tik Ceylon cinamoną, apie kurį plačiau atskirame straipsnyje, nes įprastas parduotuvėse randamas cinamonas gali būti toksiškas, ypač vartojant dideliais kiekiais. Jei cinamonas įstringa ar prilimpa burnoje, galima dar vieną stiklinę vandens išgerti. Tada pradėti ruoštis burokėlių sulčių spaudimui. Jas pradėti gerti reikia 15 min po cinamono gėrimo. Reikia pasidaryti ir išgerti vieną stiklinę burokėlių sulčių. Bet pradėti galima ir nuo ¼ stiklinės, ypač jei organizmas labai toksiškas. Kadangi burokėlių sultys labai stiprus detoksifikantas ir jei organizmas užterštas, tai gali supykinti. Beje, kuo neskanesnės jums atrodo sultys, tuo labiau užsiteršęs jūsų organizmas. Idealiai reiktų naudoti ekologiškus burokėlius, bet jei jų sunku gauti, bus geri ir įprasti. Jei labai jau neskanu, galima įspausti truputį šviežių citrinų sulčių, obuolių ar morkų sulčių. Jei supykina ar paleidžia vidurius, reikia mažinti dozę.

Robertas ten dar spaudžia šparagų (lot. Asparagus officinalis) sultis ir sumaišo su burokėlių, bet šparagų Lietuvoje sunku gauti ir, be to, jie gana brangūs, todėl, manau, pakaks ir vien burokėlių. Šparagų sultys yra skirtos fluoro detoksifikacijai. Išgėrus sultis reikia suvalgyti 1-3 obuolius. Obuoliai turi pektino, kuris neutralizuoja nemalonius detoksifikacijos efektus. Juos reikia būtinai valgyti, o ne spausti sultis, nes su išspaudomis pasišalina pektinas. Suvalgius obuolius dar reiktų suvalgyti 1-2 morkas. Bet svarbiausia yra burokėlių sultys ir obuoliai.

Kitas receptas

Reikės mikserio arba kokteilinės. Paimti 4 bananus, 20-30 vynuogių, 1 vidutinio dydžio burokėlį. Viską sumulkinti ir gerti tokį tirštą kokteilį. Išgėrus suvalgyti vieną obuolį ir morką.

Hidracijos gėrimas

Jis taip pat gerai tinka sumažėjusiai skrandžio rūgščiai atstatyti. Ši problema ypač aktuali vyresnio amžiaus žmonėms. Ir, beje, kai kurie mano, kad sumažėjusi skrandžio rūgšties gamyba yra viena iš senėjimo priežasčių. Robertas teigia, kad sumažinus skrandžio rūgšties kiekį, net ir jauną žmogų galima labai greitai pasendinti, nes organizmas nebepasisavina daugelio medžiagų, kurių trūkumas veda į ankstyvą senėjimą.
Reikia užmerkti du šaukštus Chia sėklų į stiklinę vandens ir gerai išmaišyti (geriausia palikti per naktį). Ryte į mikserį supilti išmirkusias Chia sėklas (jos bus pavirtusios į kažką panašaus į želė), paimti 1-2 burokėlius, du bananus ir sudėjus į mikserį susmulkinti. Dar galima įdėti tokotrienolių (tai vitamino E forma, jo daug yra palmių aliejuje). Tokį kokteilį ir gerti. Chia sėklos turi omega 3 riebalinių rūgščių, taip pat visas nepakeičiamas aminorūgštis bei skaidulų.
Dar galima valgyti ir žalius burokėlius, bet Robertas teigia, kad efektas bus mažesnis ir prireiks daugiau laiko.

Burokėlių  sulčių nauda

- Burokėlių sultys labai gerai tinka kandidai (kandidozei) gydyti ir parazitams šalinti, nes jie nemėgsta burokėliuose esančių medžiagų.
- Taip pat naudinga sergant Laimo liga, esant plaučių sutrikimams, gerai išvalo chlorą.
- Burokėliai stiprina kraują ir raudonuosius kraujo kūnelius. Todėl jie ypač tinkami vartoti sergant mažakraujyste.
- Atstato natūralią plaukų spalvą (pranyksta žili plaukai). Padeda esant vidurių užkietėjimui.
- Burokėliai turi folinės rūgšties, mangano, kalio, geležies. Padeda išlyginti ir užgydyti randus, išlygina odos raukšles, atjaunina odą.

Išvalo neorganinio kalcio nuosėdas iš organų ir audinių įskaitant kraujagysles, odą. Kalcio nuosėdos gali atsirasti nuo pieno produktų vartojimo (ypač pasterizuoto), blogos kokybės kalcio papildų, kurių dauguma yra sumaltos uolos ar jūros kriauklės ir jos atsidurs bet kur tik ne kauluose. Daugiau apie kalcio papildus atskiruose straipsniuose:

Ar kalcio vartojimas duoda stiprius kaulus?

Kodėl su papildais gaunami mineralai atsiduria ant kraujagyslių sienelių?

Tyrimas  parodė, kad raudonųjų burokėlių sultys pagerina ištvermę, deguonies įsisavinimą, ir taip leidžia sportuoti ilgiau palaikant intensyvumą. Tyrimo dalyviai šešias dienas kasdien gėrė po 500 ml burokėlių sulčių ir po to buvo testuojami. Burokėlių sultys padvigubino nitrato (NO3) kiekį kraujyje (nemaišyti su dėl perteklinio tręšimo daržovėse esančiais nitratais) ir sumažino energijos išteklių naudojimą tuo pagerindami ištvermę.

Burokėliams raudoną pigmentą (spalvą) duodanti medžiaga - betacyanin naikina vėžines ląsteles. Šis chemikalas į vėžines ląsteles patenka kartu su gliukoze, nes jos suvartoja apie 10 kartų daugiau cukraus nei normalios, sveikos ląstelės. Taip yra todėl, kad vėžinės ląstelės utilizuoja gliukozę anaerobiniu (be deguonies) būdu. Anaerobinis gliukozės (viena molekulė) utilizavimas duoda tik 2 ATP (energijos forma, kurią naudoja visos organizmo ląstelės), kai aerobiniu būdu oksiduojama viena gliukozės molekulė duoda 30-32 ATP. Tyrimas su gyvūnais parodė, kad jiems vartojant burokėlių skaidulas padidėjo glutathione peroxidase ir glutathione-S-transferase enzimų kiekis. Glutathione peroxidase gamina Glutathione, kuris yra geras antioksidantas ir labai svarbus apsaugant kepenų ląsteles, ypač kai kepenys neutralizuoja toksinus (http://www.whfoods.com).

Kitas tyrimas, atliktas su gyvūnais, parodė, jog burokėliai sustiprino jų imunitetą. Burokėliai taip pat turi antioksidantų, kurie apsaugo nuo laisvųjų radikalų, mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Tyrimas parodė, kad burokėliai 30% sumažino cholesterolio kiekį (LDL/ŽTL - ‘blogąjį’) ir 40% sumažino trigliceridų kiekį (kraujo riebalai, kurių didelis kiekis yra širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnys), bei padidino HLD cholesterolį (gerąjį). Bet noriu pasakyti, ‘geras’ ir ‘blogas’ cholesterolis yra labai neteisingi pavadinimai, nes net ir LDL yra reikalingas. Burokėliuose esanti medžiaga - betaine - bent 20% sumažino uždegiminius rodiklius - C-reaktyvųjį baltymą, IL-6, tumor necrosis factor alpha (American Journal of Clinical Nutrition, Detopoulou P, et al.). Efektas buvo dar didesnis, kai kartu buvo vartojamas cholinas (randamas kiaušinio trynyje, bet kadangi jis yra labai jautrus temperatūrai, dauguma jo sunyksta verdant ar kepant). Ir cholinas yra labai gera antiuždegiminė medžiaga, taip pat reikalinga neurotransmitorių (smegenų nerviniai signalai) gamybai (Detopoulou et al., 2008).

Čia yra dar vienas geras straipsnis su nuorodomis į mokslines studijas apie borokelių naudą sveikatai.

Dar patarčiau būtinai perskaityti kitus mano straipsnius:

Kepenų ir tulžies pūslės plovimas išgydo daugelį ligų

Straipsnis parengtas pagal:

Beets http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=49

http://robertvon.com/

Organic beetroot boosts stamina: Study, http://www.nutraingredients.com/Research/Organic-beetroot-boosts-stamina-Study?utm_source=RSS_text_news

Detopoulou P, et al. (2008) Dietary choline and betaine intakes in relation to concentrations of inflammatory markers in healthy adults: the ATTICA study American Journal of Clinical Nutrition 87 (2), 424-43.

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy, BSc Nutrition

http://www.buksveikas.net/

Facebook

Rodyk draugams

Alergijų priežastys ir gydymas

2008-08-21

Alergijų daugėja

Vis daugiau ir daugiau žmonių kenčia nuo alergijų, todėl šį kartą kaip tik apie jas. Kas sukelia alergijas, kodėl jos atsiranda ir kaip jas gydyti.

Alergijų yra labai daug ir įvairių: alergijos maistui, alergijos žiedadulkėms, chemikalams, odos ir t.t.

Kas yra alergija?

Alergija yra organizmo imuninės sistemos reakcija į organizmą patekusį neatpažįstamą
objektą (žiedadulkes, dulkes, maistą, chemikalus ir t. t.). Kad sunaikintų į organizmą patekusius alergenus, imuninė sistema gamina antikūnius (tai dar vadinama imuniniu kompleksu), kurie atlikę savo darbą (sunaikinę alergeną) žūsta. Žuvusius antikūnius organizmas turi neutralizuoti ar pašalinti iš organizmo ir tai dažnai daroma per slogą. Jei tų antikūnių gaminama daug ir dažnai, tai organizmas jų visų pašalinti nesugeba ir jie gali atsidurti įvairiuose organuose ir sukelti daug problemų - jie gali būti atidedami ant arterijų sienelių, smegenyse, kepenyse, inkstuose, sąnariuose. Yra manoma, kad 90% inkstų ligų yra dėl imuninių reakcijų ir antikūnių atidėjimo. Taip pat perteklinis antikūnių gaminimas (dėl nuolat patenkančių alergenų) siaurina kraujagysles ir žaloja sąnarius (reumatoidinis artritas). Taip pat vykstant alerginei reakcijai (atsakui) gaminamas chemikalas - histaminas, kuris yra toksiškas organizmui ir sukelia odos bėrimus, niežėjimą.

Dėl imuninio komplekso ir histamino gamybos audiniai ir organai gali patinti ir ląstelei
pradeda trūkti deguonies, sumažėja jos ph ir ląstelė negali normaliai funkcionuoti. Alergija gali pasireikšti įvairiais simptomais - čiaudėjimu, odos išbėrimais, niežėjimu, sloga, viduriavimu, vidurių pūtimu ar užkietėjimu ir net sąmonės netekimu. Alerginės reakcijos  silpnina imuninę sistemą ir taip atitraukisa nuo jos pagrindinio darbo - organizmo apsaugos bei ‘remontavimo’. Taip pat alerginė reakcija eikvoja organizmo energiją.

Todėl dažnai nuo alergijų kenčiantys žmonės yra labiau linkę į įvairias ligas, infekcijas, jaučiasi pavargę.

Dauguma alergijų dėl nusilpusios imuninės sistemos ir užsiteršusio organizmo

Dauguma alergijų atsiranda dėl nusilpusios imuninės sistemos ir užsiteršusio organizmo, nes ne kiekvienam žmogui tie patys alergenai sukelia alerginę reakciją. Yra manoma, kad 50-80 % imuninės sistemos priklauso nuo gero žarnyno bakterijų balanso. Kai žarnyne įsivyrauja blogos bakterijos, žarnyno sienelės išplonėja ir nesuvirškinti ar nevisiškai suvirškinti baltymai bei kitas nevisiškai suvirškintas maistas patenka į kraują. Imuninė sistema jų neatpažįsta ir palaiko priešais ir atakuoja - taip išsivysto alergija įvairiems maisto produktams, ypač baltymams, nes baltymai turi daugiausiai šansų būti nesuvirškinti ir todėl dažniausiai maisto alergija būna baltyminiam maistui - pieno produktams, riešutams, kiaušiniams, sojai, daugelis žmonių yra alergiški ar netoleruoja kviečių dėl juose esančio baltymo gluteino. Šiandien kviečių veislės yra modifikuotos taip, kad juose būtų kuo daugiau gluteino (nes gaunasi geresni kepiniai ir taip geriau prekybininkams), deja, žmogui tai nieko gero neduoda, nes organizmas yra neprisitaikęs apdoroti didelį kiekio gluteino ir vien dėl to per pastaruosius 10-20 metų labai padaugėjo alergijų kviečiams - kviečiuose esančiam gluteinui (gluteino randama daugelyje produktų, kiti grūdai taip pat turi gluteino, bet mažiau, todėl dažniausiai problemų nesukelia). Jie įtariate maisto alergiją, tai reikia nevartoti labiausiai alergiškų maisto produktų kokias 2 sav. Po to po vieną pradėti valgyti ir žiūrėti, kaip organizmas reaguoja. Jei alerginiai simptomai pradeda vėl pasireikšti, tai reiškia, kad jūs tam produktui esate alergiškas ir jo reikia vengti.

Alergija kaip narkotikas

Dažniai žmonės yra alergiški ar jautrūs tiems produktams, kuriuos jie labiausiai mėgsta ir sako, kad be jų negalėtų gyventi. O tai yra dėl to, kad organizmas, jei negauna šio maisto, siunčia į smegenis signalą (panašiai kaip narkomanui reikia dozės atsigauti), suvalgius alergiją sukeliančio maisto organizmas trumpam jaučia pasitenkinamą ir net gaminasi endorfinai ir kiti nuotaiką keliantys chemikalai, bet tai trunka trumpai ir po to pasireiškia alerginiai simptomai. Beje, tas pats vyksta ir su  saldumynų ir cukraus mėgėjais ir cukraus troškimą dar labiau sustiprina kandidos grybelinė infekcija (valgant daug cukraus ir saldumynų bei rafinuotų produktų ji įsivyrauja, bet randama visų žmonių kraujyje ir net padeda kontroliuoti cukraus kiekį, bet kai ši grybelinė infekcija išplinta, prasideda problemos, taip pat ji įsivyrauja žarnyne ir naikina gerąsias bakterijas. Kandidos augimą dar skatina antibiotikai ir gyvsidabris).

Kaip su alergijomis kovoja šiuolaikinė medicina ir daugelis žmonių?

Deja, šiuolaikinė medicina nuo alergijų kenčiantiems žmonėms mažai kuo gali padėti ir turi tik simptomus valdantį metodą - antihistamininius vaistus. Bet toks gydymo metodas prilygsta šiukšlių šlavimui po kilimu, histamino gamybos slopinimas alergijos nepašalina, o tik sušvelnina simptomus. Dar kartais daromos kortizono injekcijos (kortizoną gamina antinksčiai, bet jiems nusilpus gamyba sutrinka ir dėl to kaip tik ir pasireiškia alergijos), bet leidžiamas dirbtinis ne natūralus kortizonas, kuris per ilgesnį laiką dar labiau sugriauna imuninę sistemą ir taip pridaro daugiau žalos nei duoda naudos.

Kaip efektyviai atsikratyti alergijų?

Kadangi dauguma alergijų yra dėl nusilpusios imuninės sistemos, išsekusių antinksčių ir užsiteršusio organizmo tai atsakymas kaip ir aiškus - reikia atstatyti ir sustiprinti imuninę sistemą bei antinksčius ir išvalyti organizmą.

Kas silpnina imuninę sistemą?

Imuninę sistemą ir antinksčius labai silpnina stresas, todėl jo reikia kaip galima vengti, bei daryti atsipalaidavimo pratimus, tokius kaip gilus kvėpavimas, meditacija, savihipnozė.

Dar imuninę sistemą labai silpnina bloga mityba ir ypač cukrus - yra manoma, kad šaukštelis
cukraus bent 50% prislopina imuninę sistemą bent 2 valandom. O kadangi daugelis žmonių nuolat vartoja cukrų ar jo turinčius produktus (saldumynus, baltų miltų gaminius, kurie beveik prilygsta cukrui), tai jų imuninė sistema yra nuolat prislopinta ir per ilgesnį laiką ji nusilpsta. Taip pat, cukrus labai sutrikdo žarnyno bakterijų balansą, nuo kurio kaip tik ir priklauso 50-70% imuninės sistemos. Todėl reikia atstatyti tinkamą balansą (80% gerųjų ir 20% blogųjų, jei šis santykis pakrypsta blogųjų bakterijų (tokių kaip kandidos) naudai, prasideda problemos). Gerųjų bakterijų dauginimąsi skatina bananai, špinatai, nepasterizuotas rūgpienis (surauginamas nepasterizuotas pienas) svogūnai, česnakai (žali, bet reikia vartoti saikingai, nes yra manoma, kad per didelis kiekis gali net ir sunaikinti bakterijas, nes česnakas yra natūralus antibiotikas, o antibiotikai naikina žarnyno bakterijas ir skatina blogųjų veisimąsi, bet vieningos nuomonės apie česnaką nėra), todėl net ir vienas antibiotikų kursas labai sutrikdo žarnyno floros balansą ir užima daug laiko ir pastangų jį atstatyti ir, deja, daugelis žmonių to neatstato. Dar galima vartoti žarnyno bakterijų papildus, bet problema yra ta, kad daugelis jų yra beverčiai ir bakterijos juose arba jau būna mirę ar pačios viena kitą suėdę arba kiekis būna labai mažas. Be to, dar skrandžio rūgštis daugelį jų sunaikina ir tik nedaugelis pasiekia žarnyną.

Žarnyno florą naikina chloras

Dar žarnyno florą naikina vandenyje esantis chloras, todėl krano vandenį reikia bent Brita filtru prafiltruoti, o butelių vanduo ne ką geriau, nes plastikiniai buteliai gaminai iš naftos ir jie skleidžia toksinus - Bisphenol A (BPA). Taip pat, puse buteliuose parduodamo vandens yra iš krano, tai klausimas, ar verta jį pirkti, ir dar plastikas labai teršia aplinką, nes jis nesuyra tūkstančius metų.

Dar imuninę sistema stiprina vitamino C vartojimas (po kelis gramus per dieną), vit. E ir kiti antioksidantai. Tik problema, kad daugelis papildų yra beverčiai ir geri papildai kainuoja nemažai. Jei norit sužinoti, kaip atsirinkti geros kokybės papildus, atsiųskit email info@lifecoachandy.co.uk, atsiųsiu edukacinį straipsnį.

Organizmo užterštumas ir imuninė sistema

Organizmo ir visų pirma žarnyno užterštumas yra tiesiogiai susiję su imunine sistema ir net yra sakoma, kad daugelis ligų prasideda žarnyne. O žarnynas kaip tik ir užsiteršia dėl sutrikusios žarnyno floros bei nesveikos mitybos. Kai organizmas nebesugeba neutralizuoti ar pašalinti atliekų ir toksinų per inkstus, žarnyną, plaučius, kepenis (kepenys neutralizuoja daugumą toksinų ir medžiagų apykaitos produktų), toksinai gali pradėti lįsti per odą (per odoje esančias prakaito liaukas toksinai yra natūraliai šalinami) spuogų ir bėrimų pavidalu ir tai dažnai diagnozuojama kaip odos
alergija (ypač egzema, kuri dar vadinama odos uždegimu). Yra sakoma, kad oda yra kaip trečias
inkstas
. Ir jei inkstai nepašalina visų toksinų, tai jie pradeda lįsti per odą (oda taip pat natūraliai šalina toksinus per prakaito liaukas), spuogų ir bėrimų pavidalu. Oda taip pat atspindi kepenų ir žarnyno būklę.  Todėl išvalius organizmą egzema dažnai išnyksta. Dar egzema gali būti dėl nepakeičiamų riebalinių rūgščių (omega 3) deficito. Todėl patartina vartoti geros kokybės žuvų taukus ar linų sėmenų aliejų

Odos alergija

Dar odos alergija (egzema ir kitos) gali būti dėl naudojamų chemikalų, kurių gausų įvairiuose
valikliuose ir kūno priežiūros produktuose (apie kūno priežiūros produktuose esančius toksinus ir chemikalus galite paskaityti žiūrėti komentarus)

Šienligė

Tai viena labiausiai paplitusių alergijų ir labai daug žmonių pavasarį ir vasarą nuo jos kečia. Yra manoma, kad šienligė atsiranda dėl nusilpusių antinksčių (ant inkstų esančių endokrininių liaukų, kurios gamina adrenaliną, kortizoną ir kitus hormonus) bei nusilpusios imuninės sistemos (dėl nusilpusios imuninės sistemos kyla labai daug alergijų). Antinksčiai nusilpsta dėl nuolat patiriamo streso, kas šiandieninėje visuomenėje yra labai paplitę.

Antinksčių veiklos testas

Antinksčių veiklą patikrinti galima padarius Reglan testą. Jį turi daryti gydytojas - reikia ramiai gulėti 5 min ir po to pamatuoti kraujo spaudimą, tada atsistoti ir vėl pamatuoti (matuoti kitą ranką, nes kitaip duomenys bus netikslūs). Jei kraujo spaudimas nei kiek nepakyla tai labai galimas daiktas, kad jūsų  antinksčiai yra išsekę ir nusilpę ir reikia juos stiprinti.

Kaip stiprinti antinksčius?

Antinksčius gerai stiprina Sibiro ženšenis, Rhodiola rosea (Golden Root, Roseroot), Astwagndha arba Indijos ženšenis, bet problema, kad dauguma papildų yra beveik beverčiai ir naudos iš jų nedaug. Jei domina, žinau vieną neblogą papildą antinksčių veiklai stiprinti, kainuoja apie $30/mėn. Jei domina, atsiųskit e-paštą ar palikit komentarą.

Bronchinė astma

Bronchinė astma plinta vis labiau ir jau diagnozuojama net vaikams. Jos priežasčių yra daug: oro užterštumas ir ypač dėl iš dyzelinių variklių sklindančių teršalų (paticular matter 10 - ypatingoji dalelė 10 - nežinau lietuviško termino), kurie įstringa plaučių audinyje ir taip jį dirgindami sukelia astmą. Taip pat astmą gali sukelti įvairūs oro gaivikliai, kurie turi pavojingų medžiagų ir juos tikrai patarčiau išmesti ir tai tikrai sumažins kvėpavimo takų ligų skaičių. Galima naudoti natūralius eterinius aliejus. Dar astmą sukelia ir jos simptomus paūmina blogas patalpų oras - dulkės, pelėsių sporos ir kt. Todėl kenčiantiems nuo astmos gerai vėdinti namus ir išvalyti visus pelėsius ir dulkes, ir, jei leidžia, galimybės net įsigyti gero oro filtrą, bet jį išsirinkti taip pat nelengva. Taip pat astmą sukelia ar simptomus paūmina kai kurie valikliai su chloru (ypač Bleach), todėl jų reikia vengti. Taip pat reikia vengti baseinų ir viešų jakuzi, kurie naudoja chloruotą vandenį, o šildomas toks vanduo garuoja ir taip patenką į plaučius. Vienas tyrimas parodė, kad plaukimo baseinų prižiūrėtojai daug dažniau serga kvėpavimo takų ligomis ir labiau rizikuoja gauti astmą.

Dar šienligę, rinitinę slogą bei bronchinę astmą paūmina pieno produktų (ir ypač pasterizuotų) vartojimas, nes pienas skatina gleivių susidarymą. Taip pat astma gali būti dėl omega 3 ir kitų nepakeičiamų riebalinių rūgščių stokos.

Astmos simptomus slopinantys sferoidiniai vaistai taip pat nieko gero neduoda ir turi nemalonius pašalinius efektus bei per ilgą laiką dar labiau silpnina organizmą. Ir astma yra visiškai išgydoma.

Dar yra nuomonė, kad alergijas, kaip ir kai kurias kitas ligas, sukelia vakcinos (daugelis vakcinų turi gyvsidabrio ir kitų pavojingų chemikalų, tiesa, gyvsidabrį dabar jau pradeda išimti). Negaliu 100% teigti, kad tai tiesa, bet vakcinos yra pavojingos ir jų reikėtų vengti, nes dauguma vakcinų yra lengvi pinigai farmacijos kompanijoms ir juos platinančioms įstaigoms, bet plačiau apie vakcinas ateityje.

Kaip išvalyti užsiteršusį organizmą?

Išvalyti užsiteršusi žarnyną ir atstatyti gerą žarnyno bakterijų balansą ir išgydyti alergiją reikia daug pastangų ir laiko. Dar galite naudoti burokėlių sultis.

Patartina valgyti kuo daugiau žalio maisto, skaidulų, nes skaidulos yra kaip žarnyno šluota. Ir žinoma, reikia vengti cukraus, pieno produktų, kviečių ir rafinuotų produktų, apie kuriuos daugiau galite paskaityti ankstesniame straipsnyje - Bloga mityba - tiesus kelias į ligas. Gerai toksinams šalinti yra pirtys ir ypač infra raudonų spindulių, nes šio tipo spinduliai prasiskverbia žymiai giliau ir taip pat padeda atsikratyti riebaluose tirpstančių toksinų, tokių kaip BPA (Bisphenol A), PCB (Polychlorinated biphenyls) ir kt. Ateityje parašysiu atskirą straipsnį apie organizmo užterštumą ir valymą.

Čia yra labai geras straipsnis apie alergijas, chronišką dehidrataciją (vandens trūkumą) ir histamino gamybą (gaminamas esant alerginei reakcijai ir sukelia niežėjimą).

Straipsnis parengtas pagal:

Http://www.beyoundhealth.com
Http://www.roex.com radio laidas
Ir kitą per paskutinis kelis metus sukauptą informaciją.

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy

http://www.buksveikas.net/

Facebook




Rodyk draugams

Pienas – sveikatos šaltinis ar ligų sukėlėjas?

2008-06-18

Šiandieną atskleisiu dar vieną mitą apie taip vadinamą labai sveiką ir naudingą produktą - pieną. Jei jūs jį vartojate, galiu jus iš karto nuvilti, nes jis daro daugiau žalos nei duoda naudos.

Pienas yra sukurtas veršiams

Pienas yra sukurtas veršiams ir net veršiai (karvės vaikai) pieną geria tik kelis mėnesius ir po to pradeda ėsti žolę. Ir žmogus yra vienintelis visoje žemėje, kuris geria kitiems gyvūnams sukurtą pieną. Ar jūs matėt, sakykim, kad lapė vaikytųsi vilką, kad pažįstų  jo pieno. Nors žmogus, laiko save protingiausia būtybe žemėje, mitybos atžvilgiu dauguma gyvūnų yra daug labiau išprusę negu vidutinis vartotojas.

Tiesa, būtų dar pusė bėdos, jei žmonės vartotų nepasterizuotą pieną, kaip darė daugelį metų, nes pasterizuotas pienas pakeičia struktūrą ir taip tampa dar labiau nuodingas.

Pasterizuotas pienas sukelia chroniškas ligas

Kas atsitinka, kai pienas yra pasterizuojamas?

Pasterizavimo procesą išrado L. Pasteur, kuris taip pat yra bakterijų ir mikrobų teorijos autorius (jis teigia, kad daugelį ligų sukelia bakterijos ir mikrobai). Kad sunaikintų piene esančias bakterijas pieno pramonė pasterizuoja (kaitina) pieną, bet šis procesas pakeičia pieno struktūrą. Pasterizavimas pieno cukrų, kitaip žinomą kaip laktozę, paverčia į beta-laktozę, kuri yra daug griečiau įsisavinama ir to rezultatas - staigus gliukozės padidėjimas kraujyje ir po to sumažėjimas, dėl kurio jūs greitai pajuntate alkį ir norite vėl ko nors valgyti ir dažniausiai valgomi saldumynai, kurie veda į kitas sveikatos problemas. Tai ypač žalinga diabetikams. Pasterizavimas pakeičia piene esančio kalcio formą ir padaro kalcį beveik visiškai neįsisavinamą

Homogenizavimas

Daugelis žmonių net nežino, kad pienas yra ne tik pasterizuojamas, bet dar ir homogenizuojamas. Homogenizavimas yra procesas, kurio metu pienas leidžiamas per labai tankų filtrą, kuris sumažina piene esančių riebalų ir baltymų molekules, kad riebalai lygiai pasiskirstytų visame butelyje ir nenusistotų ant paviršiaus. Deja, šis procesas pakeičia natūralią pieno struktūrą it taip jį padaro dar labiau nevirškinamu. Homogenizuojant piene esančios riebalų molekulės apgaubia ar prikimba prie piene esančių baltymų molekulių taip apsunkindamos jų virškinimą. Nesuvirškinti baltymai yra įsiurbiami į kraują ir tai sukelia alergija ir kitas autoimunines ligas, tokias kaip reumatoidini artritą, bronchinę astmą, šienligę.

Taip pat pasterizavimas ir homogenizavimas sunaikina gerąsias bakterijas ir enzimus, kurie labai svarbūs geram pieno virškinimui.

Beje, vakarų šalyse yra tokia pieno rūšis - UHT, kai pienas yra pakaitinamas iki 196 laipsnių ir taip jis gali išstovėti ilgiau nei metus, bet patys pagalvokite, ar tokiame piene gali dar kas nors naudingo būti.

Pasterizuotas pienas ir chroniškos ligos

Pasterizuotas ir homogenizuotas pienas sukelia chroniškas ligas - reumatoidinį artritą diabetą, vėžį, širdies ligas, bronchinę astmą ir Alzheimerį, taip pat įvairius virškinimo sutrikimus, Krauno ligą (opas žarnyne), alergijas, depresiją, jautraus žarnyno sindromą.

Reumatoidinis artritas, bronchinė astma ir pieno vartojimas

Jie jums yra diagnozuotas reumatoidinis artritas, tai reikia kuo greičiau atsisakyti pieno produktų, nes jie labai padidina astmos ir artrito simptomus ir taip liga labai greitai progresuoja. Plačiau apie artritą ir vaistus nuo jo ateityje.

Pieno alergijos

70% suaugusiųjų populiacijos turi bent minimalų pieno netoleravimą (nevirškinimą). Pieno ir jo produktams virškinti reikalingas enzimas - laktazė. Vaikai šio enzimo turi pakankamai, bet su
amžiumi jo mažėja ir daugelio suaugusiųjų organizmas šio enzimo nebegamina arba gamina nepakankamai. Dėl to pienas būna nesuvirškintas. O nesuvirškintas ar blogai suvirškintas maistas nuodija organizmą ir taip sukelia įvairias ligas ir alergijas. Laktazės mažėjimas yra dar vienas gamtos įrodymas, kad suaugęs žmogus neturėtų vartoti pieno.

Pienas skatina gleivių produkciją

Pieno vartojimas skatina gleivių produkciją organizme. Gleivės dažnai yra žuvusios baltosios kraujo ląstelės - leukocitai, taip pat muco polysaccharidai- angliavandenių, iš kurių organizmas gaminą gleives, rūšis. O žūva jie atakuodami nesuvirškintus pieno baltymus, nes organizmas jų neatpažįsta ir laiko juos svetimkūniais - priešais - ir todėl juos atakuoja. Pieno vartojimas paūmina plaučių ir kvėpavimo takų ligas ir visiems gerai žinomą slogą. Ir labai apmaudu, kai žmonės, turintys slogą, vartoja vaistus nuo slogos (kurie taip sutraukia smegenų kraujagysles ir turi kitus sveikatai pavojingus pašalinius efektus) ir geria pieną.

Pienas - pūlių, antibiotikų ir hormonų kokteilis

Modernūs pieno ūkiai išgauna daug didesnį pieno kiekį iš vienos karvės nei prieš kelis dešimtmečius. Bet dėl to labai suprastėja pieno kokybė ir tai labai sekina karves (vakarų šalyse daugelis gyvena vos 2-3 metus). Taip pat tokios karvės dažnai serga pieno takų uždegimais ir dėl to joms yra duodami antibiotikai, kurie patenka į pieną. Dar blogiau, kad uždegimu sergančios karvės su pienu išskiria mirusius leukocitus (baltuosius kraujo kūnelius) dar kitaip vadinamus pūliais. Ir sergančių karvių pienas gana dažnai patenka į bendrą produkciją.

Taip pat Amerikoje, kad padidintų pieno produkciją, ūkininkai karvėms duoda sintetinių hormonų, kurie, žinoma, atsiduria piene ir yra manoma, kad tai labai skatina vėžines ligas. Tikiuosi Lietuvos ūkininkai šiais hormonai dar savo karvių nešeria, bet 100% nežinau. Oficialiai gyvulių augimo hormonai Europos Sąjungoje yra uždrausti.

Karvės sutvertos ėsti žolę, bet šiandien jos yra šeriamos grūdais, soja, kukurūzais, kurie yra genetiškai modifikuoti bei įvairiais papildais. Viso to rezultatas - piene vietoj omega 3 riebalinių rūgščių atsiranda omega 6, kurių daugelis žmonių vartoja per daug ir omega 6 labai skatina organizmo uždegiminius procesus ir sukelia artritą.

Kiti pieno produktai

Yra labai daug įvairių pieno produktų - jogurtas, raugintas pienas, sūris, grūdėta varškė, visokie pieno gėrimai ir kt. Deja, visi jie pagaminti iš pasterizuoto pieno, kas, kaip jau minėjau, juos padaro beveik nevirškinamais.

Jogurtai

Daugelis jogurtų yra su visokiais dažais, konservantais, cukrumi ir saldikliais, o tų gerųjų bakterijos tai greičiausiai nė kvapo arba jos dėl ilgo galiojimo laiko yra mirę. Tas pats pasakytina ir apie Actimel ir kitus pieno gėrimus su bakterijomis. Tai labai geras metodas parduoti šauktą pieno už litro kainą. Esu girdėjęs, kad Anglijos karalienei jogurtą specialiai atskraidina iš Rumunijos, ir tai reiškia, kad geros kokybės jogurto Anglijoje rasti neįmanoma.

Šviežias nepasterizuotas pienas

Na, jei negalite atsisakyti pieno, tai bent jau vartokite nepasterizuotą - pirkite tiesiai iš ūkininkų. Jis taip pat daug geriau vaikams, tik, žinoma, reikia pirkti iš patikimo šaltinio. Suaugusiems pieno vartotojams patarčiau šį šviežią pieną surauginti (palikti šiltoje vietoje, kol pienas taps kaip drebučiai ir įgis rūgštoką skonį). Nepasterizuotas raugintas pienas turi naudingų žarnyno bakterijų. Taip pat rauginimo procesas suskaido piene esančia laktozę ir taip ją padaro lengviau virškinimą. Yra teigiama, kad ožkos pienas yra geriau nei karvės ir ne toks alergiškas.

Pienas ir kalcis

Vartodant pieną ir jo produktus organizmas praranda daugiau kalcio negu jo pasisavina. Ir tuojau paaiškinsiu kodėl. Pirmiausia, nors karvės piene yra gausu kalcio, jis yra tokioje formoje, kad žmonių organizmas beveik nesugeba jo pasisavinti. Beje, nors motinos piene yra keturis kartus mažiau kalcio negu karvės, krūtimi maitinami vaikai pasisavina kur kas daugiau kalcio iš motinos pieno negu iš karvės.

Kita priežastis yra ta, kad karvės pienas labai ‘rūgština’ organizmą (žemina ph - išsamiau apie ph ateityje), bei turi daug fosforo rūgšties. Organizmas, norėdamas neutralizuoti pieno sukeltą rūgštingumą bei jame esančią fosforo rūgštį, turi paimti kalcį iš kaulų, ir tai per ilgą laiką nuveda į trapius kaulus ir osteoporozę. Apmaudu, kad daugelis žmonių šito net neįtaria ir aklai tiki, ką sako pieno pramonės atstovai ir gydytojai, kurių dauguma, mano žiniomis, apie mitybą žino labai nedaug (vakarų šalyse gydytojai per visą studijų laiką medicinos mokykloje turi vos kelias paskaitas apie mitybą).

Beje, amerikiečiai suvartoja daugiau pieno produktų negu visas likęs pasaulis (vidutinis amerikietis suvartoja 272 kg pieno produktų per metus) ir jie kaip tik turi daugiausiai osteoporoze sergančių žmonių. Šalys, kurios vartoja mažiausiai pieno produktų, turi mažiausiai osteoporoze sergančių žmonių.

Iš kur gauti kalcio?

Dabar atsakysiu į klausimą, iš kur gauti kalcio nevartojant pieno produktų. Visų pirma pasakysiu, kad pieno produktų nevartojantiems žmonės kalcio reikia mažiau (net iki 50%) nei pieno mėgėjams. Taip yra dėl to, kad neutralizuotų pieno sukelta rūgštingumą organizmas ima kalcį iš kaulų.

Antra, iš kur karvė gauna kalcio? Ji gi pieno negeria. Karvės kalcį gauna ėsdamos žolę (bent jau taip buvo praeityje), bet šiandieną ūkininkai karvėms duoda kalcio papildų.

Jei karvės kalcį gauna iš žolės tai nereiškia, kad jums reikia pradėti valgyti žolę. Žmonėms vieni geriausių kalcio šaltinių yra žalios lapinės daržovės - brokoliai, špinatai, salotos ir kt. Tiesa, dėl intensyvios žemdirbystės metodų, šiandieninės daržovės turi daug mažiau kalcio ir kitų mineralų nei prieš 50 metų. Taip pat kalcio turi riešutai, kiaušiniai. Galima net vartoti kiaušinių lukštų miltelius, bet prieš verdant kiaušinius reikia labai gerai nuplauti su muilu. Po to lukštus reikia išdžiovinti ir sumalti su kavos malimo mašinėle. Ir geriau naudoti naminių kiaušinių lukštus. Tiesa, dėl miltelių dozės nesu tikras, todėl reikėtų pasiklausti liaudies medicinos žinovų.

Kalcio papildai

Daugelyje papildų kalcis yra karbonato formos ir jo geriausiu atveju pasisavinama tik 10%. Vyresnių žmonių, kurių daugelis stokoja skrandžio hidrochlorinės rūgšties, organizmas kalcio karbonato arba iš viso nepasisavina arba pasisavina mažiau nei 10%. Taip pat kalcio karbonato papildai gali sukelti inkstų akmenligę, todėl tokių papildų reikia vengti. Jei jau vartosite kalcio papildus, tai kalcis turi būti citrato, askorbato, malate ar furmate formos. Žinoma, toks kalcis yra daug brangesnis, bet tikrai neverta pirkti produkto, kurio pasisavinama tik 1/10 ar dar mažiau, kas reiškia, kad mokėdami 1 litą geriausiu atveju gaunate tik 10 centų. Bet plačiau apie papildus ateityje.

Kaulams reikia kitų elementų

Vien kalcio vartojimas dažniausiai sukels daugiau žalos nei naudos, nes dauguma tokio kalcio atsidurs ant kraujagyslių sienelių, o ne kauluose. Kaulams reikia kitų faktorių, kurie yra daug svarbesni nei kalcis. Gerai dirvinis asiūklis (horsetail), kuris turi silicio, taip pat kaulams reikalingas magnis, vitaminas K ir D, stroncis ir kt.
O kalcio žmonėms dažniausiai trūksta dėl nepasisavinimo ir perteklinio kiekio gyvulinių baltymų - jie sumažina organizmo ph ir jam neutralizuoti imamas kalcis ir kiti mineralai iš kaulų ir taip privedama iki osteoporozės.
Kalcio pasisavinimui pagerinti reikia, kad būtų pakankamai tulžies. Daugelio žmonių kepenų latakai užsikimšę akmenimis ir taip tulžies gamyba ir nutekėjimas labai sumažėjęs. To pasekmė - sumažėjęs kalcio, riebalų ir riebaluose tirpstančiu vitaminų pasisavinimas.

Kepenų plovimas
Galima daryti kepenų ir tulžies pūslės plovimus, bet jei tai darysite, atsakomybę turite prisiimti patys. Tulžies gamybą skatina karčios vaistažolės, tokios kaip imbieras, tumerikas, kiaulpienės šaknys, todėl jas gerai vartoti po kiekvieno valgio. Iš natūralių produktų kalcio daug yra žalios spalvos daržovėse, taip pat migdolų ir kituose riešutuose. Dar daug kalcio yra carrob milteliuose, bet juose taip pat yra nemažai cukraus ir reikia, kad būtų termiškai neapdoroti (raw organic carrob powder).

Vitamino D Svarba

Kad pasigamintų pakankamai vitamino D, kuris kaip tik stimuliuoja kalcio pasisavinimą ir kaulų mineralizaciją, reikia vasaros laikotarpiu 20 minučių pabūti saulėje tarp 11-14 val. apnuoginus pusę kūno, ir be jokio saulės kremo. Jei oda jautri, tai pradėti reikia nuo 5 min. Dar galima vartoti papildus, bet reikia bent 2000 tarptautinių vienetų per dieną ar net dar daugiau, bet geriausia gauti iš saulės. Jei vartosite papildus, tai po kelių mėnesių reikia pasidaryti 25 Hydroxi vitamin D testą. Optimali norma turi būti 50-65ng/ml arba 125 - 162 nmol/L (nanogramai (1g=1 milijardas nanogramų) viename mililitre).  Mažiau nei 20ng/ml (arba 50 nmol/L) rodo žymų vitamino D deficitą. Tiesa, kartais dėl laboratorijos įrengimų testai būna apgaulingai geri. Taip pat testas gali būti kitais vienetais - nmol/L ir norma yra

Jei skaitote anglų kalba, tai galite paskaityti  Dr. McDougall straipsnį apie pieno žalą ir kaip pieno  pramonė finansuodama tyrimus reklamuoja ir propaguoja pieno žalą.

Čia yra dar vienas geras Dr. McDougall straipsnis apie kalcio poreikį, pieno produktus ir kaulų sveikatą

Susiję straipsniai:

Vaisių ir daržovių vartojimas ir stiprūs kaulai

Kodėl su papildais gaunami mineralai atsiduria ant kraujagyslių sienelių?

Ar kalcio vartojimas duoda stiprius kaulus?

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy

http://www.buksveikas.net/

Facebook

Rodyk draugams

Hidrogenizuoti riebalai - legalus nuodas?

2008-03-29

Riebalai - nepakeičiama mitybos dalis

Riebalai yra labai svarbi mitybos dalis, tačiau šiandieną žmonės vartoja ‘blogus’ riebalus,
kurie yra pavojingi sveikatai ir normalioje visuomenėje privalėtų būti uždrausti. Taip pat didelė dalis žmonių vartoja per daug riebalų.

Patys pavojingiausi ir vieni labiausiai vartojamų riebalų yra hidrogenizuoti riebalai (pvz., margarinas, tepieji mišiniai ). Faktiškai dar 1978m Pasaulinė sveikatos organizacija (WHO), pasiūlė uždrausti hidrogenizuotus riebalus, bet įtakingi pramonės magnatai sugebėjo paveikti jos vadovus ir taip šis sprendimas yra nepriimtas iki šiol. Šiuo metu jie jau yra uždrausti visuose Niujorko restoranuose ir kai kurios kitos USA valstijos šiuo metu svarsto galimybę juos uždrausti. Danijoje maisto produktai, kuriuose yra daugiau nei 2% hidrogenizuotų riebalų yra uždrausti. Tai patys pagalvokit, jei yra uždrausti Niujorke ir Danijoje, tai yra pakankamai gera priežastis tai daryti.

Hidrogenizuoti riebalai yra gaunami pakaitinant augalinį aliejų (rapsų, saulėgrąžų, sojos, kukurūzų ir kt.) iki labai aukštos temperatūros ir taip pat pridedant vieną vandenilio molekulę. Žodis hidrogenizuotas kaip tik ir kilęs iš angliško žodžio ‘Hydrogen’ (vandenilis). Taip aliejus tampa kietas (kambario temperatūroje) ir panašus į sviestą.

Įdomumo dėlei pasakysiu, kad margarinas pirmiausiai buvo sukurtas riebinti kalakutams, bet vėliau kažkas vėliau nusprendė jį pabandyti ant žmonių.

Hidrogenizuoti riebalai yra dedami į labai daug produktų (ypatingai keptus produktus: sausainius, saldumynus, majonezą ir kt.), todėl reikia atidžiai skaityti etiketes ir analizuoti sudėtines dalis. Labai plačiai naudojami greito maisto restoranuose (McDonald’s, KFC ir kt.), kurių reikėtų vengti, nes ten, mano nuomone, nėra nieko valgomo ir tik pusiau sintetiniai maisto pakaitalai.

Margarinas blogiau nei lašiniai

Margarinas ir hidrogenizuoti riebalai yra daug pavojingesni negu sotieji riebalai, kurie yra neteisingai apkaltinti kaip daugelio ligų sukėlėjai. Nes būsite sveikesni valgydami lašinius nei vartodami margariną.

Ar gali margarinas būti sveikas?

Maisto kompanijos bando reklamuoti, kad margarinas yra labai sveikas produktas, neturintis
cholesterolio ir sočiųjų riebalų (riebalų, kurie sukietėja kambario temperatūroje, pvz., sviestas, taukai, lašiniai ir kt.). Bet tai labai klaidinanti informaciją ir tokie modifikuoti nesotieji riebalai taip pat padidina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Kai kas net bando reklamuoti, kad margarinas turi omega 3 ir kitų nepakeičiamų riebalinių rūgščių, bet tai tik dar vienas reklaminis triukas.  Margarine esančios omega 3 riebalinės rūgštys yra dirbtinai pridėtos (sintetinės) ir yra tokioje formoje, kad organizmas jų negali pasisavinti. Todėl neužkibkit ant šio reklaminio kabliuko. Visi margarinai yra nuodai ir turėtų būti uždrausti,
bet čia vėl maisto pramonės magnatai nenori paaukoti savo pelno ir taip tęsia nuodiję žmones. Todėl nustokite tikėję, kad valdžia ir kitos institucijos jus apsaugos. Jūs patys turite savimi pasirūpinti ir geriausia, ką jūs galite padaryti - nustoti pirkti. Kai dauguma žmonių nustos pirkę, tai jie automatiškai išeis iš rinkos. Tiesa, reikia pridurti, kad šiandien gamintojai labai sumažino margarinuose esančias transriebalines rūgštis, bet nepaisant to, margarinas yra nesveikas ir sveikatai kenksmingas produktas.

Hidrogenizuoti riebalai ir širdies ligos

Kadangi hidrogenizuotų riebalų struktūra yra pakeista (nenatūrali ir sukurta chemijos laboratorijoje), tai organizmas tokių riebalų neatpažįsta ir negali suvirškinti. Nesuvirškinti riebalai tada nusėda ant kraujagyslių ir taip per ilgesnį laiką susiaurina ir užblokuoja kraujagysles. Tai labai padidina širdies infarkto ir kitų širdies ligų tikimybę. Ne tik kad hidrogenizuoti riebalai yra
nesuvirškinami, organizmas į juos reaguoja kaip ‘priešus’ ir imuninė sistema juos ‘atakuoja’ .To rezultatas - alergijos, kraujagyslių uždegimas ir imuninės sistemos ligos. Kai imuninė sistema nuolat užimta kovojant su neatpažintais riebalais ir kitais alergenais, tai per ilgesnį laiką ji nusilpsta ir nebeturi galios atlikti pagrindinės savo funkcijos - kovoti prieš virusus ir bakterijas ir taip apsaugoti mus nuo ligų.

Jei hidrogenizuoti riebalai vis dėlto sugeba prasibrauti pro imuninės sistemos barjerą, moterims jie dažnai atsiduria krūtyse, sukeldami krūties vėžį. Plaučiau apie krūtų vėžį ir labai pavojingas mamogramas ateityje. Taip pat hidrogenizuoti riebalai sukelia kitų rūšių vėžį, II tipo debetą, moterims 70% padidiną riziką tapti nevaisinga, sukelia gimimo defektus ir daugelį kitų ligų.

1994 metais Harvard Universiteto (USA) mokslininkai nustatė, kad hidrogenizuotų riebalų vartojimas daugiau nei 200% padidina širdies ligų riziką.

Hidrogenizuoti riebalai turi sunkiųjų metalų, tokių kaip nikelio, aliuminio ir kt. likučių. Šie metalai naudojami apdorojimo procese. Patekę į organizmą sunkieji metalai yra labai žalingi ir juos labai sunku išvalyti.

Plačiau apie hidrogenizuotų riebalų keliamą pavojų galite paskaityti M.Adams knygoje ‘Poison in the Food: Hydrogenated Oils’.

Doc. Mary G. Enig ir Meryland Universito atliko įvairius tyrimus, kurie taip pat patvirtina, kad hidrogenizuoti riebalai yra pavojingi sveikatai. Plačiau apie tai galite paskaityti anglų kalba, paspauskite su pele ant mokslininkės vardo.

Apie kitus žalingus riebalus ir kuo juos pakeisti, parašysiu kituose įrašuose.

Susiję straipsniai:

Omega 3 riebalinių rūgščių svarba

Rapso aliejus - sveikas ar nuodingas?

Alyvuogių aliejus ir kiti sveikatai naudingi riebalai

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy, BSc Nutrition

http://www.buksveikas.net/

Facebook

Rodyk draugams