BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas: ‘oraganizmo rūgštingumas’ kategorija

Vaisių ir daržovių vartojimas ir stiprūs kaulai

2010-06-29

Ar tikrai pienas ir kalcis reikalingas norint turėti stiprius kaulus?

Daugelis stiprius kaulus sieja su kalciu ir ypač pieno produktų vartojimu, nes pieno pramonė sugebėjo beveik visus įtikinti, kad būtina vartoti pieno produktus, nes kitaip organizmui trūks kalcio ir kaulai taps silpni. Net ir atsisakę pieno produktų žmonės dažnai pergyvena, kad jų organizmas gali stokoti kalcio ir pradeda vartoti kalcio papildus, kurių dauguma, deja, yra labai prastos kokybės - sumaltos uolos ar jūros kriauklės. Toks kalcis naudos duoda mažai, o greičiau tik pridaro žalos, nes neorganinis kalcis greičiau atsidurs ant kraujagyslių sienelių ar kitų organų, nei pateks į kaulus. Daugiau apie tai atskiruose straipsniuose -  Ar kalcio vartojimas duoda stiprius kaulus? ir Kodėl su papildais gaunami mineralai atsiduria ant kraujagyslių sienelių?

Šį kartą - plačiau apie kitą mažai žinomą veiksnį, kuris, kaip parodė moksliniai tyrimai (tyrimų sąrašas yra straipsnio pabaigoje), yra labai svarbus norint turėti stiprius kaulus, ir galbūt net svarbesnis nei kalcio ar pieno produktų vartojimas. Šis mažai žinomas veiksnys - daugelio nuostabai - vaisių ir daržovių vartojimas, kuris iš pirmo žvilgsnio neturi nieko bendro su stipriais kaulais. Bet tyrimai rodo ką kitą

Kaip vaisiai ir daržovės įtakoja kaulų sveikatą?

Pirmiausia paaiškinsiu mechanizmą, kaip vaisiai ir daržovės įtakoja kaulų sveikatą. Daugelis vartojamų produktų (mėsa, pienas, rafinuoti produktai, daugelis grūdinių produktų, saldumynai, cukrus) rūgština organizmą - žemina pH. Apie tai plačiau jau esu rašęs atskirame straipsnyje.
PH skalė yra logaritminė, o tai reiškia, kad skirtumas tarp 6 ir 7 yra 10 kartų, o skirtumas tarp 5 ir 8 yra 1000 kartų. PH skiriasi priklausomai nuo organų ir audinių, bet dažniausiai idealu,kai pH yra truputį šarminis (daugiau nei 7). Kraujo pH yra tarp 7.35 ir 7.45 ir yra labai griežtai reguliuojamas. Net ir nedidelis nukrypimas nuo šių normų sukels sąmonės praradimą ir laiku nesuteikus medicininės pagalbos ištinka mirtis. Ir tai ypač aktualu diabetikams, kuriems dėl didelio ketonų (jie atsiranda, kai dėl nejautrumo insulinui gliukozė nebepatenka į ląsteles ir dėl to naudojamas alternatyvus energijos šaltinis - ketonai, kuriuos organizmas pagamina iš riebalų) kiekio dominuoja acidozė - žemas pH. Dr. Robert  Young (Ph Miracle autorius) teigia, kad būtent žemas pH yra viena ir galbūt net pagrindinė diabeto priežastis. Atstačius organizmo šarmų ir rūgščių pusiausvyrą, diabetas gali būti pagydomas.

Kaip organizmas palaiko kraujo pH?

Visų pirma, organizmas gamina natrio bi-karbonatą (sodą), kuris padeda neutralizuoti perteklinę rūgštį ir pakelia pH į reikalingą lygį. Deja, dėl rūgštį sukeliančios dietos, natrio bi-karbonato nepakanka ir tada organizmas pradeda imti mineralus iš kaulų, o pirmiausia imamas kalcis, kuris po to pašalinamas su šlapimu arba suformuoja inkstų akmenis. Toks pastovus, kad ir nedidelis kalcio praradimas per daugelį metų sukelia kaulų išretėjimą, osteoporozę ir kaulų lūžius. Ir dažnas klubo kaklelio lūžis senyvame amžiuje pasibaigia mirtimi arba judėjimo negalia.

Vaisiai ir daržovės šarmina organizmą

Vaisiai ir ypač daržovės yra vieni iš nedaugelio produktų, kurie turi šarminį efektą, nes jie yra įvairių mineralų, tokių kaip natrio, kalio, kalcio, magnio, taip pat natrio ir kalio bikarbonato šaltinis. Todėl jie ne tik kad nerūgština organizmo, bet taip pat padeda neutralizuoti perteklinę rūgštį. Vadinasi, tada organizmui nereikia imti mineralų iš kaulų. Tuo galima paaiškinti, kad vaisių ir daržovių vartojimas stiprina kaulus.

Kalis ir stiprūs kaulai

G.Jones (2001) pastebėjo, kad vaikai, kurių šlapime buvo rasta daugiausiai kalio, vartojo daugiausiai kalio turinčių produktų ir turėjo didžiausią kaulų mineralų tankį. Padidėjęs kalio kiekis šlapime yra daržovių ir vaisių vartojimo rodiklis. Tyrimas (Lanham-New, 2008) taip pat parodė, kad kalio bi-karbonato papildų vartojimas sumažino kalcio kiekį šlapime. Bet geriau kalį gauti su maistu nei iš papildų ir tai galima lengvai pasiekti vartojant daugiau vaisių ir daržovių.

Beje, kai organizmas taip ‘užsirūgština’, kad net ir iš kaulų imamų mineralų nebepakanka, organizmas pradeda gaminti amonia. Amonia yra labai šarminis komponentas, tačiau taip pat labai toksiškas. Tokie žmonės skundžiasi blogu kvapu iš burnos, kuris būdingas daugeliui diabetikų, taip pat daug pieno ir mėsos produktų vartojantiems žmonėms.
Tyrimai rodo, kad daugiausiai vaisių ir daržovių suvartojantys žmonės turi stipriausius kaulus (didžiausias kaulų tankis ir mineralų kiekis kauluose ir tai sumažina lūžių riziką). Tyrimas parodė, kad vaikai, vartojantys daugiausiai vaisių ir daržovių, turėjo vidutiniškai 46 g daugiau kalcio nei tie, kurie vartojo mažiausiai vaisių ir daržovių. Vidutinis suaugęs žmogus turi apie 1000 gramų. Dar vienas tyrimas (Prynne et al., 2006) su vaikais (5 metų amžiaus) taip pat parodė, kad vaisių ir daržovių vartojimas gali turėti teigiamą poveikį vaikų kaulams.

Intervencinis dviejų metų tyrimas (DeBar et al., 2006) su vaikais parodė, kad vaikų grupė, papildomai gavusi vaisių ir daržovių, turėjo stipresnius kaulus (didesnis kaulų mineralų tankis), nei tie, kurie valgė įprastą dietą. Mažas kaulų mineralų tankis reiškia, kad kauluose yra mažiau mineralų, padidėja kaulų lūžių rizika.

Kas  dar šarmina organizmą?

Organizmą labai šarmina spirulina ir chlorela, nes šie du produktai turi labai daug chlorofilo ir mineralų. Tik rinktis reiktų grynus, be jokių priedų.

Kalcio praradimas su šlapimu

Tyrimai taip pat parodė, kad daugiausiai vaisių ir daržovių vartojantys žmonės praranda mažiau kalcio su šlapimu nei tie, kurie vartoja mažiausiai vaisių ir daržovių. DASH (dietary approach to stop hypertension - mitybos metodai kraujo spaudimui mažinti) tyrimai parodė, kad dieta, turinti daug vaisių ir daržovių ir labai mažai druskos (mažiau nei 3 g per dieną) (DASH dieta, kuri buvo naudojama kraujo spaudimui mažinti) taip pat sumažino kaulų resorbciją (kalcio ėmimą iš kaulų) ir padidino hormono osteokalcino kiekį kraujyje. Osteokalcinas stimuliuoja kalcio pasisavinimą kauluose. Čia taip pat priminsiu, kad kaulų audinys yra gyvas - nuolat ardomas ir iš naujo performuojamas. Kol ardymo procesas neviršija formavimo - problemų nebūna, bet jei kaulų ardymo procesas viršija kaulų formavimą, tai žmogaus kaulai pradeda retėti ir per ilgą laiką pasidaro silpnesni, padidėja lūžių rizika. Kaulus ardo ląstelės - osteoklastai - labai panašūs į makrofagus (imunines ląsteles). Kaulus ’statančios’ ląstelės vadinamos osteoblastais. Ir, beje, per 7 metus žmogaus kaulai visiškai atsinaujina.

Tyrimas parodė, kad dieta, kurioje dominuoja rūgštį formuojantys maisto produktai, 74 % padidino kalcio šalinimą su šlapimu ir 19% padinio kaulų rezorbciją (Buclin et al., 2001). DASH tyrimas taip pat parodė, kad padidinus daržovių vartojimą nuo 3.6 porcijų per dieną iki 9.5, kalcio pasišalinimas su šlapimu sumažėjo nuo 157 mg/d iki 110 mg/d - 30% pokytis (Appel et al., 1997). Tai atrodo nedaug, bet per metus bus prarasta 17 g , per 10 metų - 170 g, per 30 metų - 510 g, ir tai vyresniame amžiuje gali nulemti klubo kaulo kaklelio ar kitų kaulų lūžį.

Rūgštis šlapime skatina kalcio praradimą

Kitas tyrimas parodė, kad moterų, kurių šlapime buvo mažiausiai rūgšties ( NEAP - net endogenous non-carbonic acid production) kaulų tankis buvo didesnis, nei tų, kurių šlapime buvo daugiausiai rūgšties. Didžiosios Britanijos mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad vaisių ir daržovių vartojančios vyresnio amžiaus moterys 5 % (statistiškai reikšmingas pokytis) padidino stuburo kaulų mineralų tankį (tankis buvo matuojamas stubure, bet labai galimas daiktas, kad mineralų tankis padidėjo ir kituose kauluose).

Tyrimas su vyresnio amžiaus moterimis (Prynne et al., 2006) taip pat parodė, kad padvigubinus vaisių ir daržovių vartojimą, kaulų mineralų tankis padidėjo 5% (reikšmingas pokytis).

Vitamino K svarba

Kita priežastis, kodėl vaisiai ir daržovės turi įtakos kaulų būklei, yra vitaminas K. Gerai žinoma, kad vitaminas K reikalingas kaip papildomas veiksnys enzimui, kuris gamina osteokalciną ir skatina kalcio pasisavinimą kauluose. Žalios spalvos lapinės daržovės turi vitamino K, todėl daržovių vartojimas siejamas su stipriais kaulais. Vitaminą K taip pat gamina žarnyne esančios bakterijos, todėl labai svarbu palaikyti gerą žarnyno mikroflorą.

Kaulų matrica (struktūra, ant kurios yra dedamas kalcis ir kiti mineralai) yra sudaryta iš kolageno (baltymas). Kolageno sintezei reikalingas vitaminas C, ir jei jo trūksta, jo gamyba blogėja ir to rezultatas - silpnesnė ar prastesnės kokybės kaulų matrica. Ir, beje, kaip rodo tyrimai, matrica yra tiek pat svarbi, kiek ir pakankamas mineralų kiekis. Ir kaulų lūžiai taip pat susiję su silpna matrica. Vėlgi gerai žinoma, kad vaisiai ir daržovės yra geras vitamino C šaltinis ir jums reikia daugiau geros kokybės su maistu gaunamo vitamino C nei rekomenduojama (40 mg per dieną). Vitaminas C taip pat svarbus osteoblastų, kurie ’stato’ naujus kaulus, gamybai. Studija parodė, kad vyrų, per dieną suvartojančių 300 mg ar daugiau vitamino C, kaulų mineralų tankis buvo didžiausias.

Antioksidantų svarba kaulams

Vaisiai ir daržovės turi daug antioksidantų - vitamino C, E, karotinų, polifenolių ir kt. Laisvieji radikalai skatina kaulų rezorbciją ir antioksidantai juos neutralizuoja ir taip sumažina kaulų irimą. Tad čia vaisiai ir daržovės vėl atlieka svarbų vaidmenį. Taipogi, vaisiai ir ypač daržovės mažina uždegiminius procesus. Organizme vyraujantys uždegiminiai procesai skatina osteoklastų, kurie ardo kaulus veiklą,.

Du skirtingi požiūriai į sveikatą

Yra du požiūriai į tai, ką reikia daryti norinti turėti stiprius kaulus. Vienas - visą dėmesį sutelkti individualiems vitaminams ir mineralams, kaip vitaminui K, D ar kalciui. Kitas požiūris būtų akcentuoti natūralų maistą, kuriame yra tūkstančiai ar net milijonai įvairių komponentų, ir kai kurie dar net neidentifikuoti ir galbūt nemažiau svarbūs. Taip pat tie komponentai veikia sinergistiškai (kartu), tai pasakytina tiek apie pasisavinimą, tiek apie panaudojimą. Manau sutiksite, kad antrasis požiūris yra geresnis, holistinis. O vaisių ir daržovių vartojimas - bene geriausias būdas propaguoti holistinį požiūrį į sveikatą. Žinoma, visiškai ignoruoti individualių elementų taip pat negalima.

Nepaisant to, daugelis žmonių nesugeba pasiekti minimalios - 5 porcijų vaisių ir daržovių per dieną. Ir tos penkios porcijos yra tik minimumas, ir reiktų bent 8 ar net daugiau. Taip pat vertėtų stengtis daugumą vartoti žalių, nes verdant kai kurie vitaminai ir kiti komponentai sunyksta. Geriau virti garuose nei vandenyje, nes taip prarandama mažiau mineralų, kurie dažnai atsiduria vandenyje.

Bet vėlgi noriu įspėti, kad norint turėti stiprius kaulus vien vaisių ir daržovių vartojimo taip pat gali nepakakti. Būtinai reiktų sportuoti, nes apkraunant kaulus jie tampa stipresni. Ypač gerai šokinėti ant tramplino. Taip pat reikia vasarą pabūti saulėje, kad pasigamintų pakankamai vitamino D, kuris skatina kalcio pasisavinimą. Kalcis bei kiti mineralai yra reikalingi, bet jų galima gauti ne iš pieno produktų, bet kitų šaltinių.

Čia yra labai geras Dr. McDougall straipsnis apie kalcio poreikį, pieno produktus ir kaulų sveikatą.

Susiję straipsniai:

Kepenų ir tulžies pūslės plovimas išgydo daugelį ligų

Kodėl su papildais gaunami mineralai atsiduria ant kraujagyslių sienelių?

Ar kalcio vartojimas duoda stiprius kaulus?

Pienas - Sveikatos Šaltinis ar Ligų Sukėlėjas?

I tipo diabetą sukelia pienas?

Straipsnis parengtas pagal:

Appel et al. (1997) A clinical trials of the effects of dietary patternson blood pressure The New England Journal of Medicine 336, 1117-1124.

Buclin, T. (2001) Diet acids and alkalis influence calcium retention in bone Osteoporosis International 12, 493-499.

DeBar, L.L. et al. (2006) A Health Plan-Based Lifestyle Intervention Increases Bone Mineral Density in Adolescent Girls Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine 160, 1269 -1277.

Jones, G. et al.(2001) Association between urinary potassium, urinary sodium, current diet, and bone density in prepubertal children American Journal of Clinical Nutrition, 73 ( 4) , 839-844.
Lanham-New, S.A. (2006) Fruit and vegetables: the unexpected natural answer to the question of osteoporosis prevention? The Americn Journal of Clinical Nutrition 3, 1254 -5.

Lanham-New, S.A. (2008) The balance of bone health: tipping the scales in favor of potassium-rich, bicarbonate-rich foods. J Nutr. 138(1),172S-177S

New, S.A. (2003) Intake of fruit and vegetables: implications for bone health Proceedings of the Nutrition Society, 62, 889-899.

Prynne et al. (2006) Fruit and vegetable intakes and bone mineral status: a cross-sectional study in 5 age and sex cohorts The Americn Journal of Clinical Nutrition, 83, 1420-8.

Vatanparast, H. Et al. (2005) Positive effects of vegetable and fruit consumption and calcium
intake on bone mineral accrual in boys during growth from childhood to adolescence: the University of Saskatchewan
Pediatric Bone Mineral Accrual Study The Americn Journal of Clinical Nutrition 82, 700 -706.

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy, BSc Nutrition

http://www.buksveikas.net/

Facebook

Rodyk draugams

Šarminis vaduo

2008-07-31

Šarminis vanduo

Praėjusį kartą rašiau apie organizmo šarmų ir rūgščių pusiausvyrą. Šiame straipsnyje plačiau pakalbėsiu  apie šarminį vandenį (pH 8.5-12). Šarminiam vandeniui pasigaminti reikia vandens jonizatoriaus ir, deja, geros kokybės jonizatorius kainuoja nemažai. Jonizatrorius, naudodamas tankų filtrą ir elektros srovę, iš vandens pašalina rūgštinių mineralų jonus (geležis, fosforas, chlorą ir kt.) ir taip vandenyje padidėja šarminių jonų (magnio, kalcio, kalio, natrio ir kt.) koncentracija ir tuo būdu paaukštinamas vandens pH (vandentiekio vandens pH būna 7.7-8.4, bet priklauso nuo regiono), šarminis vanduo išteka pro vieną čiaupą ir rūgštus pro kitą. Naudojant jonizatorių, galima nustatyti, kokį nori ph lygį ir pradėti reikia nuo žemesnio ir po to laipsniškai didinti, nes iš karto pradėjus gerti 11-12,  detoksifikacija gali būti per greita ir galima pasijusti labai blogai. Taip pat jonizavimo procese sumažinama H+ (vandenilio) jonų koncentracija ir padidinama OH- jonų koncentracija ir taip šarminiame vandenyje atsiranda daugiau deguonies. Kai vandenyje yra daugiau H+ jonų, nei OH- jonų, vanduo yra rūgštus (rūgštų vandenį labai mėgsta augalai, todėl juo gerai laistyti gėles, taip pat rūgštų vandenį (žemo pH) gerai naudoti valant - sunaikina bakterijas ir kitus mikrobus, bei plauti rankas. Kai vandenyje yra daugiau OH- jonų nei H+ jonų vanduo yra šarminis. Geriant šarminįi vandenį organizmas geriau šalina atliekas ir taip normalizuojasi kūno pH.

Kuo skiriasi šarminis ir distiliuotas vanduo?
Yra didelis skirtumas tarp šarminio ir distiliuoto vandens (virinto). Iš distiliuoto vandens yra pašalinami visi elementai ir todėl toks vanduo yra vadinamas mirusiu ir jo pH yra neutralus - 7. Yra tokia nuomonė, kad ilgai naudojant distiliuotą vandenį organizmas gali prarasti per daug mineralų, todėl ilgą laiką vartoti distiliuotą vandeni nepatartina, bet jis gali būti vartojamas trumpą laiką, pvz., badaujant, pasninkaujant, ar valant organizmą. Taip pat vandens distiliavimo procesas yra gana ilgas ir vandenį reikia ilgai virinti, kas sunaudoja nemažai energijos ir užima laiko. Tuo tarpu šarminio vandens pH yra 8.5-12 ir jame yra daugiau deguonies bei šarminių mineralų.

Gerdami šarminį vandenį gaunate daugiau deguonies
Visi žinome, kad vandens cheminė formulė yra H2O, kas reiškia, kad vanduo turi dvi vandenilio molekules ir vieną deguonies molekulę. Vandenilio molekulės prie deguonies molekulių yra prisijungusios ne 180 laipsnių kampu, o 104.5 ir tai vandeniui suteikia skystą formą.
Geriant šarminį vandenį jūs gaunate daugiau deguonies, bet ne O2 forma, o OH- . Deguonis OH- formoje yra labai stabilus, nes jis apsuptas šarminių mineralų. Du OH- jonai gali suformuoti H2O molekulę ir dar lieka vienas deguonies (O) atomas. Šarminiai mineralai padeda iš organizmo pašalinti susikaupusias atliekas, o likęs deguonies atomas mažina vėžio ir kitų ligų riziką, nes, kaip jau esu rašęs, vėžinės ląstelės nemėgsta daug deguonies turinčios aplinkos. Organizmui reikia abiejų formų deguonies - O2 ir HO-. Jie jūs nustosite kvėpuoti, tai organizmas nebegaus O2, ir jūs labai greitai numirsite. Jie HO- tiekimas nutrūktų, jūs taip pat mirtumėte. Nustojus kvėpuoti organizmas pirmiausia sunaudoja O2 atsargas, po to HO- ir jie deguonies tiekimas neatnaujinamas
organizmas numirs po 3 minučių. Tai reiškia, kad jei organizme vyrauja šarminė aplinka nutrūkus O2 tiekimui, jūs išgyvensite truputį ilgiau.

Šarminis vanduo gydo ligas
Geriant šarminį vandenį ir normalizavus kūno ph galima išgydyti daugeli ligų ar palengvinti jų simptomus - aukštą kraujo spaudimą, aukštą cholesterolį ir trigliceridus, artritą, podagrą, inkstų ligas ir net diabetą ir vėžį. Bet įspėju, tai nėra panacėja ar stebuklingas vaistas nuo visų ligų ir tai nereiškia, kad geriant šarminį vandenį jūs išsigydysite visas ligas. Žmogaus organizmas yra holistinis - ir jo geras funkcionavimas priklauso nuo teigiamų minčių ir geros psichologinės būklės, geros mitybos,  švaraus oro ir kt. Šarminio vandens negalima vartoti esant inkstų nepakankamumui ar jei jums atliekamos dializės procedūros. Tokiu atveju geriau vartoti distiliuota vandenį. Beje, tikrai nesutapimas, kad dializės mašinos naudoja distiliuotą vandenį, kuris padeda pašalinti iš kraujo atliekas ir toksinus.

Rūgštingumas ir aukštas kraujo spaudimas
Dr. Kancho Kuninaka (vienas iš gydymo šarminiu vandeniu pionierių) teigia, kad aukštą kraujo spaudimą turintys žmonės turi žemą ph ir jų organizmas yra labai rūgštus (acidozė). Ir jis atliko
daug įvairių tyrimų, kuriuose įrodė, kad šarminio vandens vartojimas padeda normalizuoti kraujo spaudimą.
Yra kelios priežastys, kodėl šarminis vanduo normalizuoja kraujo spaudimą:

  • Jeikraujo pH yra aukštesnis (daugiau deguonies), tai palengvina širdies darbą.
  • Kai kraujyje yra daugiau deguonies, kraujas yra skystesnis ir tai taip pat palengvina širdies darbą, nes kuo skystesnis kraujas tuo lengviau teka.
  • Kalcio jonai šarminiame vandenyje tirpdo ant kraujagyslių susikaupusias nuosėdas (dėl jų kraujagyslės susiaurėja ir dėl to padidėja kraujo spaudimas) ir cholesterolį ir taip padidėjus kraujagyslių spindžiui spaudimas normalizuojasi.

Daugelis gydytojų žino, kad jei prieš matuojant kraujo spaudimą pacientas keletą kartų lėtai įkvėps ir iškvėps, tai duomenys bus žemesni. Atsiradus daugiau deguonies laikinai padidėja deguonies kiekis kraujyje ir tuo pačiu kraujo ph, bei sumažėja CO2 kiekis ir taip sumažėja spaudimas. Bet lėtai kvėpuojant, taip pat įsijungia parasimpatinė nervų sistema, kuri lėtina arba normalizuoja visus organizmo procesus (jai priešinga yra simpatinė nervų sistema, kuri ypač dominuoja žmogui patiriant stresą). Todėl yra manoma, kad darant kvėpavimo pratimus ir geriant šarminį vandenį galima normalizuoti kraujo spaudimą.
Jei kraujo spaudimas yra nuolat aukštas ir tai tęsiasi keletą metų, labai galimas daiktas, kad jūsų kraujagyslės yra labai susiaurėjusios ir todėl gali užtrukti apie metus, kol ant kraujagyslių susidariusios nuosėdos ištirps/išsivalys. Žinoma, reikia pakeisti mitybą, nes jei toliau nesveikai maitinsitės, tai net ir geriant šarminį vandenį ir darant kvėpavimo pratimus poveikis greičiausiai bus labai nežymus. Dar vienas privalumas yra tas, kad šarminis vanduo, kvėpavimo pratimai neturi pašalinių efektų, skirtingai nei pavojingi kraujo spaudimą mažinantys vaistai.

Podagra, artritas ir šarminis vanduo

Podagra (viena iš artrito formų) yra šlapimo rūgšties (atliekų) susikaupimas sąnariuose (dėl medžiagų apykaitos sutrikimų ir dėl inkstų nesugebėjimo pašalinti šlapimo rūgštį). Šiuolaikinė
medicina šiai ligai gydyti neturi tinkamų vaistų ir gydytojai dažniausiai išrašo nuskausminančius arba nesteroidinius antiuždegiminius vaistus. Bet tokie vaistai tik simptomų valdymas ir po 2-3 metų juos vartojančių žmonių situacija būna blogesnė nei nevartojant šio tipo vaistų.
Podagros simptomus galima labai palengvinti ar net visiškai panaikinti  iš organizmo pašalinus atliekas ir šarminis vanduo čia tikrai galėtų padėti, nes šarminis vanduo skatina organizmo
detoksikaciją ir atliekų šalinimą ir gali būti naudingas gydant kitas sąnarių ligas - reumatoidinį artritą ir kt.

Chroniškos ir senatvinės ligos
Yra manoma, kad viena iš senėjimo priežasčių yra organizmo atliekų susikaupimas organizme. Žmogus gimsta su aukštu šarminių mineralų kiekiu ir aukštu pH. Po gimimo organizmas laipsniškai
pradeda rūgštėti - žemėja pH ir kaupiasi atliekos.
Dėl šios priežasties jauni žmones beveik neserga chroniškomis ligomis (nors šiandien dėl pakitusios mitybos ir gyvenimo stiliaus chroniškos ligos diagnozuojamos vis jaunesniems ir net
vaikams. Kai organizme susikaupia pakankamai atliekų, kad būtų sutrikdyta vieno ar kelių organų veikla, pasireiškia ligos.
Palaikant tinkamą kūno ph ar jį atstačius, chroniškų ligų galima galimą išvengti, išgydyti ar bent jau palengvinti simptomus.

Inkstų ligos
Inkstų akmenys, kaip ir kitų organų akmenys, yra organizmo metodas neutralizuoti atliekas, kai jų nebesugeba pašalinti. Inkstuose akmenys formuojasi dėl per rūgščios aplinkos, jie yra fosforo ir šlapimo rūgštys, susijungę su kalciu ir magniu. O magnis ir kalcis prisijungia prie šių rūgščių, kad neutralizuotų fosforo ir šlapimo rūgštis. Šarminis vanduo, kuriame gausu kalcio ir magnio jonų, padeda ištirpdyti inkstų akmenis ir dažnai padėtų išvengti vaistų ir operacijos. Taip pat galima vartoti geros kokybės magnio ir kalcio papildus. Tik reikia vengti pigaus kalcio - kalcio karbonato, kurį vartojant greičiau susidarys dar daugiau inkstų akmenų nei ištirps. Vartojant šarminį vandenį ar geros kokybės kalcį, inkstų akmenys tikrai nesusidarys. Esu parašęs straipsnį, kaip atsirinkti geros kokybės papildus. Jei domina, atsiųskit į e-paštą info@lifecoachandy.co.uk .

Astma ir kitos alergijos
Visos alergijos yra dėl nusilpusios ir per jautrios imuninės sistemos bei išsekusių antinksčių. Net ir astmą galima visiškai išgydyti ir bent jau labai palengvinti simptomus ir priepuolių dažnumą bei vaistų vartojimą (steroidiniai bronchinei astmai gydyti vaistai turi žalingus šalutinius efektus). Tik reikia atstatyti imuninę sistemą ir antinksčius bei sureguliuoti mitybą - manoma, kad astmos simptomus labai palengvina pieno ir kviečių produktų atsisakymas. ‘Reverse Aging’ knygoje teigiama, kad geriant šarminį vandenį astmos ir kitų alergijų simptomai palengvėja. Nes imuninė sistema nusilpsta dėl susikaupusių atliekų, o jas pradėjus šalinti imuninė sistema palaipsniui sustiprėja. Bet plačiau apie astmą ir jos gydymą ateityje.

Šarminis vanduo gerai plauti vaisiams ir daržovėms

Dar šarminis vanduo labai gerai plauti daržovėms ir vaisiams. Manau tikrai pastebėsite, kad  keletą minučių palaikius vaisius ar daržoves šarminiame vandenyje atsiras įvairių nešvarumų, ko aš nepastebėdavau plaudamas paprastame vandenyje iš krano. O rūgštus vanduo, kuris išteka pro kitą jonizatoriaus čiaupą labai gerai valymui, dezinfekcijai r taip pat rūgštų vandenį mėgsta augalai. Kurį laiką palaisčius gėles rūgščiu vandeniu, jos tikrai turėtų pradėti geriau augti.

Pasiekti optimalų ph balansą gali užtrukti
Pasiekti optimalų ph gali užtrukti nemažai laiko, todėl nereikia nuleisti rankų ir pamažu to siekti. Geras rūgščių ir šarmų balansas suteiks jums daugiau energijos ir jūs jausitės daug geriau. Ir vien dėl to, manau, verta pakeisti mitybą ir gyvenimo būdą ir taip pat sutaupysit pinigų ir laiko lankydamiesi pas gydytojus ar pirkdami nuodingus vaistus. Dėl objektyvumo pasakysiu, kad yra ir prieštaringa nuomonė apie šarminio vandens naudą (žiūrėti komentarus). Vienas iš argumentų yra tas, kad skrandžio rūgštis šarmino vandens šarmingumą neutralizuoja. Todėl turbūt geriausiai organizmą šarmina šviežių vaisių ir daržovių valgymas, atsisakymas rafinuotų produktų, bei saikingas gyvulinių produktų bei baltymų vartojimas. Todėl patarčiau susilaikyti nuo didelių investicijų į vandens jonizatorių. Nepaisant to, manau, kad vandens jonizatorius gali būti naudingas. Šarminis vanduo nėra vaistas nuo visų ligų, bet padėti gali, nors, aišku, visiems 100% niekas nepadeda.

Čia yra įdomus straipsnis lietuvių kalba apie jonizuota vandenį, pateikiamos keltas nuomonių.

Straipsnis parengtas pagal:

Sang Whang, Reverse Aging knygą

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy

http://www.buksveikas.net/

Facebook

Rodyk draugams

Oraganizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyra

2008-07-18

Kas yra ph?

‘Ph’ (potential hydrogen - potencialus vandenilis) nurodo organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyrą. Ph skalė yra 1-14, 1 - labai rūgštus , 7 - neutralus ir 14 - labai šarminis. Ph skalė yra logaritminė - tai reiškia, kad skirtumas tarp 6 ir 7 yra 10 kartų, o skirtumas tarp 4 ir 8 yra 10000 kartų. Įvairiuose organuose ph yra skirtingas:

  • Skrandžio - 1.5
  • Odos - 4.7. Oda yra šiek tiek rūgštinė ir tai padeda apsaugoti organizmą nuo mikrobų, bakterijų ir kitų svetimkūnių.
  • Seilės - 7.1
  • Ląstelės - 7.1
  • Kasos sultys - 8.8. Kasos sultys (kuriose yra enzimų) yra šarminės, nes iš skrandžio ateinantis maistas yra rūgštus ir todėl kasos sultys tą rūgštį neutralizuoja ir toliau maistas virškinamas šarminėje terpėje.
  • Makštyje - nuo 3.8 iki 4.5. Makšties ph yra rūgštinė, kad apsisaugotų nuo infekcijų.
  • Vyrų sperma - 7.2-8.0. Sperma yra šarminė todėl, kad spermatozoidas, patekęs į makštį, išgyventų ir nukeliautų iki kiaušialąstės.
  • Kraujas - 7.35 - 7.45

Kraujo ph yra pats svarbiausias

Bet svarbiausias yra kraujo ph ir jis yra 7,35 - 7,45. Kaip matote, kraujo ph diapazonas yra labai siauras, todėl net ir labai mažas nukrypimas nuo šios normos stipriai pakeičia organizmo elektrocheminius procesus. Kraujo ph nukrypus vos kelioms dešimtosioms dalims žmogus gali mirti. Todėl organizmas daro viską (gamina cholesterolį ir riebalus, ima iš kaulų kalcį, magnį ir kitus šarminius elementus), kad išlaikytų kraujo ph šiuose siauruose rėmuose. Jei žmogus maitinasi sveikai - valgo natūralų maistą ir praktikuoja sveiką gyvenimo būdą - organizmas lengvai palaiko optimalų ph balansą. Deja, šiandieną daugelio žmonių dietoje vyrauja rafinuoti produktai - cukrus, balta duona ir baltų miltų gaminiai, balti ryžiai, nesveiki riebalai (hidrogenizuoti - margarinas, tepieji mišiniai, taip pat riebalai, kuriuose vyrauja omega 6 - sojos, saulėgrąžų, kukurūzų aliejai), vartojama per daug gyvulinės kilmės baltymų. Visi šie produktai labai rūgština organizmą ir per ilgesnį laiką sukelia sveikatos sutrikimus ir chroniškas ligas.

Organizmas palaiko ph pusiausvyrą
Organizmas kiek galėdamas stengiasi palaikyti optimalų kūno ph, bet už tai mokame ‘brangiai’ - kad neutralizuotų susikaupusią rūgštį, organizmas iš kaulų ir kitų gyvybiškai svarbių organų ima šarminius mineralus - kalcį, magnį, kalį ir kt. Taip pat yra manoma, kad viena priežasčių, kodėl organizmas gamina cholesterolį, yra apsauga nuo organizme cirkuliuojančios perteklinės rūgšties. Taip pat tai yra viena iš priežasčių kodėl siaurėja kraujagyslės. Perteklinė rūgštis yra atidedama į įvairius organus riebalų
forma. Yra manoma, kad žemas ph skatina trigliceridų gamybą (kraujyje esančių riebalų, kurie vėliau atsiduria ant jūsų juosmens, šlaunų, kraujagyslių sienelių ir kitų kūno organų, forma). Taip riebalų kaupimas šiek tiek padeda neutralizuoti ph - todėl šiandieną yra tiek daug viršsvorio turinčių žmonių. Ir dėl to labai sunku tų riebalų atsikratyti. Todėl norint lieknėti vienas pirmųjų dalykų, kurį reikia padaryti - normalizuoti ph. Yra daug atvejų, kai žmonės, subalansavę ph sugebėjo lengvai ir per trumpą laiką atsikratyti papildomų kilogramų. Dar viena vieta, kur yra kaupiama perteklinė rūgštis - sąnariai. Dėl to kyla ir jų ligos - artritas, podagra (tai artrito forma, kai rūgšties kristalai (normaliai turėtų būti pašalinami per inkstus) renkasi sąnariuose ir taip sąnariai patinsta, tampa skausmingi) ir kitos.

Organizmas išsenka

Nepaisant organizmo pastangų, žmogui nieko nedarant su laiku organizmas išsekina šarminius rezervus ir dėl to tarpląstelinis skystis ir net kraujas tampa vis rūgštesnis. Tai labai paveikia ląstelių funkciją - energijos gamybą - ir dėl to žmonės jaučiasi pavargę (tik pažvelkit aplinkui, kiek daug žmonių šiandien nuolat skundžiasi nuovargiu). Perteklinė rūgštis sumažina ląstelių atsparumą ir tinkamo atsinaujino funkciją, bei sumažina deguonies pernešimą į ląsteles. Mažas deguonies kiekis ląstelėse leidžia veistis virusams ir bakterijoms (organizme sumažėjus deguonies kiekiui prislopinama imuninė sistema ir dėl to nebesugebama atsiginti nuo infekcijų). Rūgšti  ir mažai deguonies turinti organizmo aplinka yra labai palanki vėžinėms ląstelėms - visų vėžininkų ph yra labai žemas ir organizmas yra labai ‘užsirūgštinęs’.

Kaip pamatuoti organizmo ph?

Namuose matuoti kraujo ph yra nepatogu, todėl geriausia matuoti rytinio šlapimo ph, kuris geriausiai atspindi organizmo rūgščių ir šarmų balansą. Galima nusipirkti ph matuoti skirtų juostelių, kurios įmerkus į šlapimą pakeičia spalvą ir žiūrint į duotą lentelę nustatomas rezultatas. Idealiai rytinio šlapimo ph turėtų būti 6.8 - 7.4. Nuolat didesnis nei 7.4 rodo, kad organizme vyksta katalizacijos procesas - organizmas naudoja raumenis, kad palaikytų gyvybines funkcijas ir tai nėra gerai - tai tas pats, kas griauti medinio namo sienas ir kūrenti pečių. 6 - 6.8 dar nėra taip blogai, bet žemiau 6 reiškia, kad organizmas yra ‘užsirūgštinęs’. Tuomet reikia keisti dietą ir gyvenimo stilių. Bet įspėju, kad šlapimo ph gali būti apgaulingas ir ne visada tiksliai atspindi ląstelėse vyraujantį ph. Fiziologijos vadovėliai teigia visiškai atvirkščiai - jei šlapimo ph  yra žemas, tai organizme vyrauja šarminiai procesai, nes vandenilio protonai pašalinami į šlapimą, o biokarbonatas gražinamas į kraują. Biokarbonatas yra šarminantis produktas.

Stresas rūgština ir sendina organizmą
Stresas taip pat labai žemina ph, ir kai ph yra žemas reiškia, kad organizmas nebesugeba pašalinti visų atliekų ir todėl pradeda greičiau senti. Geras pavyzdys yra šiukšlės - tik pagalvokit, kas nutiktų, jei namuose pradėtumėte kaupti šiukšles (ar ištuštintumėte tik puse šiukšlių dėžės). Deja, daugelio žmonių organizmai yra kaip šiukšlių dėžės - valgoma ir geriama kas papuola ir dar blogiau - tos šiukšlės nėra išvežamos (dėl užkietėjusių vidurių, paviršutinio kvėpavimo, vandens trūkumo ir kt.).

Kas dar rūgština organizmą?

Norint šarminti organizmą pirmiausia reikia atsisakyti ar bent sumažinti organizmą rūgštinančių produktų - cukraus, baltos duonos ir baltų miltų gaminių, baltų ryžių, nesveikų riebalų (hidrogenizuotų - margarino, tepiųjų mišinių, riebalų, kuriuose vyrauja omega 6 -
sojos, saulėgrąžų, kukurūzų aliejų), gyvulinės kilmės baltymų (vartoti saikingai, ar kurį laiką iš viso nevartoti) - mėsos, pieno produktų. Organizmą labai rūgština putojantys gėrimai (jų ph yra apie 2), kava, alkoholis, energetiniai gėrimai. Visų šių gėrimų reikia atsisakyti ir juos keisti vandeniu. Beje, neutralizuoti stiklinės kavos ar kolos (joje esančią rūgštį) reikia bent keturių stiklinių vandens. Rūgštinantys mineralai yra šie: chloras, fosforas, jodas ir kt.

Kas dar rūgština organizmą?
Organizmą rūgština įvairūs namuose naudojami chemikalai. Alergenai taip pat labai žemina ph ir todėl juos kiek galima reikia sumažinti.

Kas šarmina organizmą
Organizmą labai šarmina švieži vaisiai ir daržovės ir tai geriausias būdas palaikyti optimalų organizmo ph. Taip pat galima vartoti geros kokybės šarminius mineralus - kalcį, magnį, kalį ir MSM (methyl sulfonyl methane ), tik nereikia maišyti organinės sieros su kai kuriuose vaistuose randamos sieros. Vartojant papildus reikia vartoti tik geros kokybės, nes 90% rinkoje esančių papildų neturi jokios naudos. Esu parašęs straipsnį apie papildus. Jei norite  kokybės papildų atsiųskite e-paštą.

Citrinos taip pat šarmina?
Daugelis žmonių klaidingai mano, kad citrinos ir kiti rūgštų skonį turintys vaisiai (apelsinai, pomidorai (gali būti klasifikuojami ir kaip daržovė) rūgština organizmą, tačiau visi jie yra virškinami šarminėje terpėje ir todėl faktiškai labai šarmina. Bet per daug rūgščių (citrusinių) vaisių valgyti nereikėtų, nes taip galite pakenkti dantims.

Gilus kvėpavimas šalina rūgštį
Gilus ir lėtas kvėpavimas padeda normalizuoti kūno ph, nes giliai kvėpuojant organizmas gauna daugiau deguonies ir tai pagreitina rūgšties šalinimą iš organizmo. Taip pat per plaučius pašalinami vandenilio protonai, kurie rūgština organizmą. Todėl labai patartina daryti kvėpavimo pratimus, ypač atvirame gryname ore. Lėtas ir gilus kvėpavimas padeda nusiraminti ir neutralizuoti streso sukeltus pašalinius efektus (pagreitėjusį širdies ritmą, padidėjusį kraujo spaudimą ir kt.).
Šarmins vanduo (labai panašus į kalnų šaltinio vandenį) taip pat šarmina organizmą ir net gydo ligas bei sulėtina senėjimą. Šarminį vandenį galimą pasidaryti namuose, tik reikia nusipirkti vandens jonizatorių. Vandens jonizavimo procese naudojant elektros srovę atskiriami ir pašalinami rūgštinantys elementai (geležis, fosforas, chlorą ir kt.) ir paliekamas magnis, kalcis, kalis, natris ir kt.). Taip pat sumažinama H+ (vandenilio) jonų koncentracija ir padidinama OH- (hydroxyl) jonų koncentracija ir taip šarminiame vandenyje atsiranda daugiau deguonies. Bet plačiau apie šarminį vandenį kitą kartą.

Straipsnis parengtas pagal:

http://www.beyondhealth.com
Sang Whang knygą -  Reverse Aging

Patrick Quillin knygą - Beating Cancer with nutrition

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy, BSc Nutrition

http://www.buksveikas.net/

Facebook

Rodyk draugams

Cukrus – legalus narkotikas?

2008-03-24

Cukrus - legalus narkotikas

Cukrus yra labai žalingas maisto produktas ir jo reikia vengti kaip maro. Pagal naujausius tyrimus, cukrus yra narkotikas ir cukraus priklausomybės yra sunkiau atsikratyti negu kokaino ir tai yra moksliniais tyrimais įrodytas faktas. Pelėms buvo leista rinktis cukrų, kokainą ar vandenį, ir visos pelės rinkdavosi cukrų. Net ir tos pelės, kurios ankščiau turėjo kokaino, labai greitai ‘persijungė’ į cukrų. Žinant, kiek žmonių šiandien vartoja cukrų, reiškia, kad visi šie žmonės yra narkomanai.

Jūs turbūt paklausite, jei cukrus yra narkotinė medžiaga tai kodėl jis yra legalus? Atsakymas labai paprastas - maisto pramonės magnatai ir lobistai nenori to girdėti, nes cukraus pramonė yra
milijardinis biznis. Jei norite, peržiūrėkite šiuos video. Bet jie yra anglų kalba.

Kaip sužinoti, ar tu turi cukraus priklausomybę

Šie simptomai gali parodyti, kad jūs turite cukraus priklausomybę:

  • Niekaip negalite numesti svorio, net jei nuolat sportuojate
  • Jaučiatės liūdnas (depresija)
  • Blogai miegate
  • Dažnai jaučiatės pavargęs ir letargiškas
  • Aukštas kraujo spaudimas
  • Nuolat norite ko nors saldaus
  • Padidėjęs blogasis cholesterolis (LDL)

Vidutinis vartotojas kartai net nežino, kad jis vartoja labai daug cukraus, nes jis yra dedamas į labai daug produktų, ypatingai pusiau paruoštų ar pagamintų parduotuvėse. Maisto kompanijos moka labai gražiai tai nuslėpti, pateikdamos įvairias jo formas, tokias kaip fruktozės sirupas ir kt. Todėl visada skaitykite ir analizuokite etiketes ir sudėtines dalis: kiek cukraus yra 100-te gramų. Taip pat cukrus gali būti pateiktas kaip fruktozė, gliukozė, sacharozė ir kt.

Cukrus koloje

Labai daug cukraus yra suvartojama geriant ‘kolas’ ir kitus putojančius gėrimus. 0,5l Koca-colos buteliuke yra apie 10 arbatinių šaukštelių cukraus. Todėl nustokite save nuodiję ir pradėkite gerti vandenį. Beje, dietinė kola yra dar blogiau, nes ji pasaldinta dirbtiniai saldikliais, kurie sukelia vėžį ir kitas ligas. Plačiau apie saldiklių žalą parašysiu ateityje. Taip pat labai daug cukraus yra alkoholiniuose gėrimuose.

Cukrus slopina imuninę sistemą

Du arbatiniai šaukšteliai cukraus bent dviem valandoms 50% prislopina imuninę sistemą ir taip atveria kelią infekcinėms ligoms. Žinant, kad dauguma žmonių nuolat naudoja cukrų reiškia, kad jų imuninė sistema yra prislopinta visą dieną ir nenuostabu, kad jie pasigauna slogą, gripą ir kitas infekcines ligas.

Cukraus žala

Cukrus sutrikdo mineralų balansą, ‘ištraukia’ iš kaulų kalcį, kas per ilgesnį laiką veda į osteoporozę (sumažėjęs kaulų tankis ir dėl to jie lengvai lūžta). Perteklinis cukraus vartojimas ‘padaro organizmą rūgštų’. Taip, jūs perskaitėte teisingai - nors cukraus skonis yra saldus, patekęs į organizmą jis jį rūgština - pakeičia rūgščių ir šarmų pusiausvyrą (‘ph’). Plačiau apie ph parašysiu ateityje.

Cukrus skatina blogojo cholesterolio (LDL) gamybą ir sumažina gerąjį cholesterolį (HDL).

Aukštas gliukozės kiekis kraujyje ir fermentacija labai skatina vežinių ląstelių dauginimąsi, todėl jei jums diagnozuotas vėžys, iškart nustokite vartoje cukrų. Plačiau apie vėžį ir natūralų gydymą ateityje. Jei reikia informacijos skubiai, palikite komentarą ir aš su jumis susisieksiu. Perteklinis cukraus vartojimas sumažina jautrumą insulinui, kas veda į antro tipo debetą. Debetas jau yra vadinamas 21 amžiaus maru.

Cukrus skatina ankstyvą senėjimą ir odos susiraukšlėjimą. Man juokinga, kai matau moteris tepant ant veido ir kitų kūno dalių brangius kremus ir po to šlamščiančias saldumynus. Beje, kremai ir kiti kūno priežiūros produktai yra toksiški ir pavojingi sveikatai, bet plačiau apie tai ateityje. Cukraus vartojimas sukelia artritą, astmą, išsėtinę sklerozę ir kitas autoimunines ligas.

Cukrus sukelia širdies ir kraujagyslių ligas, nes jis nusėda ant kraujagyslių sienelių. Cukrus
net gali pakeisti jūsų DNR struktūrą Cukrus gali sukelti kataraktas ir kitas regėjimo problemas. Cukraus vartojimas gali sukelti Alzhaimerio ligą, depresiją ir dar daug kitų ligų. Cukraus vartojimas veda į hormonų pusiausvyros sutrikimus. Cukrus sukelia dantų ėduonį. Jei iš cukraus gautos kalorijos yra nesudeginamos atliekant fizinę veiklą, tai jas organizmas paverčia į riebalus, kurie atsiranda ant jūsų pilvo, šlaunų ar kitų kūno vietų. Tai veda į viršsvorį ir nutukimą. Cukrus sukelia įvairias alergijas maistui ir silpnina imuninę sistemą.

Cukrus cukrui nelygus

Ne visas cukrus yra vienodas. Dauguma vaisių turi nemažai cukraus, bet jis nedaro jokios žalos, nes vaisiai turi skaidulų, kurios sulėtina cukraus įsisavinimą ir duoda mums taip reikalingos energijos. Taip pat vaisiai turi enzimų, kurie padeda suvirškinti ir įsisavinti. Tačiau nevertėtų piktnaudžiauti džiovintais vaisiais, nes jie turi daug didesnį cukraus kiekį ir nebeturi enzimų.

Kuo pakeisti cukrų

Geriausia cukraus iš viso nevartoti, bet jei negalite jo atsisakyti, tai jį galite pakeisti medumi, kuris yra gana geras ir naudingas produktas, tik nereikia juo piktnaudžiauti.

Taip pat cukrų galima pakeisti  klevo sirupu, stevia. Bet aš nežinau, ar Lietuvoje galima gauti šių produktų o jei ir galima tai kokybė gali būti abejotina, todėl geriausia cukrų keisti natūraliu lietuvišku medumi. Beje, stevia nepakelia cukraus kiekio kraujyje ir todėl tinka diabetikams (diabetas, tarp kitko, yra gana lengvai pagydomas!!!!!!!!!!!!!!!! - apie tai ateityje).

O visiems skeptikams siūlau paskaityti šį straipsnį, kur pateikiamos 140 priežasčių nevartoti cukraus ir su  nuorodomis į mokslinius tyrimus. 140+ Reasons Why Sugar Is Ruining Your Life Ypač patarčiau perskaityti šį tyrimą, kur sucrozės (cukraus) vartojimas po valandos fagocitinį rodiklį sumažino beveik perpus, kas reiškia susilpnintą imuninės sistemos veiklą, nes fagocitai yra imuninės sistemos dalis.

Sanchez, A, et al. “Role of Sugars in Human Neutrophilic Phagocytosis.” Am J Clin Nutr. Nov 1973; 261: 1180-1184.

Palikite
atsiliepimus

Tikiuosi, kad ši informacija jums bus naudinga ir prašau palikti savo komentarus ir atsiliepimus žemiau. Laisvai reikškite savo nuomonę. Jūs nebūtinai turite su manimi sutikti - aš gerbiu visas nuomones. Jei turite kokių nors klausimų ar norėtumėte gauti papildomos informacijos, palikite žinutę žemiau (Kometarai būnant kitose šalyse pagal blogas.lt nuostatus neleidžiami, čia dėl spamo). Arba apsilankykite mano naujame forume Buk Sveikas, ypač gyvenate svetur, nes ten  komentarai leidžiami. Ir taip pat per Facebook, kur dažnai įdedu nuorodas į naujai rastą aktualią informaciją.

P.S.Taip pat blog’ą galite prenumeruoti į savo asmeninį kompiuterį per RSS srautą (tai tikrai ne virusas ir jo nereikia bijoti), kuris randamas kairėje pusėje, žemiau ‘Kategorijos’. Reikia paspausti ant RSS ir išsaugoti kaip ‘bookmark‘.

P.S.1 Jei manote , kad mano blog’e pateikiama informacija gali būti naudingajūsų draugams, artimiesiems ir kolegoms būčiau labai dėkingas, jei jiemsnusiųstumėte mano blogo adresą.

Andy

http://www.buksveikas.net/

Facebook

Rodyk draugams