BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘Ligos’ kategorija

Oraganizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyra

2008-07-18

Kas yra ph?

‘Ph’ (potential hydrogen - potencialus vandenilis) nurodo organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyrą. Ph skalė yra 1-14, 1 - labai rūgštus , 7 - neutralus ir 14 - labai šarminis. Ph skalė yra logaritminė - tai reiškia, kad skirtumas tarp 6 ir 7 yra 10 kartų, o skirtumas tarp 4 ir 8 yra 10000 kartų. Įvairiuose organuose ph yra skirtingas:

  • Skrandžio - 1.5
  • Odos - 4.7. Oda yra šiek tiek rūgštinė ir tai padeda apsaugoti organizmą nuo mikrobų, bakterijų ir kitų svetimkūnių.
  • Seilės - 7.1
  • Ląstelės - 7.1
  • Kasos sultys - 8.8. Kasos sultys (kuriose yra enzimų) yra šarminės, nes iš skrandžio ateinantis maistas yra rūgštus ir todėl kasos sultys tą rūgštį neutralizuoja ir toliau maistas virškinamas šarminėje terpėje.
  • Makštyje - nuo 3.8 iki 4.5. Makšties ph yra rūgštinė, kad apsisaugotų nuo infekcijų.
  • Vyrų sperma - 7.2-8.0. Sperma yra šarminė todėl, kad spermatozoidas, patekęs į makštį, išgyventų ir nukeliautų iki kiaušialąstės.
  • Kraujas - 7.35 - 7.45

Kraujo ph yra pats svarbiausias

Bet svarbiausias yra kraujo ph ir jis yra 7,35 - 7,45. Kaip matote, kraujo ph diapazonas yra labai siauras, todėl net ir labai mažas nukrypimas nuo šios normos stipriai pakeičia organizmo elektrocheminius procesus. Kraujo ph nukrypus vos kelioms dešimtosioms dalims žmogus gali mirti. Todėl organizmas daro viską (gamina cholesterolį ir riebalus, ima iš kaulų kalcį, magnį ir kitus šarminius elementus), kad išlaikytų kraujo ph šiuose siauruose rėmuose. Jei žmogus maitinasi sveikai - valgo natūralų maistą ir praktikuoja sveiką gyvenimo būdą - organizmas lengvai palaiko optimalų ph balansą. Deja, šiandieną daugelio žmonių dietoje vyrauja rafinuoti produktai - cukrus, balta duona ir baltų miltų gaminiai, balti ryžiai, nesveiki riebalai (hidrogenizuoti - margarinas, tepieji mišiniai, taip pat riebalai, kuriuose vyrauja omega 6 - sojos, saulėgrąžų, kukurūzų aliejai), vartojama per daug gyvulinės kilmės baltymų. Visi šie produktai labai rūgština organizmą ir per ilgesnį laiką sukelia sveikatos sutrikimus ir chroniškas ligas.

Organizmas palaiko ph pusiausvyrą
Organizmas kiek galėdamas stengiasi palaikyti optimalų kūno ph, bet už tai mokame ‘brangiai’ - kad neutralizuotų susikaupusią rūgštį, organizmas iš kaulų ir kitų gyvybiškai svarbių organų ima šarminius mineralus - kalcį, magnį, kalį ir kt. Taip pat yra manoma, kad viena priežasčių, kodėl organizmas gamina cholesterolį, yra apsauga nuo organizme cirkuliuojančios perteklinės rūgšties. Taip pat tai yra viena iš priežasčių kodėl siaurėja kraujagyslės. Perteklinė rūgštis yra atidedama į įvairius organus riebalų
forma. Yra manoma, kad žemas ph skatina trigliceridų gamybą (kraujyje esančių riebalų, kurie vėliau atsiduria ant jūsų juosmens, šlaunų, kraujagyslių sienelių ir kitų kūno organų, forma). Taip riebalų kaupimas šiek tiek padeda neutralizuoti ph - todėl šiandieną yra tiek daug viršsvorio turinčių žmonių. Ir dėl to labai sunku tų riebalų atsikratyti. Todėl norint lieknėti vienas pirmųjų dalykų, kurį reikia padaryti - normalizuoti ph. Yra daug atvejų, kai žmonės, subalansavę ph sugebėjo lengvai ir per trumpą laiką atsikratyti papildomų kilogramų. Dar viena vieta, kur yra kaupiama perteklinė rūgštis - sąnariai. Dėl to kyla ir jų ligos - artritas, podagra (tai artrito forma, kai rūgšties kristalai (normaliai turėtų būti pašalinami per inkstus) renkasi sąnariuose ir taip sąnariai patinsta, tampa skausmingi) ir kitos.

Organizmas išsenka

Nepaisant organizmo pastangų, žmogui nieko nedarant su laiku organizmas išsekina šarminius rezervus ir dėl to tarpląstelinis skystis ir net kraujas tampa vis rūgštesnis. Tai labai paveikia ląstelių funkciją - energijos gamybą - ir dėl to žmonės jaučiasi pavargę (tik pažvelkit aplinkui, kiek daug žmonių šiandien nuolat skundžiasi nuovargiu). Perteklinė rūgštis sumažina ląstelių atsparumą ir tinkamo atsinaujino funkciją, bei sumažina deguonies pernešimą į ląsteles. Mažas deguonies kiekis ląstelėse leidžia veistis virusams ir bakterijoms (organizme sumažėjus deguonies kiekiui prislopinama imuninė sistema ir dėl to nebesugebama atsiginti nuo infekcijų). Rūgšti  ir mažai deguonies turinti organizmo aplinka yra labai palanki vėžinėms ląstelėms - visų vėžininkų ph yra labai žemas ir organizmas yra labai ‘užsirūgštinęs’.

Kaip pamatuoti organizmo ph?

Namuose matuoti kraujo ph yra nepatogu, todėl geriausia matuoti rytinio šlapimo ph, kuris geriausiai atspindi organizmo rūgščių ir šarmų balansą. Galima nusipirkti ph matuoti skirtų juostelių, kurios įmerkus į šlapimą pakeičia spalvą ir žiūrint į duotą lentelę nustatomas rezultatas. Idealiai rytinio šlapimo ph turėtų būti 6.8 - 7.4. Nuolat didesnis nei 7.4 rodo, kad organizme vyksta katalizacijos procesas - organizmas naudoja raumenis, kad palaikytų gyvybines funkcijas ir tai nėra gerai - tai tas pats, kas griauti medinio namo sienas ir kūrenti pečių. 6 - 6.8 dar nėra taip blogai, bet žemiau 6 reiškia, kad organizmas yra ‘užsirūgštinęs’. Tuomet reikia keisti dietą ir gyvenimo stilių. Bet įspėju, kad šlapimo ph gali būti apgaulingas ir ne visada tiksliai atspindi ląstelėse vyraujantį ph. Fiziologijos vadovėliai teigia visiškai atvirkščiai - jei šlapimo ph  yra žemas, tai organizme vyrauja šarminiai procesai, nes vandenilio protonai pašalinami į šlapimą, o biokarbonatas gražinamas į kraują. Biokarbonatas yra šarminantis produktas.

Stresas rūgština ir sendina organizmą
Stresas taip pat labai žemina ph, ir kai ph yra žemas reiškia, kad organizmas nebesugeba pašalinti visų atliekų ir todėl pradeda greičiau senti. Geras pavyzdys yra šiukšlės - tik pagalvokit, kas nutiktų, jei namuose pradėtumėte kaupti šiukšles (ar ištuštintumėte tik puse šiukšlių dėžės). Deja, daugelio žmonių organizmai yra kaip šiukšlių dėžės - valgoma ir geriama kas papuola ir dar blogiau - tos šiukšlės nėra išvežamos (dėl užkietėjusių vidurių, paviršutinio kvėpavimo, vandens trūkumo ir kt.).

Kas dar rūgština organizmą?

Norint šarminti organizmą pirmiausia reikia atsisakyti ar bent sumažinti organizmą rūgštinančių produktų - cukraus, baltos duonos ir baltų miltų gaminių, baltų ryžių, nesveikų riebalų (hidrogenizuotų - margarino, tepiųjų mišinių, riebalų, kuriuose vyrauja omega 6 -
sojos, saulėgrąžų, kukurūzų aliejų), gyvulinės kilmės baltymų (vartoti saikingai, ar kurį laiką iš viso nevartoti) - mėsos, pieno produktų. Organizmą labai rūgština putojantys gėrimai (jų ph yra apie 2), kava, alkoholis, energetiniai gėrimai. Visų šių gėrimų reikia atsisakyti ir juos keisti vandeniu. Beje, neutralizuoti stiklinės kavos ar kolos (joje esančią rūgštį) reikia bent keturių stiklinių vandens. Rūgštinantys mineralai yra šie: chloras, fosforas, jodas ir kt.

Kas dar rūgština organizmą?
Organizmą rūgština įvairūs namuose naudojami chemikalai. Alergenai taip pat labai žemina ph ir todėl juos kiek galima reikia sumažinti.

Kas šarmina organizmą
Organizmą labai šarmina švieži vaisiai ir daržovės ir tai geriausias būdas palaikyti optimalų organizmo ph. Taip pat galima vartoti geros kokybės šarminius mineralus - kalcį, magnį, kalį ir MSM (methyl sulfonyl methane ), tik nereikia maišyti organinės sieros su kai kuriuose vaistuose randamos sieros. Vartojant papildus reikia vartoti tik geros kokybės, nes 90% rinkoje esančių papildų neturi jokios naudos. Esu parašęs straipsnį apie papildus. Jei norite  kokybės papildų atsiųskite e-paštą.

Citrinos taip pat šarmina?
Daugelis žmonių klaidingai mano, kad citrinos ir kiti rūgštų skonį turintys vaisiai (apelsinai, pomidorai (gali būti klasifikuojami ir kaip daržovė) rūgština organizmą, tačiau visi jie yra virškinami šarminėje terpėje ir todėl faktiškai labai šarmina. Bet per daug rūgščių (citrusinių) vaisių valgyti nereikėtų, nes taip galite pakenkti dantims.

Gilus kvėpavimas šalina rūgštį
Gilus ir lėtas kvėpavimas padeda normalizuoti kūno ph, nes giliai kvėpuojant organizmas gauna daugiau deguonies ir tai pagreitina rūgšties šalinimą iš organizmo. Taip pat per plaučius pašalinami vandenilio protonai, kurie rūgština organizmą. Todėl labai patartina daryti kvėpavimo pratimus, ypač atvirame gryname ore. Lėtas ir gilus kvėpavimas padeda nusiraminti ir neutralizuoti streso sukeltus pašalinius efektus (pagreitėjusį širdies ritmą, padidėjusį kraujo spaudimą ir kt.).
Šarmins vanduo (labai panašus į kalnų šaltinio vandenį) taip pat šarmina organizmą ir net gydo ligas bei sulėtina senėjimą. Šarminį vandenį galimą pasidaryti namuose, tik reikia nusipirkti vandens jonizatorių. Vandens jonizavimo procese naudojant elektros srovę atskiriami ir pašalinami rūgštinantys elementai (geležis, fosforas, chlorą ir kt.) ir paliekamas magnis, kalcis, kalis, natris ir kt.). Taip pat sumažinama H+ (vandenilio) jonų koncentracija ir padidinama OH- (hydroxyl) jonų koncentracija ir taip šarminiame vandenyje atsiranda daugiau deguonies. Bet plačiau apie šarminį vandenį kitą kartą.

Straipsnis parengtas pagal:

http://www.beyondhealth.com
Sang Whang knygą -  Reverse Aging

Patrick Quillin knygą - Beating Cancer with nutrition

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy, BSc Nutrition

http://www.buksveikas.net/

Facebook

Rodyk draugams

Pienas – sveikatos šaltinis ar ligų sukėlėjas?

2008-06-18

Šiandieną atskleisiu dar vieną mitą apie taip vadinamą labai sveiką ir naudingą produktą - pieną. Jei jūs jį vartojate, galiu jus iš karto nuvilti, nes jis daro daugiau žalos nei duoda naudos.

Pienas yra sukurtas veršiams

Pienas yra sukurtas veršiams ir net veršiai (karvės vaikai) pieną geria tik kelis mėnesius ir po to pradeda ėsti žolę. Ir žmogus yra vienintelis visoje žemėje, kuris geria kitiems gyvūnams sukurtą pieną. Ar jūs matėt, sakykim, kad lapė vaikytųsi vilką, kad pažįstų  jo pieno. Nors žmogus, laiko save protingiausia būtybe žemėje, mitybos atžvilgiu dauguma gyvūnų yra daug labiau išprusę negu vidutinis vartotojas.

Tiesa, būtų dar pusė bėdos, jei žmonės vartotų nepasterizuotą pieną, kaip darė daugelį metų, nes pasterizuotas pienas pakeičia struktūrą ir taip tampa dar labiau nuodingas.

Pasterizuotas pienas sukelia chroniškas ligas

Kas atsitinka, kai pienas yra pasterizuojamas?

Pasterizavimo procesą išrado L. Pasteur, kuris taip pat yra bakterijų ir mikrobų teorijos autorius (jis teigia, kad daugelį ligų sukelia bakterijos ir mikrobai). Kad sunaikintų piene esančias bakterijas pieno pramonė pasterizuoja (kaitina) pieną, bet šis procesas pakeičia pieno struktūrą. Pasterizavimas pieno cukrų, kitaip žinomą kaip laktozę, paverčia į beta-laktozę, kuri yra daug griečiau įsisavinama ir to rezultatas - staigus gliukozės padidėjimas kraujyje ir po to sumažėjimas, dėl kurio jūs greitai pajuntate alkį ir norite vėl ko nors valgyti ir dažniausiai valgomi saldumynai, kurie veda į kitas sveikatos problemas. Tai ypač žalinga diabetikams. Pasterizavimas pakeičia piene esančio kalcio formą ir padaro kalcį beveik visiškai neįsisavinamą

Homogenizavimas

Daugelis žmonių net nežino, kad pienas yra ne tik pasterizuojamas, bet dar ir homogenizuojamas. Homogenizavimas yra procesas, kurio metu pienas leidžiamas per labai tankų filtrą, kuris sumažina piene esančių riebalų ir baltymų molekules, kad riebalai lygiai pasiskirstytų visame butelyje ir nenusistotų ant paviršiaus. Deja, šis procesas pakeičia natūralią pieno struktūrą it taip jį padaro dar labiau nevirškinamu. Homogenizuojant piene esančios riebalų molekulės apgaubia ar prikimba prie piene esančių baltymų molekulių taip apsunkindamos jų virškinimą. Nesuvirškinti baltymai yra įsiurbiami į kraują ir tai sukelia alergija ir kitas autoimunines ligas, tokias kaip reumatoidini artritą, bronchinę astmą, šienligę.

Taip pat pasterizavimas ir homogenizavimas sunaikina gerąsias bakterijas ir enzimus, kurie labai svarbūs geram pieno virškinimui.

Beje, vakarų šalyse yra tokia pieno rūšis - UHT, kai pienas yra pakaitinamas iki 196 laipsnių ir taip jis gali išstovėti ilgiau nei metus, bet patys pagalvokite, ar tokiame piene gali dar kas nors naudingo būti.

Pasterizuotas pienas ir chroniškos ligos

Pasterizuotas ir homogenizuotas pienas sukelia chroniškas ligas - reumatoidinį artritą diabetą, vėžį, širdies ligas, bronchinę astmą ir Alzheimerį, taip pat įvairius virškinimo sutrikimus, Krauno ligą (opas žarnyne), alergijas, depresiją, jautraus žarnyno sindromą.

Reumatoidinis artritas, bronchinė astma ir pieno vartojimas

Jie jums yra diagnozuotas reumatoidinis artritas, tai reikia kuo greičiau atsisakyti pieno produktų, nes jie labai padidina astmos ir artrito simptomus ir taip liga labai greitai progresuoja. Plačiau apie artritą ir vaistus nuo jo ateityje.

Pieno alergijos

70% suaugusiųjų populiacijos turi bent minimalų pieno netoleravimą (nevirškinimą). Pieno ir jo produktams virškinti reikalingas enzimas - laktazė. Vaikai šio enzimo turi pakankamai, bet su
amžiumi jo mažėja ir daugelio suaugusiųjų organizmas šio enzimo nebegamina arba gamina nepakankamai. Dėl to pienas būna nesuvirškintas. O nesuvirškintas ar blogai suvirškintas maistas nuodija organizmą ir taip sukelia įvairias ligas ir alergijas. Laktazės mažėjimas yra dar vienas gamtos įrodymas, kad suaugęs žmogus neturėtų vartoti pieno.

Pienas skatina gleivių produkciją

Pieno vartojimas skatina gleivių produkciją organizme. Gleivės dažnai yra žuvusios baltosios kraujo ląstelės - leukocitai, taip pat muco polysaccharidai- angliavandenių, iš kurių organizmas gaminą gleives, rūšis. O žūva jie atakuodami nesuvirškintus pieno baltymus, nes organizmas jų neatpažįsta ir laiko juos svetimkūniais - priešais - ir todėl juos atakuoja. Pieno vartojimas paūmina plaučių ir kvėpavimo takų ligas ir visiems gerai žinomą slogą. Ir labai apmaudu, kai žmonės, turintys slogą, vartoja vaistus nuo slogos (kurie taip sutraukia smegenų kraujagysles ir turi kitus sveikatai pavojingus pašalinius efektus) ir geria pieną.

Pienas - pūlių, antibiotikų ir hormonų kokteilis

Modernūs pieno ūkiai išgauna daug didesnį pieno kiekį iš vienos karvės nei prieš kelis dešimtmečius. Bet dėl to labai suprastėja pieno kokybė ir tai labai sekina karves (vakarų šalyse daugelis gyvena vos 2-3 metus). Taip pat tokios karvės dažnai serga pieno takų uždegimais ir dėl to joms yra duodami antibiotikai, kurie patenka į pieną. Dar blogiau, kad uždegimu sergančios karvės su pienu išskiria mirusius leukocitus (baltuosius kraujo kūnelius) dar kitaip vadinamus pūliais. Ir sergančių karvių pienas gana dažnai patenka į bendrą produkciją.

Taip pat Amerikoje, kad padidintų pieno produkciją, ūkininkai karvėms duoda sintetinių hormonų, kurie, žinoma, atsiduria piene ir yra manoma, kad tai labai skatina vėžines ligas. Tikiuosi Lietuvos ūkininkai šiais hormonai dar savo karvių nešeria, bet 100% nežinau. Oficialiai gyvulių augimo hormonai Europos Sąjungoje yra uždrausti.

Karvės sutvertos ėsti žolę, bet šiandien jos yra šeriamos grūdais, soja, kukurūzais, kurie yra genetiškai modifikuoti bei įvairiais papildais. Viso to rezultatas - piene vietoj omega 3 riebalinių rūgščių atsiranda omega 6, kurių daugelis žmonių vartoja per daug ir omega 6 labai skatina organizmo uždegiminius procesus ir sukelia artritą.

Kiti pieno produktai

Yra labai daug įvairių pieno produktų - jogurtas, raugintas pienas, sūris, grūdėta varškė, visokie pieno gėrimai ir kt. Deja, visi jie pagaminti iš pasterizuoto pieno, kas, kaip jau minėjau, juos padaro beveik nevirškinamais.

Jogurtai

Daugelis jogurtų yra su visokiais dažais, konservantais, cukrumi ir saldikliais, o tų gerųjų bakterijos tai greičiausiai nė kvapo arba jos dėl ilgo galiojimo laiko yra mirę. Tas pats pasakytina ir apie Actimel ir kitus pieno gėrimus su bakterijomis. Tai labai geras metodas parduoti šauktą pieno už litro kainą. Esu girdėjęs, kad Anglijos karalienei jogurtą specialiai atskraidina iš Rumunijos, ir tai reiškia, kad geros kokybės jogurto Anglijoje rasti neįmanoma.

Šviežias nepasterizuotas pienas

Na, jei negalite atsisakyti pieno, tai bent jau vartokite nepasterizuotą - pirkite tiesiai iš ūkininkų. Jis taip pat daug geriau vaikams, tik, žinoma, reikia pirkti iš patikimo šaltinio. Suaugusiems pieno vartotojams patarčiau šį šviežią pieną surauginti (palikti šiltoje vietoje, kol pienas taps kaip drebučiai ir įgis rūgštoką skonį). Nepasterizuotas raugintas pienas turi naudingų žarnyno bakterijų. Taip pat rauginimo procesas suskaido piene esančia laktozę ir taip ją padaro lengviau virškinimą. Yra teigiama, kad ožkos pienas yra geriau nei karvės ir ne toks alergiškas.

Pienas ir kalcis

Vartodant pieną ir jo produktus organizmas praranda daugiau kalcio negu jo pasisavina. Ir tuojau paaiškinsiu kodėl. Pirmiausia, nors karvės piene yra gausu kalcio, jis yra tokioje formoje, kad žmonių organizmas beveik nesugeba jo pasisavinti. Beje, nors motinos piene yra keturis kartus mažiau kalcio negu karvės, krūtimi maitinami vaikai pasisavina kur kas daugiau kalcio iš motinos pieno negu iš karvės.

Kita priežastis yra ta, kad karvės pienas labai ‘rūgština’ organizmą (žemina ph - išsamiau apie ph ateityje), bei turi daug fosforo rūgšties. Organizmas, norėdamas neutralizuoti pieno sukeltą rūgštingumą bei jame esančią fosforo rūgštį, turi paimti kalcį iš kaulų, ir tai per ilgą laiką nuveda į trapius kaulus ir osteoporozę. Apmaudu, kad daugelis žmonių šito net neįtaria ir aklai tiki, ką sako pieno pramonės atstovai ir gydytojai, kurių dauguma, mano žiniomis, apie mitybą žino labai nedaug (vakarų šalyse gydytojai per visą studijų laiką medicinos mokykloje turi vos kelias paskaitas apie mitybą).

Beje, amerikiečiai suvartoja daugiau pieno produktų negu visas likęs pasaulis (vidutinis amerikietis suvartoja 272 kg pieno produktų per metus) ir jie kaip tik turi daugiausiai osteoporoze sergančių žmonių. Šalys, kurios vartoja mažiausiai pieno produktų, turi mažiausiai osteoporoze sergančių žmonių.

Iš kur gauti kalcio?

Dabar atsakysiu į klausimą, iš kur gauti kalcio nevartojant pieno produktų. Visų pirma pasakysiu, kad pieno produktų nevartojantiems žmonės kalcio reikia mažiau (net iki 50%) nei pieno mėgėjams. Taip yra dėl to, kad neutralizuotų pieno sukelta rūgštingumą organizmas ima kalcį iš kaulų.

Antra, iš kur karvė gauna kalcio? Ji gi pieno negeria. Karvės kalcį gauna ėsdamos žolę (bent jau taip buvo praeityje), bet šiandieną ūkininkai karvėms duoda kalcio papildų.

Jei karvės kalcį gauna iš žolės tai nereiškia, kad jums reikia pradėti valgyti žolę. Žmonėms vieni geriausių kalcio šaltinių yra žalios lapinės daržovės - brokoliai, špinatai, salotos ir kt. Tiesa, dėl intensyvios žemdirbystės metodų, šiandieninės daržovės turi daug mažiau kalcio ir kitų mineralų nei prieš 50 metų. Taip pat kalcio turi riešutai, kiaušiniai. Galima net vartoti kiaušinių lukštų miltelius, bet prieš verdant kiaušinius reikia labai gerai nuplauti su muilu. Po to lukštus reikia išdžiovinti ir sumalti su kavos malimo mašinėle. Ir geriau naudoti naminių kiaušinių lukštus. Tiesa, dėl miltelių dozės nesu tikras, todėl reikėtų pasiklausti liaudies medicinos žinovų.

Kalcio papildai

Daugelyje papildų kalcis yra karbonato formos ir jo geriausiu atveju pasisavinama tik 10%. Vyresnių žmonių, kurių daugelis stokoja skrandžio hidrochlorinės rūgšties, organizmas kalcio karbonato arba iš viso nepasisavina arba pasisavina mažiau nei 10%. Taip pat kalcio karbonato papildai gali sukelti inkstų akmenligę, todėl tokių papildų reikia vengti. Jei jau vartosite kalcio papildus, tai kalcis turi būti citrato, askorbato, malate ar furmate formos. Žinoma, toks kalcis yra daug brangesnis, bet tikrai neverta pirkti produkto, kurio pasisavinama tik 1/10 ar dar mažiau, kas reiškia, kad mokėdami 1 litą geriausiu atveju gaunate tik 10 centų. Bet plačiau apie papildus ateityje.

Kaulams reikia kitų elementų

Vien kalcio vartojimas dažniausiai sukels daugiau žalos nei naudos, nes dauguma tokio kalcio atsidurs ant kraujagyslių sienelių, o ne kauluose. Kaulams reikia kitų faktorių, kurie yra daug svarbesni nei kalcis. Gerai dirvinis asiūklis (horsetail), kuris turi silicio, taip pat kaulams reikalingas magnis, vitaminas K ir D, stroncis ir kt.
O kalcio žmonėms dažniausiai trūksta dėl nepasisavinimo ir perteklinio kiekio gyvulinių baltymų - jie sumažina organizmo ph ir jam neutralizuoti imamas kalcis ir kiti mineralai iš kaulų ir taip privedama iki osteoporozės.
Kalcio pasisavinimui pagerinti reikia, kad būtų pakankamai tulžies. Daugelio žmonių kepenų latakai užsikimšę akmenimis ir taip tulžies gamyba ir nutekėjimas labai sumažėjęs. To pasekmė - sumažėjęs kalcio, riebalų ir riebaluose tirpstančiu vitaminų pasisavinimas.

Kepenų plovimas
Galima daryti kepenų ir tulžies pūslės plovimus, bet jei tai darysite, atsakomybę turite prisiimti patys. Tulžies gamybą skatina karčios vaistažolės, tokios kaip imbieras, tumerikas, kiaulpienės šaknys, todėl jas gerai vartoti po kiekvieno valgio. Iš natūralių produktų kalcio daug yra žalios spalvos daržovėse, taip pat migdolų ir kituose riešutuose. Dar daug kalcio yra carrob milteliuose, bet juose taip pat yra nemažai cukraus ir reikia, kad būtų termiškai neapdoroti (raw organic carrob powder).

Vitamino D Svarba

Kad pasigamintų pakankamai vitamino D, kuris kaip tik stimuliuoja kalcio pasisavinimą ir kaulų mineralizaciją, reikia vasaros laikotarpiu 20 minučių pabūti saulėje tarp 11-14 val. apnuoginus pusę kūno, ir be jokio saulės kremo. Jei oda jautri, tai pradėti reikia nuo 5 min. Dar galima vartoti papildus, bet reikia bent 2000 tarptautinių vienetų per dieną ar net dar daugiau, bet geriausia gauti iš saulės. Jei vartosite papildus, tai po kelių mėnesių reikia pasidaryti 25 Hydroxi vitamin D testą. Optimali norma turi būti 50-65ng/ml arba 125 - 162 nmol/L (nanogramai (1g=1 milijardas nanogramų) viename mililitre).  Mažiau nei 20ng/ml (arba 50 nmol/L) rodo žymų vitamino D deficitą. Tiesa, kartais dėl laboratorijos įrengimų testai būna apgaulingai geri. Taip pat testas gali būti kitais vienetais - nmol/L ir norma yra

Jei skaitote anglų kalba, tai galite paskaityti  Dr. McDougall straipsnį apie pieno žalą ir kaip pieno  pramonė finansuodama tyrimus reklamuoja ir propaguoja pieno žalą.

Čia yra dar vienas geras Dr. McDougall straipsnis apie kalcio poreikį, pieno produktus ir kaulų sveikatą

Susiję straipsniai:

Vaisių ir daržovių vartojimas ir stiprūs kaulai

Kodėl su papildais gaunami mineralai atsiduria ant kraujagyslių sienelių?

Ar kalcio vartojimas duoda stiprius kaulus?

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy

http://www.buksveikas.net/

Facebook

Rodyk draugams

Diabetas - pagydoma liga

2008-05-25

Diabetas plinta epidemiškai

Diabetas yra angliavandenių įsisavinimo sutrikimas, kuris epidemiškai plinta daugelyje šalių įskaitant Lietuvą.

Diabetas yra dviejų tipų: pirmo tipo (5% visų diabeto atvejų) dažniausiai atsiranda labai ankstyvame amžiuje. Šį tipą turinčių žmonių kasa negamina insulino arba gamina nepakankamai. Todėl žmonės turi vartoti insuliną, nes kitaip jie atsidurtų komoje (prarastų sąmonę) ir greitai  mirtų.

Antro tipo diabeto simptomai

  • Labai didelis troškulys
  • Dažnas ir gausus šlapinimasis
  • Susiliejantis vaizdas
  • Viršsvoris (beje, pavojingiausi yra riebalai apie pilvą, juosmenį. Mažiau pavojingi ant šlaunų)
  • Impotencija
  • Grybelinė infekcija
  • Galūnių nejautrumas
  • Kūno niežėjimas

Antro tipo diabetas

Antro tipo diabetas (95% visų diabeto atvejų) dar kitaip vadinamas - nejautrumu insulinui, nes antro tipo diabetikai turi pakankamai insulino, tik dėl neaktyvaus gyvenimo būdo, streso ir blogos mitybos ilgai prievartautos organizmo ląstelės tampa nejautrios insulinui. To rezultatas - gliukozė nebepatenka į ląsteles (insulinas yra kaip raktas, kuris atrakina ‘ląstelių vartus’ gliukozei), pakyla gliukozės kiekis kraujyje, žmogus jaučiasi pavargęs ir t.t. Taip pat, kadangi ląstelės negaudamos gliukozės (energijos) pradeda badauti, jos siunčia signalą kasai gaminti dar daugiau insulino. Taip insulino kiekis kraujyje padidėja dar labiau, kas sukelia dar viena problemą, nes padidėjęs insulino kiekis turi pašalinius efektus (padidėja kraujo spaudimas, nuolat jaučiams alkis ir kt.). Kai ląstelės net kasos pagamintam insulinui tampa visiškai nejautrios, gydytojai paskiria insulino vaistus - kas tik dar labiau apsunkina situaciją.

Kodėl ląstelės tampa nejautrios insulinui?

Viena pagrindinių priežasčių yra ta, kad dauguma šiuolaikinių žmonių gyvena labai nejudrų gyvenimo būdą ir suvartoja daugiau energijos (maisto kalorijų) nei jo organizmui reikia. Blogiausia yra tai, kad tokie žmonės vartoja labai daug cukraus ir kitų greitai įsisavinamų angliavandenių (baltos duonos, kitų baltų miltų gaminių, o valgyti baltų miltų produktus, tai tas pats, kas valgyti cukrų), kurie labai greitai patenka į kraują (gliukozės forma) ir taip padidina gliukozės kiekį kraujyje. Kurį laiką organizmas naudodamas insuliną perteklinį gliukozės (energijos) kiekį sugeba paversti į riebalus ir taip padėti į saugyklą (apie pilvą šlaunis ir kitas kūno vietas). Bet po kurio organizmas nusilpsta ir ląstelės tampa nejautrios insulinui. Nejautrumas atsiranda ir dėl to, kad organizmui esant nejudriam energijos poreikis labai sumažėja ir ląstelės gliukozės vartoja daug mažiau. Rezultatas - organizmas nesunaudoja ir nebesugeba perteklinio gliukozės kiekio paversti riebalais ir tada padarius kraujo testą diagnozuojamas antro tipo diabetas.

Gliukozė (kraujyje esanti cukraus forma) yra gyvybiškai svarbi

Organizmo ląstelėms reikia gliukozės (cukraus forma kraujyje) ir yra labai svarbu, kad kraujyje nuolat būtų atitinkamas gliukozės kiekis (nevalgius cukraus 5,5 mmol/l). Kasa nustoja gaminti insuliną, kai gliukozės lygis nukrinta žemiau 4,7. ir tada pradedamas naudoti glikogenas ir riebalinės rūgštys.

Jei kraujyje atsiranda perteklinis gliukozės kiekis - nesunaudojama energija- insulinas ją paverčią į glikogeną ir riebalus ateities naudojimui, jei trūktų maisto . Deja, tai būdavo aktualu mūsų protėviams - jie iš energijos sankaupų sugebėdavo ištverti badą, pabėgti nuo priešų ar naudoti intensyviai dirbant. Tačiau šiandien daugelis žmonių turi maisto daugiau negu pakankamai ir dažniausiai tos atsargos niekada nenaudojamos, išskyrus kai žmogus pradeda aktyviau gyventi ir sunaudoja daugiau energijos negu suvalgo maisto.

Insulino svarba

Insulinas yra daug svarbesnis, nei tik sumažinti cukraus kiekį kraujuje ir paversti perteklinę energiją į riebalus. Tyrimai parodė, kad sumažinus insulino kiekį kraujyje, labai padidėja gyvenimo trukmė ir tie bandymai buvo atlikti su labai daug gyvų organizmų, įskaitant žmones.

Chroniškos ligos atsiranda dėl ląstelių ‘nesusikalbėjimo’

Pasak gyd. R. Rosedale, visos chroniškos ligos atsiranda dėl to, kad organizmo ląstelės nebesusikalba (neperduoda informacijos viena kitai). Ir diabetas yra liga, kai ląstelės nebesusikalba su insulinu.

Leptino reikšmė

Pasirodo, kad kitas hormonas leptinas reguliuoja sotumą, siųsdamas signalą smegenims, kad organizme yra pakankamai energijos arba dar reikia daugiau ir svarbiausia, ką daryti su pertekline energija - siųsti į ląsteles ar pavesti į riebalus. Naujausi tyrimai parodė, kad ar žmogus taps diabetiku ar ne labiausiai priklauso nuo kepenų ir smegenų veiklos. Taip pat leptinas ir riebalai labai įtakoja organizmo uždegiminius procesus ir tai turi tiesioginį ryšį su širdies ligomis, Alzhaimeriu ir diabetu.

Diabetas ne genetinė liga

Diabeto atvejų labai padaugėjo tik per paskutinius 50 metų. Daugelis genų ramiai snaudžia užkulisiuose ir tik netinkamas gyvenimo stilius juos įjungia - aktyvuoja. Genetika tik pasiteisinimas, kad tai mano tėvų ar senelių kaltė ir aš čia niekuo dėtas, bet tai visiška nesąmonė ir labiausiai apmaudu, kad šia nesąmone tiki nemaža dalis gydytojų. Dažniausiai diabetas yra dėl paveldėtų blogų mitybos įpročių ir žalingo gyvenimo stiliaus.

Perteklinis riebalų vartojimas - dar viena diabeto priežastis

Yra manoma, kad dar viena diabeto priežastis yra perteklinis riebalų ir ypač blogųjų riebalų (hidrogenizuotų riebalų - margarinas, tepieji mišiniai, rapsų, sojos aliejai ir kt.) vartojimas. Nes perteklinis riebalų kiekis kraujyje apsunkina insulino priėjimą prie gliukozės. Riebalai yra labai sunkiai virškinami ir dauguma jų yra paverčiami į gliukozę.

Stresas - kelias į diabetą

Taip, stresas yra viena iš padažnėjusio diabeto priežasčių. Žmogui patiriant stresą organizme padaugėja adrenalino (streso hormono) ir organizmui duodamas signalas, kad reikia sutelkti visas pajėgas kovoti ar bėgti nuo priešo (taip kraujyje padidėja cukraus kiekis - į kraują išmetami visi raumenų ląstelėse ir kepenyse saugomi ištekliai (glikogenas, bet ne riebalai). Deja, šiandieną tų priešų labai beveik nebėra ir stresą sukelia mintys ar gyvenimo stilius ir net ir patirdamas stresą žmogus neatlieka jokios aktyvios fizinės veiklos tam cukraus kiekiui sumažinti. Padidėjus cukraus kiekiui ir jo nenaudojant, organizmas turi gaminti insuliną, kad tą perteklinę gliukozę paverstų į riebalus. O žinant, kad daug žmonių didesnį ar mažesnį stresą patiria nuolat - tai labai sutrikdo cukraus reguliavimą ir per ilgesnį laiką priveda prie diagnozuojamo diabeto.

Antidepresantai sutrikdo angliavandenių apykaitą

Tyrimai parodė, kad antidepresantai ne tik kad nepagydo depresijos, bet dar ir sukrikdo angliavandenių apykaitą ir taip sukelia diabetą.

Daugelis vaistų nuo diabeto - neveiksmingi

Deja, daugelis gydytojų nesupranta diabeto, ir jų patarimai, pagal gyd. R. Rosedale, daro daugiau žalos nei naudos. Kaip sakoma, nėra blogų mokinių yra tik blogi mokytojai. Beje, žodis ‘doctor’ (gydytojas) išvertus iš lotynų kalbos reiškia ‘mokyti’. Deja, labai mažai gydytojų tą daro. Norint laimėti mūšį reikia žinoti priešą

Deja, šiuolaikinė medicina vis dar mano, kad diabetas yra tik ‘cukraus liga’. Pagal Ron Rosedale, insulino pagrindinė užduotis yra ne kontroliuoti cukraus kiekį kraujuje, o paversti perteklinę energiją į saugoti tinkamą formą - glikogeną ir riebalus.

Daugelis vaistų nuo diabeto yra neveiksmingi ir gydo tik simptomą - bando sumažinti cukraus kiekį kraujuje padidindami insulino kiekį, bet tai labai trumparegiškas sprendimas, kuris per ilgesnį laiką tik dar labiau pablogina situaciją. Pakeltas insulino kiekis sukelia šias pasekmes:

  • Širdies ir kraujagyslių ligas
  • Padidėjusį kraujo spaudimą
  • Vėžį
  • Viršsvorį
  • Ir daug kitų ligų

Aišku, tai labai pelninga vaistus parduodančioms farmacijos firmoms, bet ne žmogui, kuriam anksčiau ar vėliau pasirodo labai nemalonūs vaistų aukščiau išvardinti pašaliniai efektai. Perteklinis insulino kiekis yra toksiškas organizmui, o toksinai sukelia ligas

Antro tipo diabetas yra 100 % pagydomas


Taip, antro tipo diabetas yra 100 % pagydomas (skirtingai nuo to, ką jums sako gydytojai) ir be jokių vaistų. Reikia tik dviejų dalykų - sureguliuoti mitybą ir pradėti sportuoti. Net kai kurie medicininiai tyrimai parodė, kad antro tipo diabetas gali būti išgydytas daugumai ligonių 1995 metais Journal of Applied Physiology (US medicinos žurnalas) paskelbtame tyrime rašoma, kad sureguliavus mitybą ir pradėjus sportuoti, pusei žmonių (tyrime dalyvavusių) antro tipo diabeto simptomai visiškai išnyko per tris savaites. Įsivaizduokit, ką galima padaryti per ilgesnį laiką.

Kaip išgydyti antro tipo diabetą?

Kaip sakiau, antro tipo diabetas yra lengvai išgydomas, tik, aišku, reikia įdėti pastangų. Pirmiausia, reikia pradėti sportuoti. Aktyvumas pagerina organizmo medžiagų apykaitą (metabolizmą) ir ląstelės pradeda reikalauti daugiau energijos (gliukozės) ir per kurį laiką pradeda reaguoti į insuliną.
Tikrai neįmanoma išgydyti diabeto nesportuojant. Bet sportavimas gali būti labai paprastas ir čia nereikia nei specialių priemonių ar gabumų - viską galimą atlikti namuose ar lauke.

Reikia pradėti pamažu ir palaipsniui didinti laiką ir intensyvumą. Jei turite širdies problemų, prieš pradėdami pasikonsultuokite su gydytoju.

Greitas vaikščiojimas - vienas geriausių sportų ir nieko nekainuoja. Taip pat gerai važinėti dviračiu. Bet galit daryti tai, kas jums patinka - svarbiausia judėti ir būti aktyviam.

Beje, sportuoti reikia reguliariai - geriausia kiekvieną dieną. Ir tik nesakykit labai paplitusios nesąmonės - ‘nėra laiko’. Ne laiko nėra, o noro. Tik paskaičiuokite, kiek prie tos kvailos dėžės - televizoriaus (dauguma laidų neturi jokios vertės ir tik plauna smegenis) - prasėdite. Jei nesugebate jo atsisakyti, siūlau jį tiesiog išmesti. Tarp kitko, aš namuose neturiu televizoriau ir tik kartas nuo karto jį pažiūriu darbe (dažniausiai Discovery kanalą).

Įvarius pratimus galite daryti ir namie (jei manote, kad esate labai užimtas) - padarykit vienos minutės pertraukėlę ir padarykit 20 pritūpimų ar 20 atsispaudimų (ar kiek jūs padarot). Na, naudokite vaizduotę. Vieni geriausių rezultatų pasiekiami darant pratimus intervalais, bet čia yra aukštesnis lygis ir reikia bent minimalaus fizinio pasiruošimo. Jie norite daugiau, atsiuskite e-paštą.

Mityba sergant antro tipo diabetu

Mityba yra labai svarbi ir pirmiausia reikia griežtai nustoti vartoti cukrų ir jo turinčius gaminius (tik jau nekeiskit cukraus saldikliais, nes jie yra nuodingi ir dar blogiau nei cukrus - daugiau apie tai ateityje). Vieninteliai natūralūs saldikliai, kurie mano žiniomis nepakelia cukraus kiekio kraujyje, yra stevia ir agavė (pastarojo geriau nenaudoti, nes jis turi daug fruktozės), tačiau ir jais piktnaudžiauti nereikėtų (nežinau, ar Lietuvoje juos parduoda).

Balta duona ir baltų miltų gaminiai (makaronai, sausainiai, balti ryžiai ir kt.). Balta duona ir balti miltai yra tas pats, kas cukrus, ir norint išgydyti diabetą ar nuo jo apsisaugoti, niekas šių produktų neturėtų liesti. Į šią kategoriją įeina visi sausainiai, bandelės, picos, balti ryžiai ir t. t.

Alkoholis - daugelis žmonių nežino, kad alkoholis yra ne kas kitas, o cukrus (fermentuotas) ir jis labai pakelia cukraus kiekį kraujyje. Beje, 1 gramas gryno alkoholio turi 7 kalorijas, kai 1 gramas angliavandenių - 4, 1 gramas riebalų 8. Todėl alkoholiui - ne, kuris taip pat yra neurotoksinas ir tirpdo smegenis (turbūt dėlto šiais laikais tiek daug ‘besmegenių’).

Pienas. Taip, reikia vengti pieno, kuris, beje, yra skirtas veršiams (daugiau apie pieno žalą kitą kartą), o ne suaugusiems žmonėms. Pienas turi cukraus, kurio suaugusių žmonių organizmas net nesugeba suvirškinti. Jei jau negalite visiškai atsisakyti pieno produktų, tai bent jau valgykite liesą varškę, kefyrą ar jogurtą. Na, iš dalies dar šviežią nepasterizuotą pieną, nes pasterizacija tiesiog pakeičia molekulinę pieno struktūrą ir taip padaro jį beveik nevirškinamą (plačiau apie pieną ateityje).

Riebalai. Venkite hidrogenizuotų riebalų - margarinų, tepiųjų mišinių ir visų produktų, kurie turi hidrogenizuotų riebalų, o tokių produktų yra labai daug (skaitykite etiketes). Taip pat venkite rapsų, sojų ir kitų aliejų, kuriuose vyrauja omega 6 riebiosios rūgštys. Kaip sakiau, riebalai apsunkina insulino priėjimą prie angliavandenių, tai net ir gerus riebalus (alyvuogių aliejus, kanapių aliejus, avokadus, linų sėmenų aliejus) reikia vartoti saikingai.

Sultys ir putojantys gėrimai

Antro tipo diabetikai ir kiti, norintys veikai gyventi, turi vengti sulčių ir putojančių gėrimų. Sultys turi daug cukraus ir neturi skaidulų, o tai labai pagreitina cukraus patekimą į kraują. Putojantys gėrimai, tai tiesiai šviesiai sakant - nuodai - buteliukas coca-colos turi apie 10 šaukštelių cukraus. Dietinės kolos taip pat netinka diabetikams, nes jos pagamintos su dirbtiniais saldikliais, kurie skatina insulino gamybą, kas dar labiau alina kasą. Burnoje receptoriai aptinka saldumą ir taip siunčia signalą kasai gaminti insuliną, nes greitai i kraują pateks gliukozės. Deja, saldikliai gliukozės neturi ir taip žmogus pradeda jausti alkį ir dažnai ieško kokio nors užkandžio (daugeliu atvejų užkandžiaujama blogu maistu) alkiui numalšinti.

Ką valgyti sergant diabetų?

Reikia valgyti daug skaidulų turintį maistą, nes tai sulėtina cukraus (gero) įsisavinamą (visi kompleksiniai (grūdai) ar paprasti (vaisiai) angliavandeniai yra paverčiami į gliukozę, nes
kitaip organizmas jų neįsisavintų). Pirmiausia reikia valgyti daug daržovių (tik ne bulves), nes jos turi daug skaidulų ir labai mažai angliavandenių. Daržoves geriausia valgyti žalias, nes verdant sunyksta visi enzimai ir daugelis vitaminų. Beje, nepaisant to, kad šiandien vaisiai ir daržovės turi daug mažiau vitaminų ir mineralų, jos vis tiek yra vienas geriausių maisto produktų ir daug geriau nei sintetiniai papildai.

Nereikia bijoti vaisių. Daugelis gydytojų diabetikams liepia vengti vaisių, kas, mano žiniomis, yra klaidinga. Daugelis vaisių nepadidina gliukozės kiekio kraujyje ar padidina labai nežymiai, nes jie turi skaidulų. Švieži vaisiai turi enzimų, kurie padeda juos suvirškinti ir taip organizmas nenaudoja savo enzimų ir tokiu būdu sumažina kasos krūvį. Aišku, reikia vengti džiovintų vaisių, taip pat labai saikingai vartoti vynuoges bei bananus. Diabetikams labai gerai obuoliai. Nerafinuoti grūdai (grikiai, avižiniai, kvietiniai, ruginiai dribsniai ir kiti) turi daug skaidulų ir yra gerai. Tačiau yra manoma, kad daugelis diabetikų vartoja per daug kompleksinių angliavandenių, todėl net ir nerafinuotų grūdų per daug vartoti  nereikėtų.

Cinamonas -padeda reguliuoti cukraus lygį kraujyje

Cinamonas yra labai gerai diabetikams, nes jis padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje. Tyrimai parodė, kad cinamonas turi vandenyje tirpstančio polifenolio MHCP, kuris, kaip parodė testai, imituoja insuliną ir aktyvuoja jo receptorius, ko pasekmė - ląstelės vėl tampa jautrios insulinui ir insulinas reguliuoja cukraus kiekį kraujuje. Per tyrimus savanoriams buvo duodama 1, 3 ar 6 gramai cinamono miltelių per dieną po kiekvieno valgio. Po dviejų savaičių tyrimo dalyviams, kurie vartojo cinamoną, cukraus kiekis vidutiniškai sumažėjo 20%, kas yra labai geras rezultatas. Dalyviams nustojus vartoti cinamoną, cukraus kiekis kraujyje per kurį laiką vėl pakilo. Kai kurie tyrimo dalyviai net visiškai sunormalizavo cukraus kiekį kraujyje. Taip pat tyrimo dalyviai sumažino kraujo riebalus (trigliceridus) ir blogąjį cholesterolį, kuris turi įtakos insulino veiklai. Gydytojas Andersonas rekomenduoja suvalgyti ¼ - tąją šaukštelio su kiekvienu valgiu. Blogiausia kas gali atsitikti vartojant cinamoną - tai nieko neatsitikti (nebus jokio teigiamo ar neigiamo efekto).

Ikidiabetinė stadija

Yra dar ir ikidiabetinė stadija (sindromas X), kai gliukozės kiekis kraujyje yra didesnis nei normalus, bet dar nėra toks aukštas, kad žmogui būtų diagnozuotas diabetas. Taip pat kasa gamina daugiau insulino kad kompensuotų ląstelių nejautrumą (hyperinsulinimia). Daugelis tokių žmonių net neįtaria, kad jie yra ikidiabetinėje stadijoje ir yra paskaičiuota, kad ikidiabetinėje stadijoje yra ketvirtadalis amerikiečių. Tai yra labai pavojinga ir per ilgesnį laiką sukelia širdies ir kraujagyslių ligas, labai kenkia inkstams, bei akims ir galima net visiškai prarasti regėjimą. Sindromą X dažniausiai turi nutukę, viršsvorį turintys ir neaktyvūs žmones. Sindromą X turintiems žmonėms ypač svarbu imtis aktyvių veiksmų ir pradėti keisti situaciją, kol dar nediagnozuotas antro tipo diabetas. O visi veiksmai yra tie patys kaip ir sergant antro tipo diabetu.

Diabetikams naudingi vitaminai ir mineralai

  • Chromas - tyrimai parodė, kad labai naudingas reguliuojant cukraus kiekį kraujyje
  • Vanadis (Vanadium)
  • Magnis - taip pat labai naudingas

Bet reikia, kad papildai būtų tik aukštos kokybės. Jei domina, galiu atsiusti straipsnį, kaip atsirinkti geros kokybės papildus - atsiųskit e-paštą info [eta] lifecoachandy.co.uk Taip pat yra specialiai diabetikams skirtų papildų, bet, mano nuomone, dauguma jų neturi jokios naudos ir yra tik pinigų leidimas vėjais. 90% papildų ne tik kad neturi jokios naudos, bet dar ir yra toksiški, o Lietuvoje geros kokybės papildų beveik nėra.

Rezultatai priklauso nuo jūsų

Baigdamas pasakysiu, kad informaciją turite, dabar tik reikia imtis veiksmų ir pradėti keisti gyvenimo stilių. Viskas priklauso nuo jūsų. Kaip sakoma, gali arklį privesti prie vandens, bet jei jis nenori gerti - niekaip nepriversi. Rezultatai ne visada pasirodo greitai, todėl reikia kantrybės ir nuoseklumo. Dar būtinai perskaitykite naujesni straipsnį apie diabeto gydymą ir pagydymą:

Diabetas pagydomas per keletą savaičių

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy, BSc Nutrition

http://www.buksveikas.net/

Facebook


Rodyk draugams

Viena liga ir daug vardų

2008-03-18

Nefunkcionuojanti ląstelė

Jus turbūt nustebsite, jei pasakysiu, kad yra tik viena liga - nefunkcionuojanti/blogai funkcionuojanti ląstelė. Pirmą kartą tai išgirdęs aš taip pat buvau labai nustebęs ir truputį skeptiškas, bet pasiklausius vos keleto minučių interviu su Raymodu Franciu, kuris
vienos ligos teoriją labai paprastai paaiškina savo knygoje ‘Never be sick again’, tapo aišku, kad tai absoliuti tiesa. Tai viena geriausių iš visų mano perskaitytų knygų apie sveikatą. Išvertus knygos pavadinimą į lietuvių kalbą reiškia ‘ Niekada daugiau nebesirk’. Nemanau, kad ši knyga yra išversta į lietuvių kalbą, todėl trumpai pateiksiu pagrindines mintis.

Kad ir kaip būtų keista, yra tik viena liga - nefunkcionuojanti ar blogai funkcionuojanti ląstelė ir tik gydytojai ir medicina davė skirtingus ir dažnai paprastiems žmonėms nesuprantamus ligų vardus. Bet faktas yra tas, kad ir kokia liga jūs besirgtumėte - tai tik nefunkcionuojanti ar blogai funkcionuojanti ląstelė. Visos ligos yra tik simptomai. Jei jūs sergate bronchitu - nefunkcionuoja/blogai funkcionuoja plaučius sudarančios ląstelės, širdies ligos - nefunkcionuojančios/blogai funkcionuojančios širdies ląstelės ir t. t.

2 priežastys

Pagal R. Francį yra 2 priežastys, kodėl ląstelė pradeda blogai funkcionuoti ar visai nustoja funkcionavusi:

Toksikacija
- Toksikacija pasireiškia tada, kai organizmas yra persisotinęs ir nebegali pašalinti ‘atliekų’ ir energijos apykaitos produktų. Atliekos susikaupia per ilgesnį laiką gyvenant nesveiką gyvenimo būdą ir taip ‘prievartaujant’ savo kūną.

Nepakankamumas ar trūkumas - kad ląstelė gerai ‘dirbtų’, jai reikia pakankamai medžiagų - baltymų, riebalų, angliavandenių, makro ir mikro elementų (kalcio, magnio, seleno, cinko, geležies ir kt.) ir vitaminų. Kai šių medžiagų pradeda trūkti, ląstelė pradeda blogai funkcionuoti.

Taip pat yra šeši keliai į ligą:

  1. Mityba
  2. Toksinai
  3. Neaktyvumas (kai nedaroma jokių fizinių pratimų)
  4. Psichologinis (visos negatyvios mintys, stresas)
  5. Genetinis (genetinės ir paveldimos ligos)
  6. Šiuolaikinė medicina - vaistų pašaliniai efektai ir kelių vaistų tarpusavio sąveika, cheminė ir kitos pavojingos terapijos ir neatsakingi gydytojų veiksmai (bereikalingos ar blogai atliktos
    operacijos ir t. t.)

Visus šiuos kelius plačiau paaiškinsiu kituose straipsniuose. Jei kas skaitote anglų kalba, tikrai verta nusipirkti šią knygą ‘Never Be Sick Again’ ir tai padaryti galima www.amazon.com

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy

http://www.buksveikas.net/

Facebook

Rodyk draugams